Márki-Zay akár jó is lehetne. A semmiből jött, és ez nagy előnye, de semmit nem ér, ami viszont nagy hátránya. A rendszerváltás utáni magyar politika legújabb buboréka, nem ellentéte Orbánnak, hanem egy másik póluson a silány másolata. Ő is egy személyben mentené meg az országot, amihez számít mindenkire, de kiátkoz mindenkit, akire nem számíthat.

Márki-Zay jelszava is az, hogy aki nincs velünk, az ellenünk van. Sőt az az ország ellen van. Sőt az hazaáruló. Mondhatta volna – Orbán után –, hogy idegen szívű, Soros-bérenc, a nemzetére ront.

Az ellenzéki választóknak fel van adva a lecke. A kérdés az, szeretnének-e a jó öreg O.V. ge*it egy új M.Z.P. ge*ire cserélni. Én óva intenék mindenkit egy ilyen kísérlettől, mivel Orbánnál láttuk, hová vezet az önimádat, a keresztényieskedés és a nárcisztikus küldetéstudat, a természetes hajlam a hazugságra, a teljes erkölcsi nihilizmus.

A nulla erkölcsiség Márki-Zaynál abban nyilvánul meg napról napra, hogy bármiért, bárkitől bocsánatot tud kérni. Mint egy igazi katolikus: vétkezik, majd meggyónja. Elnézést kér, és másnap ugyanott folytatja, ahol abbahagyta, majd rezzenéstelen arccal megint bocsánatot kér. Mibe kerül ez neki? Amiért bocsánatot kell kérnie, az viszont hoz eleget a konyhára, hogy megérje megint bocsánatot kérni érte.

Márki-Zay felhívta Dobrev Klárát, és közös nyilatkozatot javasolt arról, hogy kettejük közül bárki is nyerjen, az a másik mögé áll, és támogatja Orbán legyőzésében a jövő évi választási kampányban. Amikor azonban Dobrev arra kérte, hogy vegyék be a nyilatkozatba, hogy mindkettejüknek azonos esélye van a jelöltség elnyerésére, ezt – Márki-Zay maga mondja – elutasította, mert – meggyőződése – kettejüknek nincs azonos esélye.

Ez azt jelenti, hogy Márki-Zay megint cinkelt kártyákkal akart játszani, ahogy Karácsony Gergely ellen is, amikor vele azt hitette el, hogy – amennyiben Karácsony nem lép vissza az ő javára – ő fog visszalépni Karácsonyéra. Persze soha eszébe se jutott.

Mint ahogy Dobrev Klára esetében sem akar beállni Dobrev mögé, mert nem is számol egyáltalán egy percig sem Dobrev esetleges győzelmével, vagyis olyan valamit ígér, amit – meggyőződése szerint – neki soha nem kell teljesítenie, ezért bátran megígérheti, aminek alapján aztán számonkérheti a másiktól ugyanezt.

Sajnálom, hogy ilyen szavakat kell használnom egy embertársamra, de Márki-Zay Péter az egyik legundorítóbb, legvisszataszítóbb politikus-csíra, akit valaha láttam, pedig az elmúlt 40 évben láttam egyet s mást. Már az is elég lenne ahhoz, hogy mindenki elforduljon tőle, ahogy biztosan állítja, neki kell nyerni, mert más hiába is nyerne.

Ezzel nem mást üzen, mint azt, hogy tulajdonképpen a szavazóknak nincs is választási lehetősége. Mert csak egy jó döntés van. Sztálin elvtársra, Brezsnyev elvtársra, Putyin elvtársra szavazni. Ennél ocsmányabb és ilyen nyílt öntömjénezést ritkán látni.

A következő lépés, amilyen tempóban haladunk, az lesz, hogy Márki-Zay – a klasszikus szovjet viccet másolva – majd felszólítja az ellenzéki összefogásban résztvevőket, hogy kézfeltartással fejezzék ki szándékukat, és akik Márki-Zay Péter korlátlan hatalmára szavaznak, azok az egyik kezüket leengedhetik.

A Márki-Zay buborékot először csak egy ember fújta. Márki-Zay. Most, hogy az ellenzéki előválasztás nyomán országos jelentőségre tett szert, ezrek fújják. Vakon, jó szándékkal és igaz hittel. De legalább ugyanennyien próbálják kiszúrni is.

Nem akarok nagy szavakat használni, de az ország szerencsétlensége lenne, ha Orbánt egy Orbán-alteregóra cserélnénk. Az ellenzéki előválasztáson Márki-Zay megbuktatta a jelszót, hogy mindegy ki lesz, csak ne Orbán legyen, mert baromira lászik már most, hogy egy túrót! Rohadtul nem mindegy.

Zsebesi Zsolt

Ne fújjuk tovább a Márki-Zay buborékot!” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s