Internetes közösségi oldalon hirdetett országos politikai sztrájkot a Kaczynski-kormány ellen májsus 8-ára a lengyel kis- és középvállalkozók nevében egy facebook-csoport.

Azzal vádolják a kormányt, hogy a koronavírus-járványra hivatkozva tönkretette a kis- és közepes vállalkozásokat és munkanélkülivé tette az alkalmazottaikat, miközben a nagyobb vállalkozások, kereskedelmi láncok szinte korlátozás nélkül működhetnek a járvány ellenére. Túlzónak tartják az általános karanténre vonatkozó kormányintézkedéseket.

Az oldalhoz, amely a „Vállalkozók általános sztrájkja” nevet viseli, eddig mintegy 197 ezer ember csatlakozott a csoporthoz. A szervezők azt ígérik, hogy soha nem látott tömeges autós felvonulást tartanak május 7-én vagy 8-án a lengyel fővárosban, Varsóban. Kedden próbaképpen nagy részvétellel, autós, dudálós felvonulást tartottak Poznanban.

Arra biztatják a vállalkozókat és alkalmazottaikat, hogy május 10-re meghirdetett köztársasági elnökválasztáson, amelyet levélszavazással kívánnak megrendezni, a vállalkozók jelöltjére adják a voksukat. Semmilyen más párt jelöltjét ne támogassák!

Vezetőik szerint az egész jelenlegi politikai elit a kormány- és az ellenzéki oldal nem különben megérett a cserére. Azzal érvelnek, hogy – amennyiben a vállalkozók és alkalmazottaik – nem hagyják, hogy egymás ellen kijátsza őket a politika, elérhetik, hogy végre számítson a hangjuk.

Azzal vádolják a Kaczynski-kormányt, hogy valójában öncélú, hatalmi játszmát erőszakol a lengyelekre, miközben elfeledkezik a tömegek alapvető érdekeinek védelméről. Mindenek előtt a kis- és közepes vállalkozókról és alkalmazottaik millióiról.

Kizárólag a választási eredményre koncentrálnak és nem számolnak a szakemberek véleményével. Nem hallgatnak a tanácsaikra. A leállított gazdaság negatív következményeit nem kompenzálják sem a vállalkozók, sem az alkalmazottaik számára.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s