Jozef Mengele

A Magyar Tudományos Akadémia új elnöke, Freund Tamás agykutató szerint, idézem: „a tudomány és a politika együttműködése nemzeti érdek”. És hozzátette: „Magánemberként továbbra is a keresztény, nemzeti, polgári gondolkodású közösséghez tartozónak vallom magam, mindig így gondolkodtam és így is fogok gondolkodni. De ez nem jelenti azt, hogy a kormány minden döntésével egyetértek.”

A fentiekből az következik, hogy a Magyar Tudományos Akadémia elnökének fogalma sincs arról, hogy a kormány, amellyel az együttműködés – szerinte – nemzeti érdek, az nem keresztény, nem nemzeti és még csak nem is polgári, viszont fasiszta, antidemokratikus és a nyugati humánus eszmék ellensége, moszkovita és ócska diktatóriát megvalósító, velejéig korrupt rezsim.

Freud Tamás nem képes felfogni, hogy az igazi nemzeti érdek nem az együttműködés ezzel a kormánnyal, hanem ennek a kormánynak a minél gyorsabb elküldése a bánatos francba. Az a nemzeti érdek. Minden egyéb ködösítés, hazugság, és az egyéni megalkuvások elkendőzését szolgálja. Akkor is, ha ezt egy nemzetközileg elismert agykutató terjeszti.

Mindebből az következik, hogy ez az ember, Freund Tamás – bármilyen sokat is tud a hipotalamuszról – alkalmatlan arra, amire megválasztották, tették is ezt akárkik és akármilyen megfontoslásból. Freund Tamás egy erkölcsi nulla, amikor egy olyan dikatúra, egy olyan rendszer kegyeit keresi a tudomány érdekeire hivatkozva, amelyet a mai, hansúlyozom, a 21. századi Európa mély megvetéssel és undorral, bottal sem szívesen piszkál, együttműködni vele csak anyagi érdekből és nem értékalapon hajlandó, vagy – még inkább – kényszerül, illetve aljasul.

Freund Tamás egy magyar Mengele, aki élni kíván a számára nyújtott lehetőséggel, származzon is az akárkitől, mert azt hiszi, hogy a tudományos kutatás keresztény, nemzeti és polgári, vagy a tudományos kutatásban ezek a fogalmak a nullánál nagyobb értéket képviselnek.

Mondjuk – például – Albert Einstein, a világtörténelem egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb koponyája, nyilván fontosnak tartotta volna – ha Freund Tamásnak hívják – megvallani, mielőtt a relativitás elméletét papírra veti, hogy ő bizony keresztény (vagy inkább zsidó), nemzeti, polgári gondolkodású, csakhogy jobban megértsük, hogy az idő nem állandó.

Josef Rudolf Mengele, náci orvos és tudományos kutató, Karl Mengele és Walburga Hupfauer szigorúan vallásos katolikus szülők legidősebb fia, aki Freund Tamásnál nem kevésbé keresztény, nemzeti és polgári gondolkodású, ráadásul nyíltan antiszemtia ember volt, szintén azt vallotta, hogy a tudomány, az ő keresztény, nemzeti és polgári tudománya érdekében a leghasznosabb együttműködni a hatalommal, amit akkor éppen Adolf Hitler testesített meg Németországban, ahogyan ma Orbán Viktor Magyarországon.

Nem állítom, hogy Orbán Viktor birodalma egyenlő Adolf Hitler harmadik birodalmával, de – sajnos – azt sem tudom állítani, hogy Freund Tamás viszonyulása a hatalomhoz, a tudományhoz nem lenne pont olyan pragmatikus és egyben pont olyan erkölcstelen és elvtelen, undorító és visszataszító, mint Rudolf Mengele karrierje Adolf Hitler birodalmában.

Freund Tamás, aki nemzetközileg elismert szakember, szemben Orbán Viktorral, aki nemzetközileg megvetett képviselője az országának, abban reménykedik, hogy – mint a Magyar Tudományos Akadémia elökét – majd fogadja Orbán Viktor, egy harmincharmadik nímand, egy köztörvényes bűnöző, egy enyves kezű tolvaj, egy nettó hazaáruó, Európa és a fejlett világ által kiközösített személy.

Micsoda szereptévesztés, már-már eposzi vérfertőzés ez az együttműködési inger az MTA elnöke részéről. Drága jó Freund Tamás! Amennyiben holnap a fürdőkádban felvágja az ereit, vagy a saját szamurájkardjába dől, esetleg halálra csípeti magát egy trópusi pókkal szégyenében, már akkor is a velejéig romlott, megalkuvó, beteg magyar értelmiség állatorvosi lovaként fog meghalni, akinek a sírjára a jövő magyar, nemzeti, keresztény és ateista és minden egyéb irányultságú és vallású tudósai sugárban fognak hányni, egyesek halkan vizelni.

Zsebesi Zsolt

A magyar Mengelét Freund Tamásnak hívják” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s