Egy keresztény országban elképzelhetetlen, hogy a keresztapa ne legyen ott a keresztgyereke esküvőjén. Gondolom ez nem is történt meg. Szerintem egészen biztos, hogy Orbán Viktor – mint Mészáros Lőrinc keresztapja – a meghívott VIP vendégek között volt, midőn az ország Lölője, a magyar nemzeti nagytőke zászlóshajója kimondta a boldogító igent akárkinek is.

Hogy nem tudunk szinte semmit a keresztapa programjairól, így arról sem, hogy ott volt-e az esküvőn vagy nem, az tisztán biztonsági okokra vezethető vissza, ugyanis egy keresztapa bármikor, bárhol életveszélyben lehet, hiszen – már csak a funkciójából adódóan is – a keresztapa van akiknek a jótevője, másoknak a tönkretevője, például egy egész országé, ezért teljesen érthető hogy az esküvőről és a lakodalomról, ahol nyilván ott volt a keresztapa, az egész országot kizárták.

Pedig joggal lehetett volna ott a keresztapa társaságában vagy 10 millió magyar is, hiszen a nászajándékot, adta is azt át akárki a nem oly ifjú párnak, akár maga a keresztapa is, az egész ország dobta össze, így egy menyasszonytáncra tízmillió embernek lett volna jussa, amit az Eurovéd Security biztonsági cég emberei akadályoztak meg eléggé el nem ítélhető módon, de nyilván jogosan, hiszen Magyarországon mindenkinek joga van, hogy az esküvőjét megvédesse az Eurovéd Securityvel.

Egyébként nemcsak a nászajándékot dobta össze szolidárisan, bár nem teljesen önként sok millió magyar, köztük néhány millió Fidesz-hívő és kétszer annyi, a jövőjét nem a Fidesszel elképzelő másodrendű, idegenszívű, nem nemzeti gondolkodású polgára az országnak, hanem gyakorlatilag Mészáros Lőrinc szinte teljes vagyonát, vagyis Eurovéd Security ide, Eurovéd Security oda, lenne némi jogunk mindannyiunknak, éspedig nemcsak az esküvői részvételhez magához, de a házaspár vagyonkájának jogerős elkobzása és államosítása után annak felosztásakor a ránk eső vagyonrészekre is.

Lehet azt mondani, hogy az ország leggazdagabb polgára látványpékséget csinál a házasság szentségéből, hogy katolicizmus ide, katolicizmus oda, elvált emberek is összeköthetik az életüket gazdagon, mert van az a pénz, amiért bárkinek megbocsát a magyar katolikus püspöki kar.

És miért pont Mészáros Lőrinc nem éppen keresztény viselkedését ne nézné el a klérus, ha egyszer Lőrinc keresztapját Orbán Viktornak hívják, aki olyannyira példamutatóan keresztény, hogy az már szinte fáj, mégpedig azért, mert példátlanul bőkezűen jutalmazza a klérust az én és a te, a mi pénzünkből, tehát egy dzsentri nagyvonalúságával. Így aztán az aranyeső teljesen érthetően altatja el az egyébként tiszta lelkű és feddhetetlen erkölcsű magyar katolikus püspökök közismert érzékenységét a Jézus tanait megsértők vagy e tanokkal szembemenők vétségei iránt.

És ne mondják nekem, hogy 10 millió magyar irigységéről van szó, hiszen biztos van ilyen is, de mégsem gondolhatja senki komolyan, hogy Mészáros Lőrincet akár férfias külsejéért vagy briliáns szelleméért irigyli bárki is, hiszen ebben az országban embert a tehetségéért vagy személyes varázsáért nem irigyelni szoktak, hanem szarrá alázni. Akit irigyelünk, az gazdag, idióta, erkölcstelen, tolvaj és szarházi. Úgy általában, de jelen esetben konkrétan is.

Isten éltesse az ifjú párt arra a rövid időre, amíg élvezni tudják mindazt, amijük van, nevezetesen: egymás szeretetét, egymás tiszteletét, a közös intellektuális és érzelmi életet, a szexet és minden egyebet, amit 10 millió magyar közül bárki élvezni tud az esküvője után. Annál is inkább, mert a vagyonkájukból eredő élvezetekre még ennél is korlátozottabb idő áll a rendelkezésükre. Igaz ez nem is számít, mert bár a lopott és nem becsületesen szerzett javak nem mindig élvezhetők tartósan és felhőtlenül, de a szerelem, a szeretet, egymás megértése, féltése, megbecsülése örök, azt még hosszú börtönévek sem tudják megtépázni.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s