Puzsér Róbert nagy ívű publicisztikájában az index.hu nevű fideszes hírportálon többek között az írja hétfőn, hogy „ …… aligha van szánalmasabb látvány azoknál az ellenzéki politikusoknál, akik két éve még fejhangon visítoztak a Puskás Ferenc Stadion költségeit látva, akik két hónapja még tömeggyilkossággal vádolták a miniszterelnököt, amiért járvány idején teltházas mérkőzéseket rendez, aztán pár jól irányzott szelfiért mégiscsak beültek a tömött stadionba, hogy ők se maradjanak ki a lájközönből, ha esetleg győz a magyar csapat.”

Puzsér logikájából az következik, hogy én például, aki eget verő baromságnak tartom, hogy külön Airbus A330-200F típusú repülőgépet vásárolt a magyar kormány 17 milliárd forintért a Covid-19-es vírus elleni vakcinák Magyarországra szállítására, szánalmas látványt nyújtottam, amikor a számomra előírt időpontban elslattyogtam az oltóhelyre, és hagytam, hogy belém fecskendezzék a külön e célra vásárolt repülőn érkezett oltóanyagot. Miért is?

Attól még, hogy beoltottak a különgépen érkezett méregdrága vakcinával, még mindig nettó baromság, tiszta pénzkidobás, hűtlen kezelés milliárdokért repülőt venni egy olyan időszakban, amikor a világ légi kapacitásának nagyobb része a hangárakban vagy elhagyott autópályákon parkolva várja a jobb időket, amikor égig ugrálnának a tulajdonosaik egy-egy fuvarmegrendelésért.

Attól, hogy a magyar ellenzéki politikus szerint nem stadionokat kellene százmilliárdokért, hanem kórházakat, iskolákat, szociális bérlakásokat építeni, még kimehet a magyar válogatott mérkőzésére a Puskás Arénába Karácsony Gergely is, annál is inkább, mert ugyan az ő prioritásaival nem egyező időpontban épült a stadion, de az ő pénzéből, a mi pénzünkből, tehát mindannyian, akár belépőjegy váltása nélkül is jogosultak vagyunk a saját stadionunkba elmenni, ha már egy vadi új kórház nem épült helyette, pedig jól jönne, mivel abban talán még nem élnének helyben kitenyészett fertőző bacilusok, és nem hullana a vakolat az ágyban fekvő beteg fejére.

Egy kicsit még világosabb példával: nagyon nem tetszik, hogy a székesfővárosban évek óta burjánzanak az újabb és újabb közlekedési lámpával ellátott kereszteződések, még az aluljárók betemetése árán is, mert ez tovább nehezíti az amúgy sem gördülékeny gépjárműforgalmat, és kevésbé biztonságos a gyalogosoknak, mint az auljáró. Ez nem jelenti, hogy eme véleményem miatt nem állok meg, ha egy – szerintem – fölöslegesen telepített jelzőlámpa pirosat mutat. Gondolom mások is így tesznek.

Nem értettem, miért, és nem tetszett, hogy a Moszkva teret Széll Kálmán térre keresztelték, de ettől függetlenül továbbra is ugyanabba a kocsmába jártunk kártyázni és sörözni, ami addig a Moszkva téren volt, és persze a régi helyén maradt .

A vírusválság következtében az említett vendéglátóipari egység jelenleg még zárva van, majd valamikor felújítva, új kocsmárossal ismét megnyílik, és akkor szeretettel várom oda Puzsér Róbertet egy sörre, hogy mellette megbeszélhessük Simicska Lajos örökbecsűjének érvényességét, miszerint szabad hülyének lenni. Vagy már kötelező is?

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s