European union flag, official colors and proportion correctly. Vector illustration. EPS10.

A budapesti kínai nagykövetség ma gyorsjelentésben közölte Pekinggel, hogy Orbán Viktor június 19-én is hibátlanul elvégezte a rábízott feladatot, és lelkesen alázta az Európai Uniót. Vidéki dácsáján Vlagyimir Vlagyimirovics a délutáni szundikálás után ezüsttálcán kapta meg a jelentést, milyen „malagyec” volt Orbán Viktor Budapesten. Magyarország perverz vezetőjének fejében pedig sokadszor nyert igazolást, mekkora zseni is ő. Milyen nagyokat képes álmodni. Eszébe sem jutott, milyen ócska lesz az ébredés bilibe lógó, megbilincselt kézzel.

A szabadság napján Orbán Viktor az EU szétverésének tervét ismertette a döbbenten hallgató sajátjai előtt. Beszédét egyszer sem szakította félbe még szervilis taps sem. A magyar kormányfő egy szót nem szentelt azoknak az EU-ból érkező euró milliárdoknak, amelyeket Magyarország kapott, amelyekből ő és a családja, volt kollégiumi szobatársai, vazallusai és ülepnyalói, az úgynevezett magyar nemzeti nagytőke, élén Mészáros Lőrinccel kőgazdagra lopta magát, ami a magyar gazdasági növekedés egyetlen forrása. Semmi arról, hogy előnyünk származott volna a tagságból. Érthetetlen, miért is akarnánk az EU-ban maradni.

A nagy ívű beszéd lényege videón némi magyarázattal. Perverz tartalom, csak 18 éven felülieknek!

Nem fukarkodott az EU hátrányainak ismertetésével, olyan statisztikák felolvasásával, amelyek szerint az európai emberek nem bíznak Európa és a saját jövőjükben, abban hogy a következő generációk jobban fognak élni, mint a mostani. Számokkal igyekezett illusztrálni, hogy az EU országai leszakadnak a világversenyben, mind a gazdasági teljesítmény, mind az innováció, mind pedig a katonai kiadások terén. A most 400 millió lakosú Európa – szerinte – azért sikertelen, mert birodalmat épít, ahelyett hogy hagyná az egyes tagországokat egyedül érvényesülni.

Gyerekkorom meghatározó élménye volt, hogy a két adót, a Kossuth és a Petőfit fogó néprádióban a 60-as években minden nap elhangzott a híradásokban, hogy szét fog esni a Közös Piac, az Európai Unió akkor még főleg gazdasági együttműködésen alapuló nyugat-európai elődje. A tény az, hogy az EU még mindig létezik, és ma sokkal nagyobb integrációt valósít meg, mint bármikor valaha, és pont azért halad a még mélyebb integráció felé, hogy kihasználja az abban rejlő előnyöket, hogy versenyben maradjon Kínával és az Egyesült Államokkal.

Orbán Viktor eddigi háborújában az EU ellen, a saját korlátlan hatalmának bebetonozása érdekében csak arra hivatkozott, hogy Brüsszelben be kellene tartani az alapokmányt, és Magyarország kizárólag ezt kéri számon az ottani bürokratákon, csak és kizárólag a társulási szerződés betűje szerint jár el. Ezen a téren Orbán szintet lépett, ugyanis a magyar kormányfő mára már az EU alapdokumentumából a lehető leggyorsabban kihúzatná „az egyre szorosabb unió” passzust, megszüntetné az Európai Parlamentet mai, választott képviselők alkotta formájában, ehelyett abba a tagországok parlamentjei delegálnák a küldötteket, bevezetné az úgynevezett „piros lap” intézményét, vagyis annak lehetőségét, hogy a tagországok megvétózhassák a közösség döntéseit, ha azokat magukra nézve hátrányosnak tartják.

Leegyszerűsítve: Orbán Viktor egy másik Európai Uniót szeretne, egy olyan kellemeset, ahonnan csak a pénz jönne, de ahonnan senkinek nem lenne lehetősége és joga beleavatkozni a tagországok belső ügyeibe, vagyis ahol mindenki azt csinálna, amit akarna, olyan demokráciát építene, amilyet akarna, és úgy építené le a demokráciát, ahogyan akarja, ahogyan azt teszi például Magyarország és Lengyelország. Ez lenne az a szabadság, amelyért Orbán Viktor ma is harcol, mint ahogyan – állítása szerint – mindig is harcolt. Mert – ugyancsak szerénysége szerint – ők lennének (királyi többesben) Európa utolsó élő szabadságharcosai.

Orbán Viktor 2 608 086 választó szavazatával, a 2018-as választáson szavazók voksainak 47,36 százalékával a háta mögött, az ezen számokon alapuló kétharmados parlamenti többségével felhatalmazást érez arra, hogy a 10 millió magyar ember nevében lépésről lépésre kivezesse az országot az Európai Unióból, mert az neki nem biztosít elég szabadságot ahhoz, hogy hatalmát a magyar emberek fölött korlátlanul gyakorolhassa, hogy a nemzeti vagyont kénye kedve szerint oszthassa szét azoknak, akiknek akarja, mindenekelőtt magának és a kegyeltjeinek, hogy lábbal tiporhassa az alapvető emberi jogokat, megszüntethesse a sajtószabadságot, felszámolhassa a fékek és ellensúlyok rendszerét, úgy általában a jogállamiságot, hogy kínai és orosz mintára autokrata rendszert építhessen ki, amelynek ideológiája és retorikája neofasisztává vált.

Orbán már régen nem az EU-ban, nem a nyugati polgári demokráciákkal közösen képzeli el Magyarország jövőjét, hanem az orosz és az utóbbi időben egyre inkább a kínai érdekkörben. Nem azért, mert hisz abban, hogy az orosz vagy a kínai modell jobb lenne, hatékonyabb, sikeresebb, mint a nyugati világ kapitalizmusa, hanem azért, mert a nyugati típusú polgári demokráciákba képtelen betagozódni, mert azokkal nem konform az általa elképzelt társadalmi modell, amelynek lényege saját egyszemélyes hatalma. Ennyi és nem több. Minden egyéb Sorosról, kereszténységről, az NGO-k által vezényelt országértékelésekről, szabadságharcról, moszkovita Brüsszelről, Kína és Oroszország előnyeiről egyszerű porhintés, pofátlan hazugság. x

Zsebesi Zsolt

Az EU szétverésének sátánian orbáni terve” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. hogy, ezt se Adolf( Hitler) se a” drága ” Dr Josef( Göbbels) nem hallhatta, pedig megtelet volna a szivük lelkük örömmel és bizalommal akárcsak a Ducéjé , hogy bár vesztesek de nem éltek hiába mert lám van aki viszi a lángot tovább igaz nem egy fákja vivö csak egy beteglelkü gonosz piromán de pont ezt találnák gyönyörünek benne

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s