Magyarország lakossága két csoportra osztható. Az egyikben, a kisebbikben vannak az idióták, akik idióta dolgokat követnek el folytatólagosan, visszaesőként, bűnszervezetben, aljas indokból és előre megfontolt szándékkal. A másik, a nagyobb csoport tagjai az első csoport idiotizmusait elfogadják, azokat magukénak érzik, sőt kiállnak eme idiótaságok mellett. Ezek az igazi magyar, nemzeti idióták.

Magyarországon – mint látjuk – el lehet az emberekkel hitetni, hogy a főváros főpolgármestere, igaz, nem adta el a városházát, de megfordult a fejében, sőt erről beosztottjai még véleményt is cseréltek potenciális vevőkkel, de mivel sem az eladásra, sem a vételre, tehát magára a tranzakcióra nem került sor, ezért – normális országban – ennek semmi értelme nem lenne. Csakhogy Magyarország nem normális ország, így az ország leglátogatottabb Fidesz-bérenc internetes portálja a fenti sztorin csámcsog napok óta, egy sztorin, ami nincs, de lehetett volna.

Ha csak ez lenne az egyetlen idiotizmus az országban, a francot sem érdekelné, mert nem történt végül is semmi. Szemben azzal, hogy ugyan a Fidesz sem adta el a parlament épületét, de helyette magát a parlamenti demokráciát szarrá gyalázta, a polgári demokráciából cirkuszt csinált és híveiből bohócot, a sajtóból pedig álhírgyártó politikai élcsapatot, de olyan szinten, hogy Vlagyimir Iljics Lenin megnyalhatná utána a tíz ujját, mert a magyar kormánysajtó az index.hu-val az élén politikusabb, mint a Pravda és a TASZSZ együtt valaha is volt.

Senki ne gondolja, hogy itt valamilyen politikai opció baromságáról lenne szó, mert egyáltalán nem. A magyar társadalom úgy, ahogy van, ment be az erdőbe már vagy ezer éve, és nem talál ki onnan, bárhogy is keresi a kivezető utat. Most éppen azt olvasom, hogy a Kisvárda focicsapata, amely 4-0-s vereséget szenvedett a Ferencváros Tornaklub együttesétől, óriási botrányról beszél, mivel a Fradi 1-0-s vezetésénél a Var rosszul húzta be a vonalat, és hibásan találta lesen a Kisvárda játékosát.

Mit is jelent ez az univerzum számára? Hát nem kevesebbet, mint azt – amit joggal állapít meg a Kisvárda vezetése –, hogy amennyiben jól húzzák be a vonalat, akkor nincs les, és a 0-1, helyett 1-1-re alakult az eredmény, és – most tessék figyelni, mert ez a magyar nemzeti gondolkodás alapvetése – onnantól egy egészen más mérkőzés lett volna. Hát persze, hogy más, 1-1-ről folytatódik a játék, nem 0-1-ről.

Milyen boldog lehet egy nép, nevezetesen a magyar nemzet, amely heteken, hónapokon, sőt évtizedeken és évszázadokon át tud azon lamentálni, hogy mennyire más lett volna a világtörténelem, ha nem Vazul, hanem Szent István királyunk fülébe öntötték volna a forró ólmot, mert akkor onnan az egy egészen más mérkőzés lett volna, és ma Európa sámánokat imádna, és száguldó paripákról hátrafelé nyilazna, a magyar lenne a világnyelv, a kereszténység meg elmehetne a jó édes Mária nevű anyjába.

Mert: ha a Kisvárda rúg egy érvényes gólt, akkor talán nem kap mellé még hármat. Mert vagy kevesebbet, vagy többet, vagy egyet sem, de – sajnos – matematikailag lehet, hogy úgy is hármat. De hát emberek, azért a foci sem olyan bonyolult játék, amit ne lehetne úgy értelmezni, mint a kosárlabdát, a röplabdát vagy a kézilabdát, hogy minden egyes bekapott gól után annál a csapatnál marad a labda, amelyik a gólt kapta, ő kezdheti újra a játékot, tehát esélyt kap ő is gólt szerezni.

Egy-egy mérkőzésen statisztikailag a gyengébb csapat lényegében legalább annyiszor kap lehetőséget támadást indítani és gólt elérni, ahányszor gólt kapott, de ehhez még hozzá lehet adni az ellenfél kapu mellé rúgott labdáinak a számát, a játéktéren kívülre pattant labdákat, nem beszélve a sima labdaszerzésekről. Vagyis egy bekapott gól után több tucat alkalom van gólt rúgni.

De persze nem ez a lényeg, mert a lényeg az, hogy Magyarország lakosságának két csoportja, az idióták és az idióták hívői egyelőre többségben vannak azokkal szemben, akik nem idióták és nem hisznek az idiótáknak. Ezért a többség akarata érvényesül, vagy ha mégse lennének többségben, hát akkor is.

Volt-e a világtörténelemben olyan ország – és mondjuk minimum száz évig prosperált is –, ahol az okos emberek vitték a köz ügyeit, ahol bölcsek és nem sarlatánok befolyásolták döntően a társadalmat, ahol az ész uralma valósult meg az idióta eszmékkel és vallásokkal szemben? Na ugye.

De mégis: mekkora hülyének kell lennie egy népnek, amelyet azzal lehet etetni az internetes index.hu portálon keresztül, hogy a főváros polgármestere talán el akarta adni a polgármesteri hivatal épületét, igaz, nem adta el? Elterelve a magyar idióták millióinak figyelmét arról, hogy az ország vezetése az egész országot bocsátotta áruba, és benne a polgári demokráciát is eladta Vlagyimir Putyinnak, majd versenytárgyaláson meghirdette a közvagyont úgy, hogy a tenderen csak egyedül indulhatott. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s