Helyenként 140 liter víz zúdult egy négyzetméterre Észak-Rajna-Vesztfália és Rajna-viék-Pfalz vihar sújtotta vidékein csütörtökre virradóra. Egész városok kerültek víz alá. Házakat, autókat söpört el a fékezhetetlen ár. Ezreket kellett kitelepíteni a házaikból, sok helyütt rendkívüli állapotot hirdettek. A károkat eddig még megbecsülni sem tudták. A legtöbb katasztrófa sújtotta vidéken leállt az áram-, a telefonszolgáltatás, nincs ivóvíz, járhatatlanok az utak. Az időjárás-előrejelzés sem biztató, napokig tarthat még a rendkívüli esőzés. Eddig több mint száz ember haláláról érkezett hír, az eltűntek számát több tucatra becsülik.

Hasonló károkról érkeztek jelentések Belgiumból és Hollandiából. Az eddigi kommentárok mind arra hívják fel a figyelmet, hogy a szinte példátlan erősségű esőzés, a szélsőséges időjárás minden bizonnyal szoros összefüggésben van a világméretű klímaváltozással, aminek veszélyeit – a jelek szerint – Európa is alábecsülte.

Jó lenne mielőbb arról hallani, hogy mire számíthatunk Magyarországon, illetve a magyar kormány mikor talál időt – legalább verbálisan – reagálni a nyugat-európai katasztrófára. Együttérzését kifejezve, esetleg segítséget felajánlva a kárt szenvedett uniós tagországok polgárai és kormányai számára.

A katasztrófáról szóló hír nem fért fel a kormánypárti index.hu vezető hírei közé. A Külügyminiszterium honlapján sincs semmilyen reakció az eseményekre. Szégyenletes bunkóság!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s