Az igazi nagy ember az, aki akár az egész világgal képes szembemenni a saját igazsága védelmében, és nem tántorítja el a meggyőződésétől az sem, ha mások egyöntetűen az ellenkezőjét állítják, mint amit ő vall. Ilyen volt Kopernikusz vagy Einstein, de Orbánt csak a kapuzárás előtti pánikja vezérli.

Ha úgy vesszük, lehet, hogy nekünk is van egy Kopernikuszba oltott Einsteinünk. Orbán Viktornak hívnák. A magyar kormányfő talán iskolát fog teremteni azzal, hogy szembemegy nemcsak szűk hazája, de az egész világ orvostársadalmával.

Kopernikusz szembeszállt a keresztény világnézettel, amikor azt merte mondani, hogy nem a Nap kering a Föld körül, hanem pont fordítva. Albert Einstein szerencsére időben távozott Németországból, így ő is megúszta, csak a könyveit vetették a tűzbe, amiért azt merte bennük zsidóként állítani, hogy az idő relatív.

Miközben az orvosi kamara tagjai, szinte kivétel nélkül minden járványügyi szakember és virológus szerint nem akkor kell a járvány megfékezésére bevezetett szigorításokat enyhíteni, amikor ennyi vagy annyi, nevezetesen 2,5 millió embert legalább egyszer beoltottunk, hanem akkor, amikor egy adott szint alá csökken az új fertőzöttek száma, vagy legalább a lakosság 60 százalékát már védi a vakcina, a mi kormányfőnk homlokegyenest mást tesz.

A kormányfő azzal, hogy kinyitja az iskolákat, nem két legyet, de hármat üt egyszerre. Veszélyes helyzetbe hozza az éppen csak egy oltással rendelkező pedagógusokat, az egymástól megfertőződő gyerekeket, de a szüleiket is, akiknek a nebulók hazaviszik a vírust. Ez elég szép teljesítmény, és én ismerem döntése okát.

Orbán Viktor számos híve meg van győződve arról, hogy a magyar Kopernikusz-Einstein pont olyan eredeti és pont olyan nagy alakja a tudományos világnak, mint az említett két tudós, még ha a liberális megmondó emberek nem is fogják soha a Nobel-díjra felterjeszteni, pedig ő is cáfolja az általánosnak vélt igazságot arról, hogy a pedagógusok, a gyerekek és a szüleik életét inkább az védi, ha nem nyitják ki az iskolákat, és nem az, hogy ha kinyitják, mert állítólag a kevesebb találkozás kisebb fertőzési kockázattal járna.

De* mi tudjuk, hogy Orbán Viktor döntése nem a mindenkinél nagyobb tudására vezethető vissza. Ugyanis már közhely, hogy a világot a szex irányítja, ami mindennél fontosabb dolog. Itt sincs másról szó, mint arról, hogy az ötvenes éveit taposó magyar kormányfő kapuzárás előtti pánikjában mániákus nyitáspárti lett.

Aki figyelt, az észrevehette volna már jóval korábban, amikor még csak a „keleti nyitásról” papolt. De volt déli nyitás is. Aztán nyitottunk Oroszország, Törökország és Kína felé, azokba az irányokba, amelyekbe mindenki más a hozzánk közelállók közül éppen zárást hirdetett meg.

A férfiak általános kapuzárás előtti pánikjelensége miért pont a kormányfőt kerülné el? Miért éppen Orbán Viktor lenne más, a maga kissé nagyobbacska pocakjával, döcögő járásával, kinőtt nadrágjával és időnként nyitva maradt sliccével. Ahogy a tesztoszteron szint csökken, úgy emelkedik az akaratosság, az erőszakos fellépés azok ellen, akiknek nincsenek enyhe vizelési problémáik, és nem sajog rendszeresen a prosztatájuk.

A kormányfő is csak ember. Ha nem is mindig látszik rajta. Gyarló, öregedő férfi, akinek egyre több rögeszméje van. Amit nem tud, vagy nem úgy, mint régen, azt megpróbálja mással helyettesíteni. Ő nem nagy autóval és divatos öltönyökkel (na azzal biztos nem) kompenzál, hanem a hatalmát, szellemi nagyságát fitogtatja, és persze nem riad vissza az egyre vastagabb pénztárcájára kacsingatni sem, miközben szexisen tagadja, hogy tehetős lenne, ami szerinte növeli a vonzerejét.

Mi következik ebből? Egy jó kiadós tesztoszteron kúra sokat segítene rajta és az egész országon. Ha kormányfőnk újra férfinak, potensnek érezné magát, visszanyerné a lelki egyensúlyát és arra koncentrálna, amire korábban olyan jól tudott, minden egyebet a szakemberekre hagyna. A baj csak az, hogy – mint látjuk – nem hallgat az orvosokra.

Ha ezzel csak a saját kapuzárás előtti pánikját kompenzálná, addig nem is szólnánk egy szót sem. Mindenkinek, neki is joga van a saját egészsége ellen kövérnek lenni, kolbászt és töpörtyűt tömni abba az okos fejébe, de…. De vajon joga van-e akaratosságával, hülye mániáival mások életét kockáztatni? Pedagógusok ezreit, diákok és szüleik tízezreit veszélyes helyzetbe hozni, csak azért, mert nem képes betartani az orvosi tanácsokat?

Általános a vélemény, hogy az ország – mint mindenben – az iskolanyitás és a vírus elleni fellépés tekintetében is két táborra szakadt. Az egyikben vannak a konzervatív nemzeti gondolkodású, a természetes és megkérdőjelezhetetlen értékeket és az örök premisszákat valló igaz, keresztény magyarok, míg a másikban a liberális, baloldali, szemkilövető, genderimádó, migránssimogató idegen szívűek. Pedig ez egyáltalán nem így van.

Magyarország egyetlen gondja, de az nagyon nagy gond, hogy ötvenes éveikben, a hatvanas éveik elején járó, kapuzárás előtti pániktól szenvedő, elhízott, elkedvetlenedett, sótlan férfiak irányítják. Tessék megnézni a parlament elnökét, a Kövér Lászlót, vagy a búval baszott, horgász szenvedélyének élő köztársasági elnökünket, az Áder Jánost, de akár a magyar nemzeti nagytőke képviselőit! A fiatal nővel pipiskedő Mészáros Lőrincet! Mind a legrosszabb korban lévő férfi ember, aki már nem nagyon tud, de nagyon akarna.

Ezek a legrosszabbak. Rosszabbak a 70-80 éveseknél, mert azok már megnyugodtak, elfogadták az öregséget, annak minden következményével együtt. A fiataloknál is rosszabbak, hiszen azoknak még vannak álmaik, évtizedekre előre terveznek, nem úgy, mint az ötvenesek, akik a kapuzárástól rettegve, egyik napról a másikra élnek, és egyszerre Fiatal Demokratáknak meg nemzeti konzervatívnak hívatják magukat.

Pedig inkább romlott konzervek, kiöregedett csatalovak, akik állandóan harcról beszélnek, de az első rájuk leadott lövéstől összecsinálnák magukat. Nincs itt semmi NER, meg illiberális demokrácia, keresztény gyökerek és nemzeti konzervativizmus sincs. Csak tesztoszteron-hiány és szexmegvonási tünetek. Eljárt az idő a fiúk fölöt, a múltban élnek, még ha jól is, de élmények – és mint konzervatív keresztények – rendes szex nélkül, amitől egyre hülyébbek és agresszívabbak lesznek.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s