Az egyáltalán nem kérdés, hogy mi magyarok vagyunk a legjobbak. És itt be is fejezhetnénk. Akkor mi a bánatos franc értelme van annak, hogy valaki kétségbe vonja, hogy mi kezeljük-e a legjobban. Teljesen mindegy, hogy mit, csak az ne focilabda legyen, mert ott azért vannak megalapozott kételyek, de a haladás itt is kiveri az ember szemét stadionok, fűtött műfüvek és akadémikus focisták képében, vagy nem?

Szóval lakosságarányosan mi vagyunk a legfaszábbak. Gondoljon is erről bármit a világ, az ellenzék és más Soros-bérencek. Mi mindent tudunk a háttérhatalmakról, tisztában vagyunk azzal, mi működteti a világot, a kedves vezetőnk pedig pláne. Már csak ezért is mindenhonnan kirugdosnak bennünket, ahová magunk kéredzkedtünk be, de nem azért, mert büdös a lábunk, hanem mert a többieké az, egyedül a miénk rózsaillatú.

Hogy az oroszok büntető táborba küldik az ellenzék vezetőjét, az lószerszám ahhoz képest, hogy a kínaiak koncentrációs táborban tartanak egymillió ujgurt, és a szeme sem rebben a magyar kormánynak se ettől, se attól, mivel orosz és kínai vakcinával immunizálja a magyar társadalmat. Szemmel láthatólag nagy sikerrel.

A franc tudja, hogy az ember mitől ellenálló a covid-19 ellen, de az biztos, hogy normális magyar ember nagy ívben tesz arra, hogyan élnek az ujgurok és hányszor ébresztik fel éjszakai álmából Alekszander Navalnijt. Miért, az ujgurokat érdekli, hogy a magyar labdarúgó válogatott milyen régen volt világbajnokság résztvevője, vagy Navalnijt egy percig is foglalkoztatja, hogy a magyar emberek hogyan alszanak? Na ugye.

Senkit nem érdekel, hogy mi hogyan alszunk, pedig nagyon szarul. Nem azért, mintha bármi okunk lenne rá, hiszen itt van nekünk Orbán Viktor, aki éberen őrködik a magyarok álma fölött, és csak azt kéri tőlünk, hogy merjünk nagyot álmodni, az összes többire ott van Mészáros Lőrinc.

Senki ne mondja nekem, milyen gáz, hogy nálunk hal meg egymillió lakosra vetítve a legtöbb ember. Na és? Akkor is több hal meg mindenhol máshol. Ne relativizáljuk a halált! Minden ember halála egy tragédia. Akkor hol van több vagy nagyobb tragédia? Nálunk vagy odaát?

A Szabad Európa rádió, amely egykoron jobboldali fellazító volt, most baloldali fellazító lett, azt állítja, hogy……nem mindegy, hogy mit állít, nem mindegy, hogy mit mond a gravitáció törvénye? A világnak meg kell barátkoznia azzal, hogy Európa nemzetállamokból áll, ahol nemzeti dohányboltok vannak, és a gravitáció törvényét is jóvá kell hagyni a nemzetvezetőnek ahhoz, hogy a tárgyak a föld közepe felé és ne az ég felé essenek.

Nem állítjuk, hogy Galilei egy idióta volt, de azért – köztünk, budai katolikusok között szólva – nagy marhaságot követett el, amikor szembeszállt a katolikus egyházzal, amely 1633-ban betiltotta a könyveit, és csak 1992-ben ismerte be, hogy neki volt igaza, mégis a föld forog a nap körül, és nem fordítva.

Ha fogadni lehet, akkor én nagyobb tétet tennék arra, hogy Orbán Viktor soha nem fogja beismerni, hogy nem Magyarország körül forog a világ, és nem mi fújjuk a passzátszelet. Abban azonban – el kell ismerni – neki van igaza, hogy mi vagyunk a legkeresztényebb ország, miután mi vesszük be a legidiótább meséket.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s