A magyar kormányfő videón tudatta az országgal, hogy mákos bejgli után diósat eszik, majd megint mákosat, a szőnyegeit kiégették a karácsonyi csillagszórók, és – ha hó esik – hóembert épít az unokáinak. Egy nemzet lett volna szegényebb eme fontos információk nélkül, de a kedves vezető száját egy szó sem hagyta el arról, hogy 37 ezer magyar honfitársunk vesztette életét az országban tomboló járványban.

Egyáltalán nem azért nem beszél erről Orbán Viktor soha, mert neki nincsen szíve, együttérző lelke nem volna, mert van neki, nem is akármilyen, de azt mondták a kommunikációs tanácsadói, hogy ne vegye a szájára a halott szót, mert akkor a lakosság összeköti az egyébként ugye makulátlan nevét a koronavírus halálos áldozataival, ne adj isten, még felmerülhet egyesekben a rekord számú halottért a kormányfő felelőssége is.

Pedig a hülye is tudja, tehát az ország mind a két fele, hogy a minősíthetetlen járványkezelésért egyedül Orbán Viktor felel, mert mindenről ő dönt, és mindenki más csak magyarázza vagy végrehajtja az éjszaka megálmodott döntéseit.

Az ország hajója azért fut folyamatosan zátonyra, mert nem egy józan, megfontolt révkalauz vezeti, aki a veszélyes vizeket elkerülné, hanem egy hebehurgya, önimádó, a saját zsebét tömő, a hatalmáért reszkető elmeháborodott.

A helyzet ennél is rosszabb. Magyarország kormányfője egy öntörvényű, bosszúálló és minden erkölcsi, vallási féktől megszabadított ember, aki az országot, egy tízmilliós népet a saját tulajdonának, céljai végrehajtása eszközének tekint, aki Európa egyik kis országából európai nagyhatalmat akar kreálni, azok ellen, akik valódi nagy hatalommal rendelkeznek, csak mert nem képes az egóját és az enyves kezét kontroll alatt tartani.

Orbánnak valójában semmilyen víziója nincs a jövő Magyarországáról. Egyedül az érdekli, mit kell tennie, hogy hatalmon maradjon, minden egyéb másodrendű kérdés. Az is, hogy ebbe hány magyar pusztul bele, ez milyen hatalmas veszteséget okoz az országnak. Csak a saját jövője, politikusi és anyagi boldogulása érdekli. Egy igazi, nagyra dagadt nemzeti pitiáner, akiből a magyar történelemben mindig legalább eggyel több volt a kelleténél.

Magyarország jövője érdekében egyetlen megoldás jöhet számításba. Orbán és a hatalmi gépezete működését segítők, a rendszere anyagi előnyeit élvezők mielőbbi megfosztása a hatalomtól és az ebül szerzett jószágaiktól. De ez nem elég. Ennek nem lehet az ára egy másik Orbán, egy a NER-hez hasonló rendszer létrehozása vagy a NER átmentése, mert akkor nem csináltunk semmit. Nem lehet az a jelszó, hogy Orbán helyett az ördög is jó, mert nem jó.

A magyar lakosság több mint a fele egy tisztességes, európai, polgári normák szerint működő jogállamban akar élni és érvényesülni, a gyerekeit felnevelni és a szüleit eltemetni. A magyarok pont olyanok, mint minden más ország lakói.

Nálunk is vannak bűnözők, szédelgők, a társadalomra veszélyesek, ahogyan minden egyéb országban is vannak ilyenek. A kérdés az, hogy ezeket ellenőrzés alatt – ha kell – börtönökben tartjuk-e, vagy a kormányfői fotelbe ültetjük őket. Rajtunk múlik. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s