A háziorvosok – mint közismert – felülről, Budapestről kapják a listát, hogy kiket és milyen sorrendben kell oltaniuk a Covid-19 vírus ellen. Mert a Fidesz semmit nem bíz a véletlenre. Az oltásra magukat regisztrálók listáját a székesfőváros agytrösztjében összevetik a Fidesz-szavazókat tartalmazó Kubatov-listával, és azok kerülnek előre, akikről tudják, hogy a Fideszre szavaznak, becsületesen és helyesen válaszolnak a nemzeti konzultáció kérdéseire, szorgosan vonulnak a békemeneteken. Miért is lenne ez másképpen?

A Fidesz vezetői nem hülyék. Ha egy-egy határon túli szavazat megszerzése milliókba kerül a határon túl élő magyarok iskoláinak támogatásával, a sportegyesületeik finanszírozásával, a templomaik újjáépítésével, kórházak építésével, akkor ki az az elmeháborodott idegen szívű libsi, aki azt gondolja, hogy majd hagyják koronavírus-fertőzésben meghalni a biztos hazai szavazóikat, akik a határon túli „vokshordozókhoz” képest szinte ingyen vannak. Az más kérdés, hogy végül is mindkét tábor fenntartását a magyar állam, vagyis mi mindannyian fizetjük, de hát – valljuk be – ez a legzseniálisabb az egészben.

Egyébként ha nem így lenne, mi a bánatos franc indokolná, hogy a szegedi vagy a mátraderecskei háziorvos egy központilag összeállított, Budapesten megszabott oltási rendet kövessen, miközben egyébként mindenki másnál jobban tudja ott helyben, kik a legveszélyeztetettebbek, a leginkább védelemre szorulók. De nehogy már kétes szavazók, holmi háziorvosok döntsék el, ki a fontos a NER-nek, ki az, akire – idős kora ellenére – érdemes költeni, mert biztos Fidesz-szavazó. Ki van ez találva, hiszen – ahogy mondani szokás – minden szentnek maga felé hajlik a keze, hát még azoké, akiket – enyhén szólva – a legkevésbé sem szenteknek ismerünk.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s