Tucatnyi párfunkcionárius került a süllyesztőbe Kína egyik legnagyobb városának vezetői közül a napokban, mert nem bizonyultak elég határozottnak, ébernek, és rossz döntéseket hoztak.

Ennek következtében kaphatott erőre a koronavírus a 13 millió lakosú Hszian városában, amely Senhszi tartomány székhelye, fontos gazdasági és kulturális központ. Itt állomásozik időszámításunk előtt 210-209 óta a világhíres agyaghadsereg, amely az első kínai császár sírja mellett annak földön túli hatalmát volt hivatott megvédeni.

Szóval a párt ökle lecsapott a kommunista párthoz méltatlan ingadozókra, mert a hazánknál egyharmaddal nagyobb lélekszámú városban – írd és mondd – egy nap alatt 49 fertőzést regisztráltak, amivel az összes fertőzött száma elérte a 250-et. A legfelsőbb kínai pártvezetés nem is tétovázott, és kemény járványügyi intézkedésekről döntött. A már addig is érvényes kijárási korlátozást tovább szigorították, ezentúl egy háztartásból kétnaponként egy személy léphet az utcára bevásárlási céllal. Az üzletek többségét és az iskolákat, a múzeumokat bezárták, az agyagkatonák is karanténba kerültek.

Oroszország cárja, Vlagyimir Putyin, akinek több mint 100 ezer katonája táborozik éppen az ukrán határ mentén baráti segítségnyújtás szándékával, értékes karácsonyi meglepetéssel rukkolt elő a birodalom polgárai számára, amikor bejelentette, vagy féltucat olyan rakétát sikerült 400 kilométerről egyszerre pontosan célba juttatni a hang sebességénél kilencszer gyorsabban, amelyek hatótávolsága mintegy 1000 kilométer, és szinte befoghatatlanok a hagyományos légvédelem számára. Ilyen rakéták fejlesztése Oroszországon kívül csak az Egyesült Államokban és Kínában folyik. Egyben elárulta: Oroszország más csúcstechnológiájú fegyverek fejlesztésén is dolgozik Kínával karöltve.

Putyin jó ideje nem tud mást felmutatni, mint világpolitikai nyomulást, keménykedést, kardcsörtetést a demokratikus világgal szemben. Ukrajna lerohanásával és orosz gázzal zsarolja Európát és Amerikát. Ahelyett hogy a lakosság romló életszínvonalán vagy az orosz gazdaság siralmas versenyképtelenségén javítana, esetleg – na de ez már tényleg a vágyak netovábbja – országa demokráciadeficitjén enyhítene. Ő sem tesz egyébként mást, mint cárelődei évszázadokon keresztül: a permanens gazdasági és társadalmi lemaradást és kudarcot külföldre, háborúkba exportálja.

A kínai és orosz despoták első számú európai tanítványává avanzsált magyar kormányfő orosz és kínai példát követ, amikor folyamatos háborús pszichózisban tartja országa lakosságát. Hol a migránsok, hol Soros, hol a brüsszeli bürokraták, hol az egész liberális nyugat, az EU, Németország, Franciaország, az Egyesült Államok fenekedik Magyarország szuverenitására, szabadsága korlátozására, gazdasági kizsákmányolására azzal a céllal, hogy erkölcseinket és ezeréves kereszténységünket felszámolja, hogy gyarmattá tegye az országot, beolvasztva egy Európai Egyesült Államokba, ami – Orbán Viktor szerint – a nemzethalállal lenne egyenlő.

Szóval míg Kína és Oroszország már jó ideje diktatúrát üzemeltet, és a világgal szembeforduló, hatalmi politikát folytat, és Oroszország után immár Peking sem agyagkatonákkal, addig a magyar kormányfő demokráciának hazudott egypárti rendszerében autokrata, egyelőre lágy diktatúrát működtetve légvárakat támad, nem létező ellenséggel harcol, nem a magyar érdekeket, hanem saját személyes, hatalmi és anyagi biztonságát igyekszik megvédeni, ahogyan egyébként az orosz és a kínai vezetés is a saját privilegizált egyeduralma védelmében és nem a saját népe érdekében politizál a nyugattal szembefordulva.

Most, hogy Magyarország kormányfőjének sikerült minden tényleges, formális szövetségesünkkel, meghatározó gazdasági partnerünkkel a nyugati világban, az EU-ban, de már a tengeren túl is tengelyt akasztani, Magyarország az első nyugati országként Kína és Oroszországhoz hasonlóan gazdasági szankciókat kénytelen – horribile dictu – a saját szövetségeseitől elszenvedni az újjáépítési segély és az egyéb uniós kifizetések visszatartása formájában, pont ugyanolyan negatív gazdasági következmények elé nézve, mint amilyenek Oroszországot sújtják. Ennek fényében, reálisan nézve, jogosnak látszik a kérdés: kik igazából a szövetségeseink és kik a barátaink?

A válasz nem is olyan bonyolult: amíg Orbán Viktor vezeti egy személyben, elmeháborodott hatalmi arroganciával és saját, családi és személyes érdekét az ország érdekei elé helyezve Magyarországot, addig természetes szövetségeseink a diktatúrák: Oroszország és Kína, mindenki, aki a nyugati polgári demokráciákat meghatározó jogállamiság, liberális, képviseleti demokrácia ellenségei bárhol a világon. Európában a szélsőjobboldali, Orbán Viktor által nemzeti-keresztény-konzervatívnak hazudott pártok és pártocskák, amelyek valójában az európai neofasiszták és neonácik gyűjtőhelyei.

Ide jutottunk 2021 karácsonyára, mint a keresztény-konzervatív jobboldali kurzust hirdető Orbán Viktor foglyai, aki pont olyan nemzeti tragédiába fogja kormányozni az országot, és pont olyan önző érdekektől vezérelve, ahogyan a hozzá hasonló jobboldali keresztény magyar politikusok a két világháború között. Az akkor is és most is öncsonkító kurzus a magyar katolikus egyház vezetésének feltétel nélküli támogatásával valósult meg. Egészen a zsidó származású magyar állampolgárok akkori deportálásáig és megsemmisítéséig bezárólag.

Sem a magyar jobboldalnak, sem a magyar katolikus egyháznak a mai napig nem volt érkezése bocsánatot kérni az akkor történtekben játszott ocsmány szerepükért, és máris egy újabb gaztett vezetői és végrehajtói is egyben a magyar nép ellen. Megint aljas indokból, hatalom és befolyásféltésből, megint zsebeiket tömve a köz javaival.

Aki ma az EU és a nyugat ellen lép fel, és csak alternatívaként is felveti hazánk csatlakozását, de csak politikai vagy gazdasági közeledését is Oroszországhoz és Kínához, az hazaárulást követ el, és ennek megfelelő bánásmódban kell részesíteni. A legnagyobb szigorral, minden fenntartás és hezitálás nélkül.

Érvényes ez elsősorban arra az emberre, aki a magyar parlamentben – ha kérdezik – boldog karácsonyt szokott kívánni. Kívánjunk mi is boldog karácsonyt Orbán Viktornak, amit jövőre a szegedi Csillag börtönben tölthet! Szűkebb családi körben és barátai társaságában. x

Zsebesi Zsolt

Boldog karácsonyt, Viktor! Jövőre a szegedi Csillag börtönben” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Ismét egy korrekt összegzés és értékelés a távoli nagyokról, közeli megváltóról, a balancainkról (egyházak, maffia, uralkodó és az – öntudat hiánya).☝️

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s