Az index.hu híre szerint a múlt hétvégén „másfélszeresére nőtt a hétvégi halottak száma”. Azt tudjuk, hogy a hétvégi szülő az, aki hétvégén találkozik csak a csemetéjével, a hétvégi autós, aki hét közben ritkán vezet. Ebből kiindulva a hétvégi halott az, aki hét közben nem, csak a hétvégén szokott meghalni.

Előtte természetesen „beazonosítják”, magyarul azonosítják, vagyis megállapítják – egyrészt –, hogy ki a halott, de itt valószínűleg az azonosítás azt is jelenti, hogy megvizsgálják, mi a halál oka. Amennyiben az a koronavírus, vagy azzal függ össze, akkor rögtön az is kiderül, hogy a hétvégi halott „többségében idős, krónikus beteg”, amiben nem különböznek a hét közben koronavírusban elhunyt betegektől.

A hétvégi szülő és a hétvégi autós, valamint a hétvégi halott között van egy szignifikáns különbség. A hétvégi halott az, aki pénteken, szombaton vagy vasárnap hunyt el. A hétvégi autós és szülő viszont az, aki túlnyomó részt szombaton vagy vasárnap tesz olyasmit, amit a többiek a hét többi napján is. Tehát a magyar naptárakban a hétvégének két definíciója érvényes: az egyik szerint szombat és vasárnap, a járványügyi értelmezés szerint péntek, szombat és vasárnap.

Ez utóbbinak az oka az lehet, hogy muzulmánellenesség, migránsutálat ide vagy oda, kormányunk tudomásul vette, hogy nemcsak keresztények, zsidók, de muszlimok is élnek ebben az országban. Számukra a hét vége péntek, szemben a zsidókkal, ahol szombat, vagy a keresztényekkel, ahol vasárnap. Így jogos és méltányos, hogy a covidos hétvége elhalálozás esetén három nappal számolunk.

Egyébként pedig az a tapasztalat, hogy bár a hivatalokban túlnyomó részt keresztények és kisebb részt zsidók dolgoznak, mégis a pénteki nap már úgy néz ki, mintha hétvégi és nagyobb részében szabadnap lenne. Ilyenkor bármit elintézni nem egyszerű, mert a személyzet egy része már valószínűleg a mecsetben gyülekezik, vagy más kultikus helyen feltalálható, csak nem a munkahelyén.

A munkamorált vizsgálók szerint azonban Magyarországon van egy harmadik „vallási csoport”, akinek munkahelyi jelenléte ugyancsak szorosan összekapcsolható a vallásával. Ezek a fideszesek. Sokan e vallás hívői közül be sem mennek a munkahelyükre, mert az – a vallási rituálé szerint – kamu állás, ahol csak fizetés van, de munka az nincs, így nincs is ott mit végezni, tehát bemenni sem érdemes.

Az átkos rendszerben is volt ilyesmi, de ott elsősorban a sportolóknak volt ilyen kamu állásuk, amit akkor sportállásnak hívtak. Ők azonban néha mégiscsak bementek. Na nem azért, hogy dolgozzanak egy kicsinység, hanem hogy felvegyék a fizetésüket, és aláírják az aláírandókat. Ma az internet és a mobil banking korában erre már nincs szükség. A pénz jön magától a bankszámlára. Egyébként is, ha a fideszes be sem megy az állítólagos munkahelyére, még mindig hivatkozhat arra, hogy a home office munkáját végzi.

A kamu állás a régi és a mostani rendszerben is csak az első ránézésre tűnik károsnak. Már az átkosban is mindenki egyetértett abban, hogy a Budapesti Húsipar labdarúgó csapatának jobbhátvédje jobb, ha nem jön be sertést negyedelni vagy hurkát tölteni, mert több kárt okozna mint hasznot, tehát olcsóbb kezéhez kifizetni munka nélkül a bérét, mint megpróbálni megtanítani a munkára, amiért azt adják.

A helyzet ma egy kicsit más. Számos fideszes rokon, barát, kollégiumi szobatárs, ivócimbora és szerető egészen biztosan nemcsak annál okoz kevesebb kárt, mintha dolgozna, de azoknál is, akik munkavégzés címszó alatt teljesítenek túl a magyar költségvetés kiadási oldalán, a magyar adófizetők kárára, szorgosan tömve a saját és a nemzeti nagytőke lyukas zsebeit.

Már csak a fentebb kifejtettek miatt is jó gondolatnak tűnik a Fidesz és vezére, Orbán Viktor leváltása, aki egyébként minden disznóságban, így abban is az élen jár, hogy soha a bánatos életben még semmilyen polgári foglalkozásra nem pazarolt az idejéből egy percet sem. Anélkül is olyan kárt tudott okozni az országnak, mint amennyit 4 millió 700 ezer magyar munkavállaló az összes kamu állásban a napot lopó fideszessel együtt 100 év alatt sem lenne képes, még ha éjt nappallá téve, az év 365 napjában folytatnák is áldásos tevékenységüket, még akkor se. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s