Ha nincsen lógód, akkor terveztess magadnak egyet! Így gondolta ez Orbán Viktor (Piktor), és lőn lógója, saját, külön bejáratú, olyan, amilyen illik a brandhez. PhD Papp-Váry Árpád “márkadoktor” megfogalmazása szerint: „a márka egy személy zsigeri érzése egy termékről, szolgáltatásról vagy vállalatról.”

“A brand, márka kifejezés jelentését, mögöttes tartalmát nem lehet egy jelzővel, sem több jelzővel kifejezni. Mindent jelent, amit az adott brand az évek alatt tervszerű, következetes munkájával elért, kiépített és a mindennapjaink választásába beépült.”

Ezidáig is volt Orbán Viktornak brandje, márkaneve és logója is, amit egyik korábbi közeli munkatársa és mentora, Simicska Lajos írt le, amikor nemes egyszerűséggel „gecinek” nevezte a magyar kormányfőt. Ez a lógó sem olyan rossz, és nem kevésbé fejez ki „zsigeri érzéseket”, amelyeket Simicska mellett több millió magyar táplál Orbán Viktor iránt.

Azt viszont el kell ismerni, hogy ez a régebbi lógó kétségtelenül kevésbé felel meg a kihívásnak, amit a jövő évi parlamenti választás jelent. Mennyivel jobb győztesnek pozicionálni magát az embernek mint gecinek, még ha egyébként ez utóbbi definíció legalább annyira visszaadja a személyiség minden sajátosságát, mint a piros-fehér-zöld V betű, ami szintén sokat mond a tulajdonosáról, de mégsem annyit, mint a Simicska-féle találó leírás.

Lehet, hogy feltűnt a kedves olvasónak, hogy a szokásos logó kifejezés helyett rendre a lógót használtam, ami ugyancsak nem a véletlen műve. Hazánkban, a nemzeti érzésektől és nemzettudattól átitatott, meg minden ilyesmikben térdig járó országban a magyar nyelvnek előjogai vannak a gyarmattartó és a gyarmattartó attitűdöket máig feledni képtelen angolszász világgal és annak retrográd írásmódjával szemben. Az angolos logónak semmi értelme a magyar lógóval szemben.

És most itt nem a magyar kormányfő „csüngő hasára” gondolok, mert a franc akar arra gondolni, hanem egyszerűen arra, hogy minden jobb, ami magyar, mint ami nem az. Így a logónál jobb a lógó, de még a geci is jobb, mint egy idegen szívű Gyurcsány vagy egy tudjátok ki Soros. Az igazság az, hogy a V betű és a geci valójában együtt adja vissza a jelenség lényegét, annak kvintesszenciáját, amit orbanizmusnak lehet nevezni. A két lógó együtt egy egész. A győztes geci.

Vagy másképpen fogalmazva: a geci győzelme. És most itt ne a sperma és az ondó keverékét megtestesítő geci szót tessék pozitív tartalommal felruházni! De azzal se azonosuljunk, amit például a „mekkora egy kurva nagy geci vagy”, a vidék Magyarországáról származó, leíró jellegű szólás reprezentál, hanem inkább azzal barátkozzunk meg, amit „az Orbán egy igazi, nagy geci” kifejezés képvisel, ami a magyar népmesék és eredetmondák légkörét idézi. Őseinkről és az igaz magyar emberek máig ható karmájáról vagy spermájáról.

Nem elkerülhető az új lógó kikényszerítette másik asszociáció megemlítése sem. A férfiember esetében nem csak a hasa kapcsán merül fel a lógó szó. Eme másik lógó legalább olyan fontos szerepet játszik a magyar nyelvben, mint a geci, és legalább olyan gyakran használja is a népies nyelv, amikor például a csavaros eszű, magát mindenhol és mindenben feltaláló magyar embert „nagy fasznak” hívja.

(Elnézést kérek a kissé erősnek tűnő szavak használata miatt azoktól az olvasóktól, akik nehezen tudnak eme kifejezések materiális jelentésétől elvonatkoztatni, és helyette a kifejezések spirituális létezési formájára koncentrálni. De szerintem kisebb erőfeszítéssel ők is túl tudják magukat tenni a földhöz ragadt interpretáción, és szintet lépve eljutni a magyar emberek zsigerien mély asszociációs nívójára, ahonnan már egészen biztosan nincsen lejjebb.)

Arra gondolok, hogy egy országban, ahol – más országokhoz hasonlóan egyébként – a “baszd meg” kötőszó és a “kurva életbe” érzelmet fejez ki, nem érdemes pálcát törni afölött, hogy az ország kormányfője egy nemzeti színű V betűvel erősíti korábbi geci brandjét, hiszen hívei és szavazói nemcsak nem sértődnek meg ezért, de igazából félve tisztelik a potrohos, öregedő, minden hájjal megkent gecit, aki képes megmutatni a világnak, hogy az igazi magyar ember nagy hasú, túlsúlyos, műveletlen, érzéketlen, de származására büszke fasz.

Zsebesi Zsolt

Orbán lógója, avagy a győztes geci” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s