Az index.hu bölcse, Puzsér Róbert újabb veretes írásban igyekszik egyenlőségjelet tenni a bűnöző Gyurcsány és az ugyancsak és ugyanúgy bűnöző Orbán közé. Az Puzsérnak nem számít, mit nem tett meg Gyurcsány abból, amit megtett Orbán, csak az számít, hogy – bár gazdája, Márki-Zay Péter ennek a bizonyos Gyurcsánynak a szövetségese -, a földig alázhassa a DK elnökét, nyilván az ellenzéki összefogás szolgálatában, és alighanem Márki-Zay jóváhagyásával. Mindenesetre elhatárolódása nélkül.

Puzsér szerint az MSZP és az SZDSZ csalárdul szerzett négyévnyi uralma számolta fel a politikai hatalomátvétel lehetőségét egy évtizedre Magyarországon. Tehát nem az a gond, hogy Orbán megszüntette a demokratikus váltógazdaság működésének feltételeit, lerombolta a fékeket, az ellensúlyokat, hogy új, neki megfelelő választási törvényt hozott, a hatalmát bebetonozó közjogi környezetet és médiahátteret, korlátlan anyagi bázist teremtett maga és a pártja számára. Nem ő a bűnös, mert a bűnös Gyurcsány, az MSZP és az SZDSZ. Majd a DK és Gyurcsány. És miért? Mert nem voltak képesek minden áron megtartani a hatalmat.

Puzsér gátlástalanul, ocsmányul megy el a tények mellett, és ássa az új árkokat, Márki-Zay felemelkedése előtt egyengetve az utat. Ezért – ha a 19. század Magyarországán élnénk – már régen kesztyűt dobtam volna az arcába, és a városligetben párbajra hívtam volna ki, bár nehéz lenne belőle párbajképes értelmiségit csinálni, mert egy ócska és gátlástalan, nagy pofájú ripacs.

Csupa nagybetűvel írja Puzsér testvér: A SZISZTEMATIKUSAN TERJESZKEDŐ ORBÁNI MÉLYÁLLAM MA MÁR AKKORA ERŐ, AMELLYEL SZEMBEN MÁRKI-ZAY PÉTER ESETLEGES KORMÁNYÁNAK MOZGÁSTERE HALLATLANUL SZŰKÖSNEK ÍGÉRKEZIK.

Az egymillió forintos kérdés: Nem lehet, hogy mégis az ellenzéki együttműködésnek és nem Márki-Zay Péterek lesz kormánya 2022-ben, ha nyernek az egyéni választási körzetekben a DK, a Jobbik, az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd, az LMP hatpárti együttműködése által indított és az együttműködés által támogatott jelöltjei, valamint az ellenzék közös listája több szavazatot kap, mint a Fidesz listája? Nem lehet, hogy ez az együttműködés fog magának megfelelő kormányfőt választani, nem Márki-Zay jelöli ki, hogy ki rúghat mellette labdába, mint egy bizonyos Fidesznél teszi ezt Orbán Viktor?

De a legaljasabb, ami Puzsér írásában megfogalmazódik, a következő: „Bármit is gondol az ország egyik fele a másikról és a másik az egyikről, bármilyen sok is az igazság ezek bármelyikében, és bármekkora ritkaság a magyar közéletben az önreflexió, senki sem gondolhatja komolyan, hogy minden hatalom mindörökké egyetlen kurzus, egyetlen párt, egyetlen szekta kezében lehet. Sürgősen meg kell tanulni osztozkodni rajta, mert ha nem, annak a következménye társadalmi katasztrófa lesz. Ideje végre felismerni, hogy egyetlen politikai oldal sem maradhat egyszer s mindenkorra leválthatatlan. Egyedül a polgárosodásnak nincs alternatívája. Vagy hát van. A roncsai a szakadék mélyén megtekinthetők.”

Drága Róbert! Mit ittál? Mivel lövöd magad? Hol van egyetlen kurzus az ellenzéki oldalon? A másikon talán, de ott sem kurzus van, szívem, hanem Orbán és az ő neofasizmusig aljasult hatolom- és pénzimádata van csak. Hogyan vagy képes a bűnözőkből álló rezsimet és a 6 különböző pártból összeállt ellenzéki együttműködést két politikai oldalnak nevezni? Normális vagy?

Tudod, hogy mit mondasz? Hát csak azt, hogy mivel Orbán és Gyurcsány a két szemben álló kurzus (mint ahogy ez így hazugság), akkor egyiknek sem kellene a kizárólagos hatalomra törnie, vagyis az ellenzéknek sem kellene Orbán teljes hatalomfosztására gyúrnia, helyette egyfajta kiegyezésre lenne szükség a haza érdekében, osztozkodni kellene a hatalmon Orbánnal vagy híveivel, mert ha ez elmarad, az társadalmi katasztrófához vezet.

Puzsér Róbert tehát azzal ködösít, hogy egyetlen politikai oldal sem maradhat egyszer s mindenkorra leválthatatlan. Csakhogy – az isten szerelmére – egyszer már eljutottunk odáig, hogy Orbán Viktor illiberális szélsőjobboldali, neonáci rendszerét, a NER-t az egész ellenzéki összefogás nem alternatívának tartja, hanem felszámolandó torzulásnak, ami helyett akar egy polgári demokráciát visszahelyezni a hatalomba, amelyben természetesen nem áll majd fenn egyetlen politikai opció leválthatatlansága sem, viszont abban nincs helye az orbáni illiberális neofasizmusnak, mert az pont egy opció leválthatatlanságát testesíti meg.

A polgárosodás – Puzsér és Márki-Zay Péter téves elképzelésével szemben – nem azt jelenti, hogy Márki-Zay a lehető legtöbb szavazatot hozza a Fidesz környezetéből, mert nem arra van szükségünk a rendszerváltáshoz, a polgári demokrácia helyreállításához, hogy ahhoz megnyerjük a Fidesz támogatását, hanem arra, hogy legyőzzük a Fideszt, amihez elég lenne azok szavazatára támaszkodni, akik ezt akarják, és nem kell azok voksa, akik a Fidesszel való kiegyezést elfogadhatónak gondolják, mert az nem elfogadható, mert az nem vezethet egy polgári demokráciát, jogállamot üzemeltető Magyarország létrehozásához.

Zsebesi Zsolt

Puzsér Róbert a kiegyezést készíti elő a Fidesszel” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s