Drága jó magyarjaim! Sors-, kovid- és nemzettársak! Nagyon gondoljátok meg, miként döntötök, ha egyáltalán! A kedves vezető szerint Magyarország az uniós pénzek nélkül sem omlik össze. Lehet, hogy az uniós pénzekkel, de Orbán Viktor nélkül se omlana össze?

Amennyiben végleg tengelyt akasztunk Brüsszellel, 15 ezer milliárd forinttól esünk el. Ez a 47 ezer milliárdos éves magyar nemzeti össztermék (2019) 32 százaléka. Ennyit dobna ki Orbán az ablakon, ha valóban saját erőből szeretné az országot kihúzni a koronavírus és az általa okozott gazdasági válságból, mert nem szeretné, ha megkérdeznék, hová lettek a korábban az EU-tól kapott milliárdok.

A 15 ezer milliárd forintos kérdés tehát így hangzik: megérné-e Magyarországnak, a magyar embereknek, hogy Orbánt elcseréljük azért a 15 ezer milliárd forintért. Ne kapkodjatok a válasszal! Mégiscsak a magyar kormányfőről van szó és a kedves családjáról, közeli és távoli rokonairól, barátairól, volt szobatársairól, talpnyalóiról. Fájdalmat okoznátok nekik, ha a 15 ezer milliárdot választanátok Viktor helyett.

Igaz, az is fájna – vagy 7-8 millió embernek –, ha Orbán mellett tennétek le a garast, arra hivatkozva: jobb nekünk egy illiberális, Európa- és világszerte megvetett és közutálatnak örvendő, idehaza sokak által gyűlölt vezető irányításával csatlakozni az Orosz Föderációhoz, mint tűrni, hogy a gyerekeink gendert tanuljanak az egyetemen, és a fiúk – ha akarják – lánnyá operáltassák magukat, a lányok meg fordítva, mert nem hagyhatjátok, hogy Soros nevessen a végén. Sokkal jobb, ha a világ röhög rajtunk már most.

Nem szeretnék senkit befolyásolni. Már bizonyos Simicska Lajos is megmondta, hogy szabad hülyének lenni. Sokan ehhez is tartják magukat hazánkban. Simicska azonban nem mondta, hogy kötelező is. Mert: szabad gondolkodni, szabad mérlegelni, szabad szappanozni, szabad az én Viktoromnak néhány sallert adni. Az életfogytiglan már csak hab lenne az ország tortáján.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s