Az index.hu szerint Afganisztán után Siófok is elesett. Arról egyelőre nem tájékoztat a hírportál, hogy megkezdték volna kimenekíteni az ott rekedt Fidesz-híveket, vagy a Fidesz helyi segítőit, de egy biztos, hogy a Mindenki Magyarországa nevű mozgalomhoz tartozó polgármesternek nem sikerült a demokráciát, a rendet, a polgári fegyelmet és a szociális felelősséget Siófokra exportálnia, mert az értékrendtranszfer hibás koncepció, nemcsak Afganisztánban, de Magyarországon is. A helyes megoldás: hagyni kell, hogy maguk a helyiek válasszanak fideszes polgármestert.

A siófoki helyzet nagyon hasonlít a budapestire, amelyet ugyancsak az jellemez, hogy a várost egy alkalmatlan polgármester vezeti, aki megnyerte ugyan a választást, pont mint Orbán Viktor, aki ugyancsak nagy fölénnyel lett kormányfő, és szintén alkalmatlan miniszterelnöknek. Ez utóbbit természetesen a kormánypárti sajtó nem terjeszti, ott csak Karácsony van napirenden.

Budapesten egyelőre látványosan csak az Örs vezér tér esett el. Fél tucat hajléktalan terrorizálja. Az 1. Világháború idejéről mesélve nagyapám mondta, hogy Doberdónál, a magyar táborban minden este kidobolták az ellenség veszteségeit, de a saját veszteséget nem. Amikor a katonák erről kérdeztek, a tisztek válasza az volt, hogy a mi veszteségeinket a másik oldal dobolja ki. Azóta ez hagyománnyá nemesedett.

Vegyük augusztus 20-át! Az ellenzék szerint a felvonulás szörnyű volt, a tűzijátékkal az egész indokolatlanul került milliárdokba. Kedves ellenzék! Több empátiát! Tavaly a pandémia miatt elmaradt a százmilliók levegőbe lövése, miközben a 30 évre titkosított tenderen győztes tűzijátékos már elköltötte a tervezett nyereségét jachtra és magánrepülőre. A vállalkozások biztonságát szavatolni hivatott állam ezért egy évvel később – teljesen indokoltan – kétszeres gázsit ítélt meg neki, azzal hogy természetesen valamivel több rakétát is kell az ég madarai közé lőnie.

Még radikálisabb ellenzékiek szerint a felvonulás szellemisége és vizuális megjelenése hasonlított a náci Németország ilyetén rendezvényeire. Hibás és téves ítélet ez! Egyáltalán nem hasonlított a náci Németországra. Mert ez pont ugyanaz volt. A kis magyar neonácik megcsinálták a saját ízléses, hagyományőrző felvonulásukat, aminek célja nem az volt, hogy tessen a libsiknek, Európának, az EU-nak, az Egyesül Államoknak, a NATO-nak és egyetlen hülye rövidítésnek sem, hanem pont fordítva. Teljes siker!

Nincs itt semmi látnivaló. A NER virágzik, a gazdasági növekedés a tavalyi pinceszinthez képest elérte a földszintet, ami onnan alulról nézve az égben van, vagyis rohadt jól mennek a dolgok, pont ott vagyunk, ahol 2019-ben, de hát idő az van bőven. Orbán Putyinhoz hasonlóan életfogytiglan tervez, de egyelőre csak az oroszoknál élesítették be a sztálini munkatáborokat, Recsken – tegnap jártam ott – semmi jele, hogy megnyitnák a rézbányát. Mi ez a nagy ajvékolás?

Még egyszer Afganisztán: a magyar kormány bejelentette, hogy nem fogad be egyetlen afgán menekültet sem. Az osztrák kormányfő ugyanezt nyilatkozta. A magyar kormánysajtó ugyanakkor elhallgatja, hogy a mi nullánk az osztrákhoz – ahol 40 ezer afgán menekült él jelenleg – úgy viszonyul, mint Orbán Viktor szobahőmérőjén a 0 C fok az abszolút 0 fokhoz, ami −273,15° C. De annál is rosszabb, mert a 0-hoz képes minden pozitív szám rohadt sok.

Orbán Viktor egyébként is világosan megmondta, hogy a migráció nem alapvető emberi jog. Ennek megfelelően a Nagy-Britanniában élő magyarok kezdhetnek csomagolni, a magyar kormány – amely elvi alapon és következetesen működik – a kisujját sem fogja mozdítani értük, ha London kiebrudalja őket, bár évek óta legálisan ott élnek és dolgoznak, fizetik az adót. A Nagy-Britanniába költözött magyarok problémáját is helyben kell megoldani, itt Budapesten, és nem Londonban. Hogy fognak az angliai magyarok örülni!

Kovács Zoltán kormányszóvivő cáfolta, hogy Magyarországon észak-koreai mintára betiltják a pletykát. Ott ugyanis tilos az állampolgároknak megvitatni Kim Dzsongun fogyását, és az erre vonatkozó pletykát pedig reakciós cselekedetnek nyilvánították. A phenjani rezsim közlése szerint a diktátor kevesebbet eszik, mivel az ország súlyos élelmiszerhiánnyal küzd, de ettől még egészségesnek számít.

A magyar kormány szóvivője szerint Orbán Viktor demonstratívan hízik, mivel hazánk egyre jobban teljesít. Éhezni csak néhány százezer gyerek éhezik, ami nem szignifikáns, de a nemzeti gondolkodásúak annyit zabálnak, amennyi beléjük fér. A többiek pedig lakjanak jól a nemzeti nagytőke asztalairól lehulló morzsákkal.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s