Az olasz kapitánynak, Chiellininek “elgurult a gyógyszere”, vélekedett az index.hu még az olasz-spanyol elődöntő tizenegyesrúgásai előtt történteket kommentálva. Csakhogy nem Chiellini gyógyszere gurult itt el, hanem Borbély László, a cikk szerzője értette totálisan félre, vagy nem értette meg egyáltalán, mi zajlott a pályán.

“A tizenegyesek előtti pénzfeldobásnál a Squadra Azzurra csapatkapitánya, Giorgio Chiellini önkívületi állapotban volt, de ezt nem mindenki értékelte. A reneszánszát élő olasz válogatott az EB kellemes színfoltjaként menetel a kontinensviadalon, a tizenegyespárbaj előtt pedig Chiellini teljes lelki nyugalommal készült a pénzfeldobásra, próbált vicceskedni a spanyolok csékájával, Jordi Albával, aki viszont annyira nem vette a lapot, így kifejezetten kínosra sikerült a jópofiskodás, amit csak tetézett, hogy az olasz egyre inkább belelendült, és próbálta oldani riválisát, aki erre egyre feszültebbé vált” – írja Borbély.

A valóság azonban az, hogy a legkevésbé Chiellini gyógyszere gurult el, sokkal inkább Jordi Alba próbált meg kaput választani a tizenegyesek rúgásához az olasz szurkolók előtti oldalon, bár a pénzfeldobásnál nem ő nyert, hanem olasz ellenfele talált a fej vagy írásnál, azaz Chiellini választhatott. Másrészről az olasz csapat nem színfoltja volt már akkor sem az EB-nek, hanem az egyik esélyese. Továbbá az ominózus jelenetre nem a pénzfeldobás előtt került sor, hanem jól láthatóan utána.

Chiellini, látva, hogy Alba minden további nélkül választ kaput, bár vesztett, nem elküldte a tévedő vagy sumákoló ellenfelet valahová, hanem jót nevetett rajta, mintegy “ok, megpróbáltad, haver, semmi baj, de figyelek, aranyos vagy, semmi gond, én választok, és a másik kaput kérem, szeretlek, haver, jó fej vagy.” Kb. így. Ezt a két játékos, a játékvezetők testbeszéde és az egyetértő mosolyok alapján meg lehetett fejteni anélkül is, hogy hallottuk volna a résztvevők hangját. x

Chiellinivel érdemes vigyázni, mert nem csak tapasztalt öreg róka, a világ egyik legjobb hátvédje, de egyetemi végzettségű közgazda is, azaz meg tudja különböztetni a fejet az írástól. Egyetlen rossz tulajdonsága lehet, innen a tejjel mézzel folyóból nézve, hogy a Mária (köz)munka alapú országában kormányfői szinten megerősített, hivatalos térdelés ellenes állásponttal szemb Chiellini az olasz válogatott egyik olyan játékosa, aki a rasszizmus elleni állásfoglalás jegyében már nem egyszer letérdelt a pályán. Soha nem az ellenfél előtt. Hát, senki sem tökéletes, más is hibázhat, nem csak az index.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s