Tüttő Kata nyaralásáról posztolt képén Aphroditéhez hasonlóan szinte a tenger habjaiból kel ki egy ló hátán. Aphrodité a gyönyörű, vágyfakasztó görög istennő egyik mellékneve a Kallipügosz („szép fenekű”, kallosz (szépség) + püge (fenék) volt. A kép tanúsága szerint eme testrésze Katának sem igen marad el az istennőjétől. Ráadásul azzal semmi gond nincs, ha egy politikus istennői tulajdonságokkal rendelkezik. A baj akkor kezdődik, ha a magyarok millióinak az az érzése támad, hogy Tüttő ahelyett, hogy agyra, szemmel láthatóan inkább seggre gyúr.

Egy politikusnak – akármilyen jó nő – a kívánatos jó alaknál és kölcsönzött hátaslónál valamivel többel is rendelkeznie kellene, mégpedig a hátsójával pont ellentétes oldalon, vagyis a fejében. Például tudnia kellene, hogy bármit is tesz bármelyik szép testrészével a nagy nyilvánosság előtt, annak következményei vannak. Az ilyesmihez ízlésre, empátiára, politikai előrelátásra – tovább megyek –, némi erkölcsi érzékenységre is szükség volna.

A 2022-es választások, a milliók által remélt rendszerváltás, Orbán Viktor elkergetése előestéjén, a magyaroknak persze tetszik Tüttő ülepe, de többet várnak egy ellenzéki politikustól, mint azt, hogy megmutassa, miként üli meg szőrén a lovat a valóban csinos hátsójával. A nyaralni anyagi nehézségei miatt a kert alá eljutni sem tudó magyarok milliói ugyan nyálcsorgatva nézik, hogyan él a „saját vagyonából” a magyar ellenzéki politikus, de …….

Aphrodité

Egy politikus esetében van az az egyébként nem tiltott tahóság, amit szép segg ide, szép segg oda, nem lehet megmagyarázni, mint ahogy egy szocialista politikusnak – úgy tűnik – azt is nehéz felismerni, hogy mégis kiket képvisel, és azt hogyan nem volna szabad csinálnia.

A választók, akik között vannak szép és kevésbé szép fenekűek, nyilván így vagy úgy voksolva véleményt mondanak a tengeri lovaglásról és az MSZP-ről is. A főváros egyik baloldali vezetője azonban jobban tette volna, ha – amíg tisztségében van – leszáll a magas lóról. És nem ad lovat a kormánypárti ellenfelei alá. Egyébként meg sokan úgy érzik a baloldalon, hogy mintha egy kissé lóvá volnának téve.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s