A Hősök terén engedtek utat a frusztrációiknak és ismertették követeléseiket az egészségügyi dolgozók szombati demonstrációjukon, amiért a szakszemélyzet nem kapott az orvosokkal együtt béremelést, továbbá mert megszűnt a közalkalmazotti státuszuk. A felszólalók szerint a szakdolgozók és az orvosok egymás kezét fogva látják el a betegeket, pedig nem egymás kezét kellene fogni, hanem Orbán Viktor tökeit kellene végre megszorongatni.

Csakhogy már a demonstráció előtt igyekeztek az illetékesek jelezni, hogy nem politikai tüntetésről, hanem érdekképviseleti felvonulásról van szó. Csak semmi politika, mert az nem politika, hogy minként szervezik meg a magyar egészségügyet, hogyan becsülik meg a dolgozóikat, mert mivel ez még nagyjából teljesen állami hatáskörben zajlik.

Magyarországon az állam határozza meg, pontosabban Orbán Viktor mondja meg még azt is, ki mikor és milyen vakcinával olthat, így aztán a vak is látja, hogy az orvosok és az ápolók kérése csak szakszervezeti és nem politikai ügy. Beteg itt az egészségügy mellett az egészségügyiek képviselete is, de akut módon.

A siránkozásnak a Kossuth téren már nagy hagyománya van, és semmi eredménye nincs. Volt a szombatinál nagyobb tömeg is a rabszolgatörvény ellen a téren, mégis bevezették. A pedagógusok sem értek el semmit a demonstrációikkal, mert a kiabálás nem hallatszik fel a budai várba, illetve amíg ott a falakat nem rengeti meg, a tömeg pedig nem dörömböl a kapukon, pont nem érdekel senkit, mit kiabálnak a pesti oldalon.

Az illetékes miniszterek természetesen tettek az egészre, és nem jelentek meg a helyszínen. Nem is velük kellene persze foglalkozni, hanem az ország egyszemélyes irányítóját, Orbán Viktort kell minden ügyben tetemre hívni, és nem a kesztyűbábja, Kásler, hanem a miniszterelnök távozását és vele a Fidesz-uralom felszámolását kellene követelni. Az illetékes szakszervezetek és a kamara elvégezte a kötelezőt, lehet hazamenni és várni, történik-e valami.

Az egészségügyiek pontosan azt tették, amit a többi szakma képviselői. A klasszikus vicc analógiájára: seggbe rúgták a lovat. Midőn legjobb barátja felvilágosítja a megcsalt férjet, hogy neje lefeküdt a szódással, a felszarvazott szörnyű bosszút esküszik. Néhány héttel később a barát érdeklődésére büszkén újságolja el neki, hogy alaposan megleckéztette a szódást. Kiöntötte négy üvegből a szódáját, és seggbe rúgta a szódás lovát. Hát ennyit tettek az egészségügyieket képviselők szombaton.

Nem is lehetett mást várni tőlük, és nem is készültek másra, ha igaz, hogy a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elnöke, Balogh Zoltán az Indexnek nyilatkozva már napokkal korábban megnyugtatta a budai várat, hogy „nem politikai demonstrációról van szó, a döntéshozók figyelmét kívánják felhívni a problémákra.” Csak nehogy már valaki azt mondja, hogy politizálnak az orvosok meg az ápolók, mert hiszen dehogy, arra itt van a Fidesz és az izmos ellenzéke.

Magyarul, aggodalomra semmi ok, mi nem teszünk mást, csak nyivákolunk egy kicsit a Hősök téren, hogy milyen rossz egészségügyi dolgozónak lenni, hátha sikerül emóciókat kiváltani Orbán Viktornál is, akit egyébként porig sújtott, hogy 5 gólt Kapott a Felcsút Puskás Akadémiája a lett FK Rīgas Futbola Skola-tól és egyet sem rúgott, de szeme sem rebben néhány ezer tüntetőtől. Mert vannak fontos dolgok ebben az országban, mint például 10 millió ember egészsége, az azért felelős egészségügyisek anyagi és társadalmi megbecsülése, de a legfontosabb, hogy mit játszott a Felcsút.

Amíg itt milliók nem értik meg, hogy nincs értelme sükethez beszélni és vaknak mutogatni, amíg nem jönnek rá, hogy csak erővel lehet egy diktatúrát megváltoztatni, hogy nem az egyes szakmák bérezéséről és munkavállalói státuszáról van szó, hanem arról, hogy érdemtelen és alkalmatlan emberek kezében van a hatalom, és amíg így van, addig jó előre évekre le lehet foglalni a Kossuth teret a soros demonstrációkra, azzal senki úgysem ér el semmit.

Az ország és a benne élők helyzete évről évre rosszabb lesz, nemcsak anyagilag, de mondjuk úgy, politikailag elsősorban, ami persze nem orvosi kérdés, nem tartozik az ápolókra, a pedagógusokra, de talán még a ferihegyi légi irányítókra, mondhatni úgy általában a magyar emberek millióira sem, és ez így is marad, mert ez szemmel láthatóan nekünk megfelel, mégpedig egészen addig, amíg valaki át nem megy a Duna másik oldalára, és rá nem borítja az asztalt az ott székelő kényúrra, és el nem zavarja a bánatos francba a sleppjével együtt.

Zsebesi Zsolt

Az egészségügyi dolgozók seggbe rúgták a lovat” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Gratulálok az eü.s dolgozóknak!!!azt tudtuk hogy a kormányt nem éŕdekli a nép véleménye!!!De legalább megmutatták,hogy nem úgy van minden ahogy ők a világnak elő adják!!!Igenis nincs becülete a dolgozónak!!!Ez akkor is igaz,ha az állam vezetés nem vesz róla tudomást!!!( a szódás lova egy kicsit sántítani fog)!!!

    Kedvelés

  2. Ezért szeretnénk a Szakszervezetekkel összefogni és egy szakmai kormányt alakítani így letudjuk a fidesst válltaNi Függetlenek Magyarországért Párt

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s