Egy erkölcsi nulla

Most, hogy vége a sunnyogásnak – és Szombathy Pál igazolta, amit több alkalommal és elég csúnya őszinteséggel megírtam neki a facebook oldalán, hogy tudniillik a Fidesz szekerét tolja, de úgy, mintha csak szemlélődve állna a szekér mellett, vagy, még inkább, húzná azt vissza -, a történet bevégeztetett. Lehet hányni.

Nem nagy ügy. Semmi különleges abban, hogy Szombathynak sincs gerince. Viszont van szép háza, a magyar felső középosztályt jellemző vagyona és jóléte, és teljes erkölcsi nihilizmusa. Aki ma képes volt végigcsinálni az Indexnél és az Indexszel kapcsolatban, amit Szombathy végigcsinált, az egy ócska senki. Szinte szép, mondhatnám, egészen mesteri volt, ahogy oltotta a facebook oldalán a magyar értelmiséget.

Milyen jól, magas szakmaisággal játszotta meg a blogján a semleges szemlélőt, az objektivitásra törekvő polgári újságírót, aki csak az érem másik oldalát akarja felmutatni az elvakult feleknek, főleg azoknak, akik Orbán Viktort és rendszerét szapulják. Milyen meggyőző volt, azoknak, akik vagy mert nem vették észre, vagy mert nem akarták észrevenni, de bevették az ócska, képmutató szövegét.

Pali olyan magyar értelmiségi, mint amilyen amatőr focista. Húszezer forintos mezben, profi cipőben, lábszár- és sípcsontvédővel ki a műfűre, ahol úgy csinálunk, mintha közünk lenne a játékhoz, amiről egyébként fogalmunk sincs, úgy mint az újságírás erkölcsi lényegéről. A zsurnalizmus Szombathy számára kizárólag pénzszerzési és karrierlehetőség, semmi más.

Szombathy éli a jómódú magyar értelmiség életét, fellép a televízióban, médiaszemélyiség. Mindezt anélkül, hogy bármilyen felelősséget érezne, vállalna azért az országért, amelynek polgára. Két értelemben is. Egyszer állampolgára, másodszor polgára, polgári értelmiségije. Ez utóbbiként bukott meg látványosan, mert eladta a lelkét egy tál lencséért. Na, mondjuk, két tálért, esetleg háromért.

Ki kell ezt brutálisan és őszintén mondani. Hogy mindenki lássa, mit érdemelnek és kapnak az árulók. Meg is tehetem, mert semmilyen érdemi kapcsolatom Szombathyval soha nem volt. Csak egy budai iskola műfüvén rúgtuk a labdát más-más csapatban és egymást követő időpontban, mint ahogy a szakmában sem voltunk sem egymás főnökei, sem beosztottjai. Elsétáltunk egymás mellett, és én csak néztem, hogy Pali a rossz irányba megy.

Sine ira et studio: Szombathy a magyar humán értelmiség állatorvosi (fa)lova. Ócska, kiskaliberű, gerinctelen felső középosztálybeli szar alak, aki úgy járja a magyar vidéket büszke, öles léptekkel, a gazda tekintetével szemlélődve, hogy közben az omladozó vagy újra csillogó kastélyokon, a természeti szépségeken kívül ott embert nem lát. Főleg nyomorult, megalázott, szegény magyar embert egyet sem. Így aztán felelősséget és sorsközösséget sem érez velük.

Kedves Pali! Most, hogy beteszed a kulturált, jól vasalt nadrágba préselt seggedet az Index vezérigazgatói székébe, vedd tudomásul, hogy a magyar társadalom józan és értelmes, gerinces része, a valósi magyar értelmiség számára egy senki lettél. Számomra már korábban az voltál, mert pontosan láttam, hogy a szemétdombon fogod végezni. Béke erkölcsi poraidra.

Zsebesi Zsolt

Szombathy Pál! Hánynom kell tőled” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Az ilyen erkölcsileg névtelen nulláknak kellene véget vetni mert csak híznak a sok seggnyalástól !!!!Ilyen szar alak nem kell sehova !!!!!Takarodjon a zsurnalisztikából !!!!!!!!

  Kedvelés

 2. Együtt hányunk… A legborzasztóbb számomra az, hogy egyelőre hiába győzködöm a két felnőtt gyermekemet, hogy hagyják itt ezt az országot, keressenek valami olyan helyet, ahol a valódi szakértelmük, teljesítményük alapján tudnak boldogulni. Olyat, ahol nem kell aggodalmasan körülnézni, mielőtt bizonyos mondatokat ki akar mondani az ember, ahol nem azt látják, hogy mucsai, pöffeszkedő percemberkék piócaként tapadnak a haza testére, s szívják, szívják a vérét, s közben a röhögéstől fuldokolva, egymás tenyerébe csapkodva “közbeszereznek” és yachtozgatnak a mi pénzünkből.
  Sosem hittem volna, hogy ide juthatunk.

  Kedvelés

  1. Nekem már elég régóta külföldön él két gyerekem. Az egyok Svájcban, a másik Svédországban. Nagyon-nagyon jól érzik magukat, megbecsülik őket, a munkájukat pedig becsületesen megfizetik. A Svédeknék élő gyerekem a ranglétra alján kezdte, de cirka öt év elteltével már középvezető, mert értékelik azt, hogy kiválóan dolgozik! Mindketten megmondták – csak turistaként fognak hazalátogatni. Az egyikük úgy volt, hogy hazajön és befejezi az egyetemet, de nem jött – azt mondta, hogy nem bízik a regnáló kUrmányban, így kint járt inkább az egyetemre…

   Kedvelés

 3. “Fortélyos félelem igazgat / S nem csalóka remény” Ki is írta ezt? Mikor? Lehet, hogy hülyeséget mondok, de nekem a Kaleta-ügy kirobbantása után az volt az érzésem, hogy az lett az utolsó szög a koporsóban.

  Kedvelés

 4. Nekem is 1000 bajom van a mostani rendszerrel, mégis nagyon nehezményezem az efféle stílusú és tartalmú írásokat. Azt szeretném, ha ez a modor és fröcsögés megmaradna a “Bayer oldalon” az ő hozzászólásaikban! Egy hasonló véleményt finomabb formában illene közzétenni!

  Kedvelés

 5. EZ KURVAGYORSAN MENT. SIKERÜLT EZT A MÉDIUMOT IS PÁR NAP ALATT A HAZAÁRULÓ KORMÁNY ÁLTAL TÁMOGATOTT BULVÁR, KORMÁNYPROPAGANDA SZENNYLAPPÁ, ZÜLLESZTENI. BRAVÓ!! FIGYELJEN MINDEN “ÚJSÁGÍRÓ” NEHOGY AZ IGAZAT ÍRJA MERT AZONNAL REPÜL!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s