Orbán Viktor szerint a nyugat elvesztette a versenyt a kelettel szemben, bár nem a kelet és a nyugat rivalizál egymással, hanem a nyugat a nyugattal, és ha valakit zavar ez a logikai katyvasz, az ne keseredjen el, mert ez csak a kezdete volt Orbán Viktor minden korábbinál színvonaltalanabb fröcsögésének, amit pártja kongresszusán volt képes vagy 45 percben előadni.

A Fidesz elnöke, akit – mivel egyedül indult – megint megválasztottak a polgári pártnak hazudott bűnbandája vezérének, egyértelműen kimondta, amit csak a süketek nem hallottak meg eddig, és a sík idióták nem értettek meg elég világosan: Magyarország keletre orientálódik, mert ott van üzlet, ott van a lé, ott nem firtatják a liberális demokrácia hiányát, és ott nem kell a férfiaknak szülniük. Ez ilyen egyszerű.

Orbán szerint ma a világ beruházásainak 75 százaléka keleti, míg 15 évvel ezelőtt ugyanez 20 százalék volt, ebből következően hamarosan a nagyobb gazdasági erő Ázsiában, Kínában lesz és nem a nyugaton. Azért egy kicsit lehetne disztingválni, figyelembe venni, hogy a világ legnagyobb nemzetgazdasága még mindig az amerikai, a harmadik a német, és futottak még: Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Spanyolország, Svédország, Norvégia, meg holmi Benelux államok, Kanada, Ausztrália, Japán, Tajvan, Dél-Korea, amely országok magukat minden fenntartás nélkül nyugati országnak definiálják Kínával vagy Oroszországgal szemben.

Mazochistáknak a beszéd videója

Valóban nagy utat tett meg Kína számos más ázsiai országgal együtt előre, miközben Oroszország – ha már gazdaságról beszélünk – inkább hátra, ahhoz, hogy a világ komoly gazdasági partnernek tekintse az egyiket és nem annyira a másikat. Mégis egy biztos: Magyarország stratégiája, hogy a nyugatot kiváltsa a kelettel, legalábbis nevetséges, de inkább öngyilkos elképzelés, mivel az ország gazdasága úgy kb. 75 százalékában ehhez a nyugati posványhoz kötődik.

Az pedig egyenesen elképesztő, hogy a magyar kormányfő száját el tudta hagyni a mondat, amely szerint a keleti orientálódásunk szempontjából „feladatunkat bonyolítja, hogy a NATO tagjai vagyunk, azt pedig az Egyesült Államok vezeti, amely késhegyre menő küzdelmet vív a felemelkedő Ázsiával, de főleg Kínával”.

Kevés olyan NATO tagország van, amelynek kormányfője számára az okozza a legnagyobb fejfájást, hogy a világ legerősebb katonai szövetségének, a NATO-nak a védelmét élvezheti, még akkor is, ha annak vezető nagyhatalma tengelyt is akasztott, na nem Ázsiával, mert arról az ázsiaiak is tudnának, hanem csak Kínával, amely egyébként leginkább a többi ázsiai országot veszélyezteti, mondjuk, Japánt, Tajvant, Ausztráliát és Dél-Koreát, utóbbit már csak azon az egyszerű alapon is, hogy Peking Észak-Korea első számú támogatója és szövetségese.

Az pedig különösen rossz fényt vet egy ország stratégiáját megszabni hivatott kormányfőre, hogy azzal érvel, miszerint az USA eltanácsolja Európát, így benne Magyarországot is a kapcsolatok szorosra fűzésétől Kínával, miközben maga zsíros üzleteket köt vele, és nagyobb partnere Kína az Egyesült Államoknak, mint az EU, mert ez azt jelenti, hogy Orbán Viktor le van egy kicsit maradva a valóság mögött, amely ennél némileg cizelláltabb.

Az USA és az EU kapcsolatainak újraértékelési szakaszába lépett Kínával, de maga Kína is a befelé fordulást tűzte ki célul, azt, hogy az Egyesült Államok, az EU nélkül, a világgazdaságban eddig betöltött szerepének redukálásával saját magát kezdje belülről építeni, és ne kereskedelmi és gazdasági partnert, hanem legyőzendő ellenfelet lásson az EU-ban és az USA-ban, de Japánban is, vagy akár Ausztráliában, úgy általában a nyugatban.

Vagyis egészen érdekes – de inkább vicces – elképzelés Orbán részéről, hogy az ellenkező irányba mozgó nyugattal szemben haladva átvenné az onnan kivonulók szerepét, és gyümölcsöző, még inkább, egyenrangú, országa számára nyereséggel járó kapcsolatot építene ki egy Kínával, amelynek tucatnál több városa van, amelyekben többen laknak, mint ahányan Mária (köz)munka alapú országában, és a két ország gazdasági teljesítményét, technológiai fejlettségét már össze se hasonlítsuk.

A magyar kormányfő azzal tudott kérkedni, hogy 2019-ben nem Németország, hanem Dél-Korea volt a legnagyobb magyarországi befektető, 2020-ban Kína és 2021-ben Dél-Korea és Kína versenyez az elsőbbségért. Azt elfelejtette hozzátenni, hogy mekkora a német vállalatok súlya a magyar gazdaságban, és hány évig kellene a két ázsiai országnak befektetnie nálunk, hogy csak megközelítse a német tőkebefektetések nagyságát, nem is beszélve az EU tagországainak hasonló mutatójáról.

De Orbán Viktor a közelgő választások rémségét átérezve, a kevés józan eszét is elveszítve a fentieknél nagyobb baromságokat is mondott, és itt nem a Soros-veszélyre meg a szuverenitásunkra, valamint a micsodáját gyermekeink szüzességére fenő Brüsszeli pisilő fiúcska felemlegetésére gondolok.

Arra a javaslatára hívnám fel a figyelmet, hogy a nemzeti és hazafias gondolkodású magyar gyerekeket minél hamarabb és minél nagyobb számban – már ha boldogulni akarnak Orbán Viktor jövőbeli világában – az általánostól a középiskolán keresztül a felsőoktatásig kínai, koreai, japán és török oktatási intézményekbe kell a szüleiknek járatniuk, amit a magyar államnak támogatnia kell.

Sajnálatos, hogy a felajánlott keleti egyetemek előkelő és felettébb hasznos sorából – ki tudja, milyen óvatoskodásból – kimaradt a Lomonoszov vagy az IMO, ahová már jártak magyarok oskolába, és hoztak is haza nem is olyan rossz tudást, többet, mint amennyit a kormányfő Oxfordban szedett össze, és ennek megfelelően pont a nullával egyenlő értékűnek is tart. Tegyük hozzá: az ő ott szerzett tudása tárgyában egyetértünk vele, és ezért nem Oxfordot tartjuk felelősnek.

A legborzasztóbb azt volt hallani – bár a franc se vette komolyan –, hogy a Fidesz eddigi 33 éve csak bemelegítés volt, és az igazán nagy dolgok még várnak ránk, amiből a Fidesz elnöke semmiképpen nem szeretne kimaradni – ahogyan fogalmazott –, pedig azt kellett volna mondania, hogy nélküle ezek az igazán nagy dolgok valószínűleg be se következnének, és ez lenne a legjobb, ami az országgal történhetne.

Egy fontos dolog a Fidesz újra megválasztott, örökös elnökének kortesbeszédéből teljesen világosan kiderült: Orbán Viktor programját és retorikáját – ahogyan maga is megfogalmazta – nem magasröptű ideológiákhoz szabja, hanem ahhoz, amit az emberek elvárnak tőle. Már úgy értette, hogy azok a gondosan megválogatottak, akik a teremben minden poénjára önfeledt kacagással és kezecskéjük véresre tapsikolásával reagáltak, a legkisebb – jövővel kapcsolatos – aggodalom és maszk nélkül.

A Fidesz kongresszusának maszknélkülisége volt az egyetlen reményteljes és az ország jövője szempontjából pozitívan értékelhető fejleménye. Ezt nem a rosszakarat mondatja velem, mert a kongresszusi küldöttek koronavírust tagadó bátorságáért a nem fideszes oltatlanok vagy a gyenge immunrendszerrel megáldottak, esetleg a kínai vakcinával oltott 60 éven felüliek is nagy árat fizethetnek.

Igaz – sokan osztják azt a véleményt –, hogy még ez is megérné, ha a korrupcióba, a hazaárulásba, az ország tudománya és kultúrája, egészségügye és oktatása, nemzetközi kapcsolatainak a tönkretételébe nem, akkor a koronavírusba és annak embertelen, hazug menedzselésébe pusztulna bele a Fidesz. Óva inteném azonban az ellenzéket, hogy erre alapozza győzelmi reményeit. A Fidesz és Orbán a koronavírust is túl fogja élni, Mészáros Lőrinc pedig ezen is milliárdokat fog keresni.

A Fidesz és Orbán tizenkét éves regnálásának eredménye az, hogy egy párhuzamos valóságot hozott létre mintegy három és félmillió magyar választó számára, akik mindennapjaikban a szürke és ócska magyar valóságban fekszenek le, de a Fidesz által lenyúlt magyar médiavilág szorgos dolgozóinak jóvoltából egy egészen másik, virtuális világban ébrednek fel, ahol mi magyarok vagyunk a legjobbak, a legokosabbak, a legszebbek és a legsikeresebbek.

Egy olyan szép és reményteli világban, ahol a magyarság feladata az EU megreformálása mellett a világ igazságosabbá, Orbán Viktor és baráti köre, benne Mészáros Lőrinc gazdagabbá tétele kínai és koreai üzletek révén. Továbbá annak megakadályozása, hogy elvegyék a magyarok kultúráját, szuverenitását, jogát ahhoz, hogy úgy éljenek, ahogyan Orbán Viktor akarja.

Mégpedig egy olyan országban, ahol az anya nő, az apa férfi, és a gyerekeinket békén hagyják Brüsszel LMBTI aktivistái szorgosan kínai, koreai, japán és török iskolába járni, és templomba is, ahol csak és kizárólag a magyar katolikus egyház abuzálhatja őket büntetlenül. Már csak azért is, mert – ahogyan az elnök úr mondotta – “a jóisten mindenek fölött, Magyarország mindenek előtt.” Orbán Viktor után pedig a vízözön – teszem hozzá én. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s