A reakciós nemzetközi, Soros által finanszírozott civilek és liberális tudósok által terjesztett nézet vázlata a bolsevista-gyurcsányista fotoszintézésről

Ha eddig valaki nem értette világosan, mi a különbség a liberális és az illiberális demokrácia között, az egészen egzakt, mondhatni tudományos magyarázatot kapott erre a Hír tévében Szentesi Zöldi Lászlótól. Szentesi könyörtelenül lerántotta a leplet egy évszázadokon át kerengő és még ma is élő bolsevista-gyurcsányista hazugságról, amely szerint a fák, a növények a fotoszintézis során szén-dioxidot kötnek meg a levegőből és eközben oxigént szabadítanak fel.

Íme a Szentesi tézisei videón:

A videóban Szentesi Zöldi megemlített néhány számot: ezek viszonya a valósághoz nulla. Jól illusztrálja ezt a két grafikon.

Az alábbi , első grafikonból kiderül, hogy 2005-ben (bárki volt is a brazil elnök) nem égett le 70 millió hektár, mert csak összesen 2 millió hektár vált az erdőtüzek martalékává. Nem ez volt a legnagyobb kár. Soha nem érte el a leégett erdő nagysága 10 millió hektáros nagyságrendet egy év alatt Brazíliában .

Vajon az idei kivételes-e vagy csak a szokásos. A második grafikonon a kék színű oszlop a január és az augusztus vége közötti erdőtüzek számát mutatja 2013 és 2019 között, amiből az látszik, hogy az utóbbi 6 évben soha nem volt annyi erdőtűz január és augusztus között, mint idén.

Az erdőtüzek elpusztított terület négyzetkilométerbe (egy négyzetkilométer 100 hektár) Vagyis a legnagyobb pusztítás nem 2005-ben, hane 2004-ben volt, de az akkor sem érte el a 3 millió hektárt, tehát szó nincs 70 millió hektárról
Az erdőtüzek száma Brazíliában (sötét oszlop 12 hónap, kék oszlop 8 hónap alatt)

Tehát Szentesi szerint ennek a gyurcsányi hazugságnak pont a fordítottja igaz, mivel a fotoszintézis során éppen hogy széndioxid termelődik, ebből következően az Amazonas menti hatalmas esőerdők nem hogy a föld oxigén termelésének az ötödét nem adják, de nettó semmi oxigén sem juttatnak a levegőbe.

Vagyis, hogy ezek az erdők ma nagy területen égnek, az semmi gondot nem jelent, már csak azért sem, mert ennél nagyobb területen is égtek már és – egyébként – ezt akkor a liberális bolsevik hordák egyáltalán nem kifogásolták. Az égő amazonaszi erdők lángolása Szentesi Zöldi szerint politikai ügy, és csak azért merült fel, mert a bolsevista-gyurcsányista erőknek nem tetszik, hogy Bolsonaro brazil elnök – Orbán Viktorhoz hasonlóan – meg akarja védeni országa szuverenitását.

Tehát mindaz, amit a bolsevikek és Gyurcsány Ferenc állít az erdők fáiról, amit mindannyian az általános iskolában, később a gimnáziumban, sokan az egyetemeken tanultunk, illetve, amit a tudósvilág évszázadok óta hirdet, hogy a fotoszintézis oxigént termel, egyszerűen szemen szedett hazugság, mert ez az illiberális politikai rendszerek koordinátái között létező erdőségekben a fotoszintézis eredménye szén-dioxid.

Az említett liberális és bolsevista tan arról, hogy a fák oxigént termelnek, pont úgy nem igaz, mint az, hogy a liberális demokrácia juttatja az emberiséget levegőhöz és olyan életető eleme a társadalmak egészséges működésének, mint a fotoszintézis termelte oxigén az élővilág számára, mert a valóság az, hogy a világot nem az oxigén, hanem az amazonaszi fák által termelt szén-dioxid, a társadalmakat pedig az illiberális demokrácia tartja életben. Ez így és másképpen nem is lehet kerek.

Ha a történtek mozgatórugóit keressük, akkor oda lyukadunk ki, hogy a fotoszintézis évszázados bolsevista-gyurcsányi elmélete azért vetette a Hír tévé a történelem, benne a tudománytörténelem szemétdombjára, mert az – egyrészről Gyurcsány Ferenc szájából hangzott el, tehát nyilván hazugság -, másrészről pedig azért, mert aláásná az olyan történelmi nagy kaliberek, mint Jair Bolsonaro brazil elnök vagy Orbán Viktor magyar kormányfő tekintélyét, azt az álláspontot, hogy Bolsonaro vagy Orbán bármit tesz, az akkor is rendben van, ha nincs.

Orbán és Bolsonaro

Mindebből az következik, hogy ha Bolsonaro vagy Orbán Viktor bármiben is ellentmond a tudomány akármelyik, évszázadok óta deklarált tézisének, vagy a józan észnek, abból nem Bolsonaro vagy Orbán, hanem a tudomány és a józan ésszel gondolkodók jönnek ki rosszul. Azaz, ha a tények szembe mennek az Orbánokkal és Bolsonárókkal, akkora tényeknek fog fájni. Most a fotoszintézis tudományos elmélete szenvedett történelmi vereséget. Felkészül a gravitáció.

Már forgatják a műsort, amelyben Szentesi Zöldi László tételesen cáfolja, hogy a tárgyak a föld nevű bolygón annak közepe azaz a föl felé esnek. Továbbá leleplezi a nagy bolsevista-cionosta-gyurcsányista hazudozót, Albert Einsteint, aki szerint az idő nem állandó, hanem relatív, ennél fogva semmi értelme az idő kerekének visszafelé forgatásának. Szentesi bebizonyítja, hogy de, sőt, az időt csak visszafelé lehet forgatni, mert előre – mint olyan – nincs is, csak a hátra létezik, és a fénynél van, ami sokkal gyorsabban terjed, és ez a sötétség.

Egyébként Szentesi Zöldi László a Hír tévében – akarata ellenére – látványos bizonyítékát adta Einstein zsenialitásának. A nagy tudós ugyanis azt találta egykoron mondani: „A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos.” Nos: Szentesi Zöldi László a jó példa arra, hogy Einstein megint korát száz évvel megelőzve olyat állított az emberi hülyeségről, amit Szentesi Zöldi Lászlónak csak most sikerült véglegesen és megcáfolhatatlanul igazolnia.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s