Magyarország a Simicska Lajos által tudományosan leírt 1 G gyorsulással (körülbelül 9,81m/s²) távolodik a nyugattól, vagy – másképpen – a nyugat távolodik így hazánktól, ahol a szabadságjogaink korlátozva vannak ugyan, de a szabad pálinkafőzés virágzik. Magyarországon mindenki a maga alkoholizmusának a kovácsa.

Ez nem az amerikai, ez a magyar álom. Megfőzöd, megiszod és elszállsz. A delírium konstans. Nem drágul. Olyan, mint a rezsicsökkentés. A kocsmában – ha adnának számlát – rajta lenne, hogy egy év alatt mennyit takarítottál meg azzal, hogy otthon főzted a kisüstit, vagy illegálisan forgalmazott házi pálinkát ittál a helyi italboltban.

Ráadásul a Fidesz a szabad pálinkafőzés bevezetésével megspórolta magának a választási bor árát, mert átállt a krumplira, amiből mindenki annyi szeszt csinálhat, amennyit csak akar, a hülyébbje akár meg is eheti. Régen a krumplit a disznóknak főzték ugyan, csakhogy a NER-csasztuska szerint: „Nem röfög már hízó / senkinél az ólban, / van helyette olcsó / szalonna a Coopban”.

A szabad pálinkafőzés vívmánya történelmi. Ezt Orbán Viktor mondta, tehát így is van. A nemzeti delírium aranykoraként fog bevonulni az elmúlt évtized a magyar történelembe. Ilyen jutányosan soha nem lehetett hazánkban berúgni. Ez a folyamatosan emelkedő reálbéreknek, pontosabban az Orbán-kormánynak köszönhető. A történelem során egyszer sem ivott annyi házi pálinkát a magyarság ilyen olcsón, mint az Orbán-korszakban.

Éppen két napja egy hevesi faluban egy szilvapálinkát és egy pohár Borsodi sört 370 forintért sikerült a helyi „Legyes Sörözőben” a gallér mögé dobni. Most vagy a sör és a pálinka olcsó, vagy a 350 forintos buszjegy drága. A 370 forintban benne voltak egy bedobós zenegép cigánynótái, és egy biliárdasztal virtuózainak dákókezelését is megcsodálhattam.

Azt akarom csak mondani, hogy vidéken tényleg – ahogy mondani szokták – fillérekért leihatod magad a sárga földig, a kocsmák árai és színvonala szerényebb ugyan, mint Ausztriában vagy Németországban, de a vendégekhez magyarul szólhatsz, nem kér senki állami nyelvvizsgapapírt. Ottlétem alatt Gyurcsányt is csak egyszer említették, de azonnal le is hurrogták a szólót, hogy „nem politizálunk, Janó”.

És tényleg: a vidék Magyarországa nem politizál, mert minek. Igaz, végig be volt kapcsolva egy lapos képernyős TV a kocsmában, de a hangja le volt véve. Ha lett volna hangja, akkor sem figyel rája senki, hiszen itt még a vendégek nem a mobiljaikat nyomkodják, nem csetelnek fűvel fával, hanem a haverok hátát lapogatják. Tévét otthon használnak elalváshoz. Esetleg sorozatot néz rajta a fehérnép. A templomba járás az öregasszonyokra van kiszignálva, hogy megtudják, ki halt meg a faluban.

Most, hogy megint választani kell a szemkilövő és a szemfényvesztő között, a falusi emberek joggal úgy gondolhatják, hogy Orbán az, aki mégiscsak adott valamit a vidékieknek, akik a szabad pálinkafőzés mellett a részegen biciklizés szabadságát is neki köszönhetik. Élnek is a lehetőséggel, ami jól látszik a baleseti statisztikában és a férfiak alacsony átlagéletkorában. Erről a kormányfő a helyszínen szokott meggyőződni minden választási évben.

Ilyenkor együtt pálinkázik a pórnéppel, megdicséri saját magát, amiért ilyen jó életet teremtett a vidéki magyar embereknek, barátságos szavakkal fordul a nénje hízójához, de mindenkihez van jó szava, akihez több, abból milliárdos lesz sebtiben. Világra szóló esküvővel hozhat a régi helyett új arát a házhoz, mert a magyar ember, igaz, a velejéig keresztény, de nem hülye.

Most, hogy a svájciak népszavazáson legalizálták a melegházasságot, felértékelődött Mészáros Lőrinc frigye. Az ország Lölője szép példáját adta annak, hogy a keresztény magyar ember kitart a teremtőtől eredő szent törvények mellett, és ha családot alapít, akkor nőt és nem férfit vásárol magának. Mert – szabad pálinkafőzés ide, szabad pálinkafőzés oda – a magyar szólás mégiscsak azt mondja, és ez Mészáros Lőrinc devizája is: van annak, aki el nem issza.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s