Sorjáznak Márki-Zay interjúi, nyilatkozatai, ilyen-olyan megszólalásai. Ebből egy gátlástalan, erkölcstelen, alattomos és hazug politikus és ember képe rajzolódik ki számomra. Nyilván sokan lesznek, akiknek túl erősnek tűnnek ezek a szavak, nem értenek egyet ezzel a véleménnyel. Mégis: tartsuk tiszteletben egymást! Legalább mi, ha a politikusaink erre képtelenek is.

Márki-Zay híveitől és tőle magától is egy év múlva nyilvánosan bocsánatot fogok kérni (ahogyan ő is szokott szinte minden nap valakitől), ha nem fogja addigra az ellenzéki együttműködést szétverni, ha egyáltalán még annak tagja lesz, és tanúbizonyságát adja, hogy minden róla megfogalmazott negatív állításom teljesen alaptalan volt.

A választók dolga – és én is csak egy választó vagyok – az, hogy válasszanak. Azok közül, akik képviseletükre ajánlják magukat. Jogunk van megítélni, mit mondanak, mit tesznek, hiszen ők keresik a mi kegyeinket, és nem fordítva.

Nem nekem kell magamat visszafogni, és nem nekem kell óvatosan fogalmaznom, hanem Márki-Zay Péternek és mindenkinek, aki egy hatpárti ellenzéki együttműködés tagjaként a többi párttal együtt közösen akar kormány- és sokkal inkább rendszerváltást véghezvinni Magyarországon.

Az ilyen emberektől, politikusoktól és munkatársaiktól sokkal több tisztességet várhatunk el, mint amennyit éppen Márki-Zay tanúsított a szövetségesei és az ellenzéki választókkal szemben, akiket két csoportra osztott. Az egyikben azok vannak, akik őt támogatják, számára ők a hazafiak, a másik csoportba azokat sorolta, akik az összefogás más politikusai mellett törnek lándzsát.

Utóbbiak azok, akik közül Karácsony Gergelynek azon támogatóit, akik visszalépése után nem követték a tanácsát, és nem Márki-Zay mellett tették le a garast, azzal vádolta meg a hódmezővásárhelyi polgármester, hogy elárulják a hazájukat. Ő tehát nem mondta, hogy hazaárulók, csak azt, hogy elárulják a hazájukat, tehát – ahogy maga mondta – az ő száját nem hagyta el a hazaáruló szól. Hogy örülünk neki!

Márki-Zay, amióta sorompóban szállt a kormányfőjelölti pozícióért, nem hagyott ki egyetlen napot sem, hogy ne azt hangoztassa, csak ő képes legyőzni Orbán Viktort, csak neki van erre esélye, a talpon maradt egyetlen versenytársának, Dobrev Klárának erre semmi esélye nincs. Ezzel több mint 200 ezer Dobrevre szavazót sértett meg.

A választók szavazataiért vetélkedőktől sem az egyik, sem a másik oldal nem azt várja, hogy a másikat alkalmatlannak nyilvánítsa, mert akkor értelmetlen a szavazás maga, hiszen – ahogyan azt Márki-Zay hirdeti is – nincs értelme másra szavazni, csak ő képes arra, amire most embert keresünk, tehát elég lenne közfelkiáltással Márki-Zayt nevezni ki az ellenzék közös kormányfőjelöltjének.

Csakhogy senki nem ezt tervezte és nem erre készült. Márki-Zay ugyan akár lehet is a legjobb jelölt, akár nyerhet is az előválasztáson, de akkor is egyetlen jelöltje van az MMM nevű mozgalmának a 106 egyéni ellenzéki jelölt között, akit az ellenzéki szavazók az előválasztás első körében a bizalmukkal ajándékoztak meg. Márki-Zay ma azt terjeszti – elítélendő módon –, hogy azért nem tagja az ellenzéki együttműködési megállapodásnak, mert tagságát Gyurcsány Ferenc megvétózta.

A valóságot bekötött szemmel is látni lehet: Márki-Zay ugyan nagyon igyekezett, de mozgalmát nem sikerült sínre tenni, annak valójában nincs tagsága, vagyis Márki-Zay – ahogy én is – nem azért nincs az együttműködés aláírói között, mert akárki, szerinte Gyurcsány, kifúrta, hanem nem volt oda mit beadnia.

Márki-Zay egy önmagát menedzselő, önmagát építő, a magyar ellenzéki politikai tábor szegénységén élősködő politikai félreértés, akitől az ellenzék érdekében minél hamarabb meg kellene szabadulni, de minimum romboló tevékenységét korlátok közé kellene szorítani.

Amit Karácsony Gergellyel a visszalépek, nem lépek, elkapom a kormányt, ő kapja el a kormányt játékban itt véghez vittek, az többet ártott az ellenzéknek, mint a Fidesz teljes gyurcsányozó kampánya, amihez mára az ország leglelkesebb gyurcsányozójaként csatlakozott Márki-Zay is. Ebben természetesen nincs egyedül az országban, de teljesen egyedül van az ellenzéki összefogáson belül.

Mindenkinek időben szólok, akiknek még nem nyílt ki a szeme: a következő napokban, hetekben a Márki-Zay-féle hazugságok, vádaskodások és mások besározásának olyan cunamijára készüljenek fel – főleg, ha nem ő nyer Dobrev ellen –, amilyet ez a sokat tapasztalt, szerencsétlen ország még soha nem látott. Ha hagyjuk, hogy egy ember tönkretegye több százezer ember munkáját, és százezreket uszítson egymás ellen az ellenzéken belül, akkor csak tűrjük meg továbbra is a sorainkban.

Aki azonban jót akar az ellenzéknek, azt akarja, hogy legyen esélye az összefogásnak jövőre a parlamenti választásokon, az minél hamarabb felejtse el ezt a nevet. Márki-Zay az ellenzék átka, nyűg, féreg, amely a szervezeten belül rág, alattomos ellensége minden együttműködésnek, mert csak egy cél vezérli: a saját pecsenyéjének a sütögetése, a saját politikai karrierjének az építése.

Aki sértőnek, túlzónak és igazságtalannak tartja ezt az írást, annak üzenem: legyen igaza! Én leszek a legboldogabb, ha kiderül, hogy tévedtem. Nyilvánosan bocsánatot fogok kérni – ahogyan azt jeleztem – mindenkitől. Egyelőre sajnos erre nem látok okot. A sötét fellegek az ország egén, és Márki-Zay megjelenésével a feszültségek az ellenzék nehezen tető alá hozott együttműködésén belül egyre vészesebben szaporodnak.

Zsebesi Zsolt

Márki-Zayt az isten küldte hozzánk – büntetésből” bejegyzéshez 6 hozzászólás

  1. Teljesen egyetértek!
   Bár ne lenne igaz,de sajnos nem tudok hinni MZP-k,nagyon sok dolog számomra nem világos,ez idáig semmit nem tudtunk róla,azt hogy most leírták mit tanult igazából túl sokat nem jelent! Hálaisten sok okos nagyon jól képzett magyarokkal büszkélkedhetünk,azért még nem lesznek miniszterelnök jelöltek.

   Kedvelés

 1. Komolyan már azt vártam,mikor mondja Dobrevnek hogy lépjen vissza!Hogy mit ígért Karácsonynak el nem tudom képzelni amiért elárulta a szavazóit!Karácson egy politikai hulla!Na és ma még a 3% os mszp is mzp mögé áll!

  Kedvelés

 2. Ez az erőőszakos mlm managare sehol se lenne, ha az ellenzéki pártok – saját erőőből, ezernyi önkéntss hetekig tartó munkájával nem tűnt volna föl az előválasztáson. Erre most arról hablatyol, hogy az ellenzéket is le kell váltani?

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s