Magyarországnak jár a norvég támogatás – állítja a magyar kormány. Amiben biztosan igaza van, hiszen neki mindenben igaza van, de a 77 milliárdban egészen tuti, hiszen már a nevében is benne van, hogy támogatás – vagyis nem jár, ha jól értem. A norvégok majd a bíróság előtt magyarázkodhatnak, hogy nem adják oda, amit megígértek, hogy bizonyos feltételek teljesülése esetén odaadnak, de – amilyen nemtelenek – betartották a szavukat, és a feltételek hiányában levették a napirendről a saját pénzük elajándékozását Magyarországnak.

Ugyanis a 2014 óta zajló vitában, hogy kin keresztül osztják majd el a pénzt, nem sikerült a donornak és a kedvezményezettnek közös nevezőre jutnia, mert a norvégok mereven és sportszerűtlenül ragaszkodtak ahhoz, hogy az általuk kijelölt civil szervezet dönthesse el, ki kapja az ajándék pénzt, miközben a magyar kormány rugalmasan és a legsportszerűbb módon ugyanezt a jogot magának vindikálja. Azzal a kis különbséggel, hogy a más pénzével veri ….. a tamtamot, pedig a magyar mondás szerint ajándék lének ne nézd a fogadóját! Főleg, ha nem te kapod, mert a magyar civilek.

Mindegy is. A lényeg: Orbán Viktor és társai nem sokat törődtek a 77 milliárddal, főleg nem azokkal a civil szervezetekkel, amelyek abból kaptak volna, hiszen szerintük ezek az NGO-k amúgy is a Soros kezében vannak, vagyis minek nekik pénz? Kérjenek a Sorostól, ahogy annak idején Orbán Viktor és a Fidesz többi vezetője is Sorostól kért és kapott, amikor nem jutott egy fillérhez sem máshonnan. Még világosabban fogalmazva: a 77 milliárd csak úgy érdekli Orbánt, ha beleszólhat az elosztásába, magyarul, a sajátjainak és jómagának is csurran-cseppen belőle valami.

A nemtelen norvégok pont ezt nem szerették volna, mert az elfajzott északiak jól tűrik a hideget, de nem bírják a korrupciót, a kormányzati beleszólást olyan ügyekbe, amibe a kormányzatnak nem osztottak kártyát, ráadásul isten tudja honnan ragadt ez rájuk, de kitartanak az elveik mellett, mert van ilyenjük, és ami még ennél is utálatosabb, nem félnek Orbán Viktortól, és – nem úgy, mint a 10 millió magyar – úgy gondolják, hogy a saját pénzük fölött mégiscsak ők rendelkeznek. De majd Szijjártó Péter a magyar diplomácia érdes nyelvén elmagyarázza nekik, hol lakik az úristen.

Amit a norvég-magyar fronton látunk, az – a kormány szemszögéből – nem más, mint a Soros-hálózat egyik új fondorlata, annak ékes bizonyítéka, hogy a magyar spekuláns parancsára nemcsak az EU, nemcsak Nyugat-Európa, de Észak-Európa is hadat üzent nekünk, és – kimondani is szörnyű – botrányos módon odafigyel, hogy miként használjuk fel az ingyen pénzét, hogyan és ki próbálja annak egy részét ellopni, mert úgy gondolják, hogy felelnek azért, hogy a magyar népnek címzett küldemény célba érjen, a pénz azokhoz kerüljön, akiknek küldik – ami már maga a fertő.

Azt hiszem, hogy itt lenne az ideje egy nagyobb állománylázadásnak a magyar honvédők táborában. Az éjszaka leple alatt el kellene kezdeni barátkozni az ellenséggel, és a megfelelő pillanatban – amikor a tisztikar éppen Ibizán veri el a köz pénzét – fehér zászlóval átmenni a lövészárok másik oldalára, és szépen megadni magunkat. Ez szerény számítások szerint egyszer mintegy 7,2 milliárd eurót hozna az EU-tól és 77 milliárd forintot a norvégoktól a konyhára. Volt már ilyen a történelemben, hogy a legénység megadta magát a tisztek akarata ellenére, sőt, átállt az ellenség oldalára.

Ezzel azt is megtakaríthatnánk, de mégis – nem mondom, hogy ez a legfontosabb – nem csak pénzből él az ember, hogy egy egész ország csináljon magából bohócot, pontosabban Magyarországból Észak-Koreát, és elkezdje „minden kormányzati középületen a szerv vezetője által meghatározott, méltó és a középület sajátosságainak megfelelő, jól látható helyen kihelyezni a nemzeti hitvallást,” amelynek szövege a Kedves Vezető és melegbárokban edződött, ereszcsatorna-deszantos fegyvertársa, Szájer József szellemi mellékterméke, és az ugyancsak örök becsű „Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat” helyére kerülne.

Gondoljuk csak el! Egy ilyen általános lázadásról milyen zsír filmet gyártana a saját pénzén „Az elk*rtuk” című, Oscar-esélyes magyar film producere, Kálomista Gábor. Szerintem messze lekörözné a „A Patyomkin páncélos” című világhíres Eisenstein rendezte fekete-fehér szovjet filmet, amely a hadihajó legénységének lázadását beszéli el (némán), és minden idők 18 legjobb filmje közé választották. Maradva Eisenstein munkásságánál, Kálomista ezek után megcsinálhatná a nagy rendező 1924-25-ben készült „Sztrájk” című filmje mai változatát, majd a „Rettegett Iván” nyomán a „Rettegett Orbán” címűt is.

Zsebesi Zsolt

A nyugat megtámadta Magyarországot? Adjuk meg magunkat!” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. A Norvég Alap nem ajándékpénz, hanem azért JÁR mert Norvégia ezzel ellentételezi, hogy vámmentesen hozzáfér az EU-tag Magyarország piacához. Tehát nem ajándék, hanem ellenérték. Ami ellenérték, az pedig a partnernek jár! Én sem vihetek ki a boltból úgy egy vekni kenyeret, hogy majd a Józsinak fizetem ki, mivel én nem a pénztárban akarom otthagyni az árát. Ennyi!

  Kedvelés

   1. Egyetértünk: A feltétel a piacunkhoz való hozzáférés, ami teljesül 2004 óta. Ennyi.

    Kedvelés

   2. A norvég kormány szerint a piachoz való hozzáférés szükséges, de nem elégséges feltétel. Ők adják a pénzt, tehát nekik is vannak feltételeik. Náluk van a pénz és senki nem kényszerítheti a norvégokat arra, hogy akaratuk ellenére bárkinek pénzt utaljanak át. Jobb lett volna engedni a norvég kérésnek, annál is inkább, mert ez volt a gyakorlat a kezdetek kezdete óta, vagyis mi akartunk változtatni, nem a norvégok.

    Kedvelés

   3. Tehát jelenleg: van hozzáférésük, de nincs pénzünk. Értem! És ez így rendben is van? Legalább is Ön szerint. Legalább van aki örül ennek. Sajnálom.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s