A Magyar Nemzet (isten izzó, világító kardja a magyar pusztában) megvédi Jurák Katát, aki, leegyszerűsítve, azt írta a facebookján, hogy a nyugat-európai árvizeket isten küldte a nyugati hitetlenekre, amiért meggyalázták a szivárvány jelképét, és azt a LMBTQ emberek melletti kiállás jelképévé tették.

Kiss Gergely, a Magyar Nemzet munkatársa eggyel tovább lép az őrültség eszkalációjának kálváriáján, és felavatja a baloldal elleni keresztes hadjárat újabb stációját a „gyilkosság” szó narratívába emelésével. Írásának ezt a címet adta: „Imádkozzunk, a sátán gyilkos üzemmódba kapcsolt”.

Cikke így kezdődik: „Gyilkos üzemmódba kapcsolt a baloldal. De ez így nem pontosan igaz. A sátán kapcsolt gyilkos üzemmódba”…

Kiss szerint „kommentelők hada, az értékek nélkül vicsorgó baloldali pártok indítottak Jurák Kata ellen támadást.” De miért tettek ilyet?

Hát azért, mert – idézem – „ Jurák Kata kiállt a Biblia mellett, a keresztény világ mellett. Egy olyan világ mellett, amely Európa és azon belül Magyarország gyökere. A szivárvány az égen van, de vannak, akik a szivárványt beássák a föld alá, és azt mondják: térdelj le! Isten előtt térdelünk le, nem a bűn előtt!”

Ezt akkor most fejtsük meg közösen! Először: Jurák Kata „kiállt a Biblia mellett, a keresztény világ mellett.” Ez egy igen rossz hír, mert azt sugallja, hogy a Biblia, a keresztény világ olyan nagy bajban van, hogy Jurák Kata támogatására szorul.

Szerencsére – és ezt a keresztény hívők megnyugtatására írom – sem a Biblia, sem a keresztény világ nem szorul sem Jurák Kata, sem a Magyar Nemzet támogatására. Megvan anélkül is, sőt anélkül jobban megvolna.

Mint ateista – elnézést kérek – ha rosszat akarnék kívánni a Bibliának és a kereszténységnek (de nem akarok), azt mondanám, hogy védje meg őket a Jurák Kata a facebookon és Kiss Gergely a Magyar Nemzetben!

Másodszor: Kiss szerint: „ez a világ (a keresztény világ) Európa és azon belül Magyarország gyökere.” Gondolom Nyugat-Európa gyökere is, annál is inkább, mert mi itt keleten a nyugattól vettük át a kereszténységet, ha nem is önként, mert tűzzel-vassal tukmálták ránk, de végül is István királyunk véres kezéből elfogadtuk. Ez a gyökér.

Aztán Kisstől megtudhatjuk, hogy „a szivárvány az égen van, de vannak olyanok, akik a szivárványt beássák a föld alá, és azt mondják: térdelj le! Isten előtt térdelünk le, nem a bűn előtt.”

Magyarul: a szivárvány úgy általában az égen van, a gyökerek a földben, valakik a gyökerek mellé temették a szivárványt, és azt akarják, hogy térdeljünk le a gyökerek mellett a szivárvány előtt is, pedig az az égen még isteni, de a földben már sátáni. Ha jól értettem.

Tehát: két szivárvány van, az egyik az isteni, az égen. De csak addig, amíg onnan le nem hozzák és el nem temetik a földbe, mert onnan kezdve ez már nem az a szivárvány, hanem sátáni. Gondolom, világos, nem? Igazi keresztény kép! Hieronymus Bosch a gyönyörtől lenyalná mind a tíz ujjáról az alapozó festéket.

De az írás legtalányosabb része az utolsó előtti bekezdés. Ebből kiderül, hogy „Jurák Kata egy ember, isten teremtette. A keresztény Magyarország megtartása mellett harcol, harcolunk. Most minden elválik egymástól, imádkozzunk!”

Lássuk csak! Isten – ha igaz – nemcsak Jurák Katát teremtette, de az egész világot, beleértve a Magyar Nemzetet, mint szellemi műhelyt is. (Itt felmerül: nem lehetséges, hogy Isten is tud tévedni néha?)

Jurák ezért vagy ettől függetlenül – nem tudni – harcol „a kereszténység mellett”. Hogy ez magyarul mit jelent? Harcolni valami mellett? Pedig a magyar nyelvet ugyanaz az isten teremtette, amelyik Jurák Katát.

Az utolsó, prófétát megszégyenítő mondata az igazi: „Most minden elválik egymástól. Imádkozzunk!” Ha minden elválik egymástól, akkor semmi nem lesz egyben. Jön az új big bang. A nagy robbanás. Atommagjaira szakad a világ.

A nagy káosz lesz az úr. Semmi semmihez nem fog tartozni, mert „az értékek nélkül vicsorgó baloldali pártok” átveszik a hatalmat – ezt én teszem hozzá a talány egyik lehetséges magyarázataként. Apokalipszis! Ennek előszele a Magyar Nemzet újságíróinak szellemi állapota. A növekvő és egyre nagyobb zűrzavar a nemzeti keresztény fejekben. x

Zsebesi Zsolt

Utóirat: Jurák Kata egészen pontosan ezt írta:

„Azt hiszem, a szivárvány átértelmezése, a jelkép eredeti jelentésének meggyalázása nem várt következményekkel jár a haladó nyugati országok számára” „Itt halkan jegyezném meg, hogy Isten nem csak egy szelíd, jóságos öregúr, mint ahogyan a haladó liberálisok elképzelik, hanem Júda oroszlánjaként is említi a Biblia. Nem igazán jó döntés feldühíteni.” „Az én véleményem az, hogy a szövetséget meggyalázó országok, nemzetek számára küld az Isten egyértelmű jelzést arra vonatkozóan, hogy ennek milyen következményei lehetnek.”

Nő a zűrzavar a nemzeti keresztény fejekben” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Én sose voltam hívő, sőt amióta csak tudatosan gondolkodom a vallásról, elképzelhetetlennek tartom egy Teremtő személy létezését….de mikor bárki élő földi ember azzal jön hogy….és mondá az úr…vagy…isten ezt akarja, meg isten azt akarja…egyre jobban bosszant, és dühít…plááne hogy bevonják a nagypolitikába és a vak hívőket ezzel manipulálják…szóval istent nem lehet feldühíteni, csak azokat akik a nevében szólnak és tesznek dolgokat..

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s