Orbán Viktor válságkezelése nem hogy jó, de egyenesen briliáns. Feltéve, ha a tét a 2022-es, esetleg még megtartandó választások megnyerése, vagy – ami valószínűbb – a felhatalmazási törvény segedelmével végtelenített személyes hatalmának megtartása. Az összes egyéb esetben, például, ha a cél minél több magyar ember egészségének megóvása vagy életének megmentése lenne, tragikusan dilettáns.

Kezdjük azzal, hogy egy egész ország van hülyének, mit hülyének, szellemi fogyatékosnak nézve minden nap, amikor a soros (nem Soros, b. meg.) fertőzöttségi adatokat a szemünkbe hazudják. Teszik ezt – ráadásul – hót primitív és ugyancsak a magyarok millióit lenéző módon, úgy, hogy például a kormányzati oldalon csak a göngyölített számot közlik, a fertőzöttek számának napi növekedését nem, azt úgy lehet kiszámolni, ha az ember emlékszik rá, vagy megtalálja az előző napit.

Elgondolkodtató, hogy miként sikerült elérnie az adminisztrációnak, hogy magukat függetlennek, vagy ellenzékinek nevező médiák ugyanilyen együgyű módon adják be az olvasóiknak a napi fertőzési dózist. Intravénásan, hogy a páciens ne érezze a gyógyszer keserű ízét. Minden nap ugyanaz: 1400, 1500, 1600, de, hogy pontosan mennyivel nőtt, azt nem mondják meg, hiszen sokan nem emlékeznek a tegnapi számra, megtalálni azt nem könnyű, így fogalmuk sincs, hol tartunk.

Ha hosszas keresés után sikerül valamilyen, az igazolt magyarországi fertőzöttek számát mutató görbére akadni, akkor azt látjuk, hogy az nagyon finoman, mondhatni kontroll alatt emelkedik. Kitörésnek nyoma sincs. Annak ellenére, hogy minden nap ennek veszélyére és közelgő esedékességére figyelmeztet az úgy nevezett operatív törzs. Erre hivatkozva vagy 30 ezer mezei kórházi beteget zavartak haza kilógó béllel, hogy legyen hely a majdan koronával érkezők számára.

A magyar járványadatok napjainkig

Az operatív törzs két egyenruhás balfaszból és egy egyenruha nélküli országos tisztifőorvosból áll. Utóbbi szerepét egy Müller Cecília művésznév alatt fellépő hölgy alakítja, aki születése óta nem változtatta meg a nemét és ezt nem is tervezi, de nem is lesz már rá lehetősége. Ennek ellenére – nő létére – meg fogja kapni a legmagasabb magyar állami kitüntetést, amiért megfogalmazta az úgy nevezett „Cecília sejtést”, ami szerint a tesztelés nem akadályozza meg a járványt. Ezt eddig a legnagyobb koponyáknak sem sikerült bizonyítaniuk. Valószínűleg, aki cáfolni vagy bizonyítani fogja, Nobel-díjat kap.

Van idő ezt megvárni, mert például a matematikai „Nobel-díjat”, ami a matematikusoknál Abel díj név alatt fut, Szemerédi Endre magyar-amerikai matematikus 2012-ben azért kapta meg, mert bebizonyította Erdős Pál és Turán Pál 1936-ban (vagyis 76 évvel korábban) megfogalmazott sejtését. Ennél is hosszabb időintervallumra lehet számítani, mire a „Cecília sejtés” is bizonyítást nyer. Csakhogy – míg Szemerédi Endrének egy matematikai Nobel-díjat kellett felmutatnia ahhoz, hogy 2013-ban megkapja a Magyar Érdemrend nagy keresztjét, addig Cecília ugyanezt meg fogja kapni, mert kimondta: a teszt nem állítja meg a járványt.

Most azok a magyar milliók, akik nem fogják elkapni a koronavírust tesztelés hiányában, viszont ennek ellenére karanténba kényszerülnek, akik elvesztették az állásukat, tönkre ment a cégük, van egy jó hírünk. A magyar kormány – Gulyás Gergely csütörtöki sajtótájékoztatója szerint – nem fogja megismételni azt, amit Gyurcsány és Bajnai a 2008-as pénzügyi válság idején, hogy szociális segélyekkel siet a rászorulók segítségére, amivel tragikus hibát követtek el, és amelynek helyrehozatala a Fidesz komoly erőfeszítésébe került, de sikerült.

A zseniális rétor, de sajnos emberileg ócska csótány Gulyás Gergely ezzel az állításával két, de leginkább vagy 20 legyet ütött egy csapásra. Ugyanis a Gyurcsány és Bajnai által követett válságkezelést bírálva nagyot rúgott vagy 20, ha nem több uniós tagország első számú vezetőjének ehhez nem szokott hátsó felébe, mivel legalább ennyi ország követi ma Gyurcsány és Bajnai lesajnált válságkezelési módszerét, euró milliárdokat szánva szociális juttatásokra, és a vírus miatt kieső munkabérek és jövedelmek pótlására.

Az osztrák-, a német kancellár, a francia elnök, az olasz kormányfő, vagy a cseh, a szlovák, a román vezetők döntései a vírusjárvány miatt kieső jövedelmek pótlására, a béreiket elveszítők szociális megsegítésére a magyar Fidesz, Gulyás Gergely és kenyéradó gazdája Orbán Viktor szerint nem helyes, mert inkább munkát kell adni az embereknek, majd mondjuk 4-5 hónap, reálisan számolva azonban inkább 1-2 év múlva – ha egyáltalán sikerül – de pont bele kell tojni abba, hogy addig hogyan élnek meg a 3 hónapig járó munkakeresési járadékból, már amennyiben jogosultak rá.

Az orbáni válságkezelést egy szóval úgy lehet jellemezni, hogy az kibaszás mindenkivel, legyen is az súlyos beteg, enyhe lefolyású betegség elszenvedője, pusztán vírushordozó, vagy teljesen egészséges. Mindannyian szívni fognak. Egyedül a labdarúgók és egyesületeik, Mészáros Lőrinc és csatolt vállalkozásai, továbbá a kiemelt magyar nemzeti nagytőke képviselői lesznek beengedve Orbán Noé bárkájába. A többiek még magnak sem.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s