Magyarország kvóta alapon nem fogad be egyetlen afgán menekültet sem – jelentette be a magyar kormány, ismét bizonyítékát adva erkölcsi fölényének a keresztény értékeit veszejtő nyugat fölött, amely úgy érzi, segítenie kellene legalább azoknak az afgánoknak, akik a nyugat, köztük Magyarország afganisztáni misszióját támogatták.

Az együttműködés újabb megtagadásával nyugati szövetségeseinkkel egyszerre két legyet üt az Orbán-rezsim. Belerúg egyet a földön fekvőbe, azaz nem járul hozzá az afgán menekültek helyzetének emberséges megoldásához, másrészt nem segít azoknak az országoknak, amelyekkel egy érték- és gazdasági szövetségben van az EU-ban, és egy védelmi rendszer tagja a NATO-ban.

Fenti politikájára alapozva Magyarország jogi úton kívánja behajtani a tőle megtagadott 77 milliárd forintos norvég támogatást, és jogtalannak tartja az uniós pénzek folyósításának feltételekhez kötését, mert – nyilván szintén keresztény értékelv alapján – úgy véli, feltételt csak Magyarország szabhat az EU-nak, illetve Magyarország akkor és azt az uniós normát szegi meg, amikor és amelyiket akarja, a segélyek így is úgy is járnak neki.

Az orbáni Magyarország ennél is tovább megy, amikor nemcsak nem szolidáris a szövetségeseivel, de egyenesen ellenük lép fel a nemzetközi porondon, amikor Oroszország és Kína szószólójaként és érdekérvényesítőjeként funkcionál az Európai Unióban, amikor akár meg is vétóz olyan közös döntéseket, amelyek elítélik a két diktatúra tevékenységét. Természetesen teszi ezt a keresztény értékek alapján, olyan országok érdekében, ahol vagy üldözik a kereszténységet, vagy „csak” sima diktatúrát üzemeltetnek, ahol az ellenzék sorsa a büntetőtábor, a börtön vagy a menekülés külföldre.

Magyarország egyre inkább púp a nyugat hátán, Magyarország kormányának egyre kevésbé fűlik a foga az uniós tagsághoz, csak az tartja bent az EU-ban, hogy onnan pénzt kap, amit egyébként Orbán Viktor azzal próbál bagatellizálni, hogy a nyugatiak több pénzt visznek ki országunkból, mint amennyit az EU Magyarországba pumpál, vagyis nettó vesztesei vagyunk az uniós tagságnak. Gazdasági minisztere szerint ugyanakkor csak 2030 táján jutunk olyan helyzetbe, hogy érdemes megfontolni a kilépést, mert többet kell a brüsszeli közös kasszába befizetni, mint amennyi onnan jön.

Az egymilliárdos kérdés: vajon mivel magyarázza Orbán, hogy az akármennyit, de mégis Magyarországnak juttató EU helyett inkább az orosz és kínai együttműködésben látja a jövőt, annak ellenére hogy a két országból nemhogy egy büdös vas támogatás nem érkezik hazánkba, de helyette Magyarország fizet százmilliárdokat Kínának és Oroszországnak abból a pénzből is, amit Brüsszel utal át Magyarországnak. Az orosz atomerőmű, a kínai vasút és egyetem nemhogy nem hoz pénzt nekünk, de viszi a magyar és az uniós adófizetők pénzét Moszkvába és Pekingbe.

Tehát semmi értelme nincs a szakításnak gazdasági alapon az EU-val és a nyugattal, amely a legfontosabb gazdasági partnerünk, szállítónk és vásárlónk. Orbán dörgölőzését Kínához és Oroszországhoz kizárólag az magyarázza, hogy az általa kiépített illiberális rendszer nem kompatibilis az európai normákkal, hogy azok tiszteletben tartásával a magyar Putyin nem számolhat életfogytig tartó hatalommal, sőt egy működő polgári demokráciában, ahol az ügyészség és a bíróság teszi a dolgát, még a törvényekkel körülbástyázott Fidesz-rablás is életfogytiglani börtönnel lenne egyenlő a Fidesz-elit számára.

Az, hogy így lesz-e, az, hogy Magyarország az első európai kalifátussá válik-e, vagy mégis megmarad európai országnak, polgári demokráciának, amely nemcsak anyagi alapon tart fenn kapcsolatot a nyugattal, hanem értékalapon is, az kizárólag a magyar társadalmon múlik, még akkor is, ha a cél elérése érdekében a jelenleginél sokkal többet tehetne a nyugat.

Amíg a magyarok nem tesznek meg mindent a rendszer megdöntéséért, akár erőszakos megdöntéséért is, tehát nem a kormányváltásért, amit most az ellenzék a zászlajára tűzött, amíg Orbán Viktor szabadlábon van, Magyarország megállíthatatlanul sodródik történelme egyik legnagyobb tragédiája felé.

Az ellenzéknek végre rá kellene döbbennie: Orbánt nem legyőzni, a Fideszt nem kiszorítani kell a hatalomból. Orbán Viktort életfogytiglan börtönbe kell zárni, a Fideszt pedig mint bűnszervezetet fel kell számolni. Vigyázó szemetek Afganisztánra vessétek! Lehet a demokráciát hirdetni, bevezetni, évtizedeken át óvni, de elvetemült bűnözők, pszichopaták akarata ellenére csak erővel lehet fenntartani és működtetni.

Nem az afgán nép, nem a magyar nép éretlen a demokráciára, hanem a vallási fanatizmussal – legyen az muzulmán vagy keresztény – szövetségre lépett gazdasági és politikai bűnözés nem tud jogállamban működni. A maffiabűnözés hazájában, Olaszországban is rendre a helyi maffiafőnök viszi a krucifixet a körmenet élén. Magyarországon is azok hányják magukra a legszorgalmasabban a keresztet, és ülnek a legájtatosabb képpel a templomban, akik a legnagyobb bűnöket követik el, éspedig nemcsak az országuk, a nemzetük, de a vallásuk ellen is. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s