Oroszország a youtube-on közzétett videók azonnali eltávolítását követeli a csatornát tulajdonló Google-től, mert azokon olyan felvételek vannak, amelyek nem engedélyezett oroszországi demonstrációkon készültek. Moszkva szerint, ha a hatóság nem engedélyez egy rendezvényt, tüntetést, akkor az arról készül videók is illegálisak és nem terjeszthetők, nem mutathatók be.

A Putyin-rezsimnek valójában az fáj, hogy a youtube-on az orosz rendőrség brutális fellépését rögzítő videó felvételek vannak. A médiákat felügyelő orosz Roszkomnadzor (Федеральная служба по надзору в сфере связи, информационных технологий и массовых коммуникаций) nevű hatóság még a július 3-i, nem engedélyezett tüntetések kapcsán fordult a Google-hez, követelve a tüntetésről tudósító videók letiltását a csatornáról.

A Google válaszra sem méltatta az oroszokat. Ezt követően a Roszkomnadzor közleményt adott ki, amelyben Oroszország belügyeibe való beavatkozásnak minősített a videók megjelentetését és jelezte – amennyiben a Google továbbra sem törli azokat – fenntartja a jogot magának arra, hogy „arányos” válaszlépést tegyen.

A Roszkomandzor központja

Egyelőre nem látszik, hogy az orosz fenyegetés komolyabban érintette volna a Google részvényeket a New Yorki tőzsdén. A Google papírjai egyébként az elmúlt öt év alatt a részvényenkénti 300 US dollárról 1200 dollárra erősödtek.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s