Az évszázad politikai bűncselekménye, hogy Magyarország kormányfője minden előzmény és racionális ok nélkül a nyugati nagyhatalmak ellen politizál, ami oda vezet, hogy Magyarország fokozatosan elveszíti a befolyását és végül a helyét is a nyugati érdek-, érték-, gazdasági- és védelmi szövetségekben, az EU-ban és a NATO-ban.

Azokban a nemzetközi szervezetekben válik Magyarország idegen testté, amelyek hányatott történelmünk során először garantálják az évszázadokon át vágyott gazdasági stabilitásunkat és katonai biztonságunkat, helyünket a nyugati világban, ahol a társadalmi és gazdasági fejlődés ezer évvel korábban is előttünk járt, és ma is előttünk jár.

Azon a nyugaton, ahol az egyes ember – minden ott meglévő régi és új probléma ellenére – eredményesebben tudja megvalósítani önmagát, a polgárok egyéni és csoportos szabadsága minden más rendszernél nagyobb mértékben biztosított, hogy csak az Orosz Föderációt és a Kínai Népköztársaságot említsük ellenpéldaként, ahol mindezekből semmi vagy csak igen kevés valósul meg.

A magyar társadalom – mondjon is erről Orbán Viktor bármit – semmilyen értékellentétben nem áll a nyugati társadalmakban elfogadott normákkal. Az ottani értékrend nem áll szemben a magyar emberekével, csak – mint évszázadok óta szinte mindig – a mi társadalmi tudatunk és gyakorlatunk jelentős késésben van a nyugathoz képest.

Ami nyugaton már 20-30 évvel ezelőtt normális volt, az mára nálunk is az, és ami nálunk ma még komoly társadalmi ellenállásba ütközik, évek múltán szintén elfogadott lesz. Annak ellenére, hogy a magyar kormány, élén Orbán Viktorral, minden megtesz azért, hogy országunk besimulása a nyugati világba megtorpanjon, sőt a folyamat a visszájára forduljon.

A magyar emberek a történelmileg örökölt és új keletű problémák, feszültségek ellenére nyugat-európai értékek alapján szervezett és működő társadalomban élnek. A termelés, a piac a késői kapitalizmus szabályai szerint működik, a megtermelt javak újraelosztása – minden magyaros torzulás ellenére – a nyugati polgári társadalmakra jellemző módon folyik.

Az utóbbi évtizedben erősen megnyirbált parlamenti demokráciának ugyan már csak a formális létezéséről lehet beszélni, de az intézményi rendszer még ma is a nyugat-európai modell jegyeit mutatja. A sajtó- és a szólásszabadság, a média negyedik hatalmi ág szerepe már nem érvényesül, de nyomokban még megtalálható. A jogállamiság erősen korlátozott formában ma is létezik.

Magyarország Orbán által irányított nyugatellenes pozicionálása mögött nem áll semmilyen gazdasági reálfolyamat, ideológiai vagy értékrendbeli ellentét. A kormánypolitika folyamatosan és tervszerűen végrehajtott nyugatellenes fordulata kizárólag egy szűk réteg, egy maffiaszerű szervezet, egy a politikai hatalmat kisajátító klikk érdeke. Azoké, akik politikai befolyásukat gazdasági erővé konvertálták, és pozíciójuk megtartását csak akkor látják biztosítva, ha korlátlan hatalom összpontosul a kezükben, és azt más tőlük elvenni nem lehet képes.

Magyarország már nem jogállam, nem polgári demokrácia, idegen test az Európai Unióban. Orbán Viktor egyenesen fogalmazott: olyan Európai Uniót akar, amelyben csak és kizárólag a tagországok gazdasági együttműködése valósul meg, minden ideológiai, közös értékrenden alapuló együttműködés nélkül.

Csa gazdasági együttműködést akar azért, mert nem óhajt a nyugati értékrenddel harmóniában élni, az ottani politikai, erkölcsi normáknak megfelelni, mert azok nem teszik lehetővé az orbáni hatalomgyakorlást, a közvagyonnak törvényekkel támogatott kisajátítását, a vazallusok közötti szétosztását, a demokrácia helyett egy látszat demokrácia működtetését, de valójában egy diktatúra üzemeltetését.

Orbán Magyarországa a politikai berendezkedésével, még inkább aktuális politikai gyakorlatával már most sem képes Nyugat-Európával együtt élni. A magyar kormányfőnek új szövetségesekre, új támogatókra, a nyugati világgal szemben alternatív szövetségi rendszerekre van szüksége saját maga és rendszere túlélése érdekében. Ezért keres és talál barátokat autokrata irányítás alatt álló országokban, Oroszországban, Kínában, Törökországban és Lengyelországban.

A mai magyar kormánypolitikában a nyugattal való szakítás előkészítése, de immár sokkal inkább a szakítás fokozatos megvalósítása folyik, semmi más. Minden egyéb mondvacsinált magyar-nyugat konfliktus a tömegek félrevezetését és az alulinformált magyar társadalomnak a nyugat ellen hergelését szolgálja.

A migráció, a melegek, a gyerekek szexuális nevelése, vagy az egyéb, állítólag a nemzeti szuverenitást sértő ügyek, minden, ami a magyar és a nyugat-európai értékrend össze nem egyeztethetőségét igyekszik igazolni, színtiszta hazugság.

Magyarországnak hagyományai, gazdasági, szellemi és kulturális kapacitása miatt Nyugat-Európában a helye. Aki ezzel ellentétes jövőt képzel el, és a nyugattól való szakításon dolgozik, mérhetetlen kárt okoz a magyar társadalomnak, azt minden szükséges eszköz felhasználásával és minél előbb, lehetőleg még ma és nem holnap meg kell fosztani a hatalomtól, annak még a lehetőségétől is, hogy hazaáruló tevékenységét siker koronázza.

A 2022-es választások eredménye majdhogynem közömbös az ország előtt álló rendszerváltás végrehajtása szempontjából. Nem az a kérdés, hogy a létező törvények talaján meg lehet-e fosztani Orbánt és bandáját a hatalomtól, az ellenzék esetleges választási győzelme után kormányképes lesz-e az Orbán által létrehozott államrend kereti között, hanem az, hogy mikor kerül rács mögé Orbán Viktor és bandája.

A polgári demokrácia helyreállítása, a jelenleg hatalmon lévők megfosztása a hatalmuktól az egyetlen és elsőrendű, azonnal végrehajtandó feladat. Minden egyéb megfogalmazása teszetoszaság, értelmiségi impotencia és a cselekvést helyettesítő lamentálás, a magyar emberek, az ország, hagyományaink és őseink évszázados szabadságharcának elárulása, kapituláció Orbán Viktor előtt, a szabadságunk és a jövőnk feladása. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s