Orbántól indulva, Savkat Mirzijojev üzbég elnök, Kaszim-Zsomart Kemeluli Tokajev kazah elnök, Recep Tayyip Erdoğan török elnök, İlham Heydər oğlu Əliyev elnök, az azeri baltás gyilkos országából, Azerbajdzsánból.

A Kazahsztánban kitört népfelkelés leverésére az ország elnöke – jól bevált receptet követve – szerdán Oroszországot hívta segítségül. A közép-ázsiai diktatúra – csakhogy képben legyünk – Magyarország egyik kiemelt partnere, az úgynevezett Türk Tanács tagja, mely tekintélyes grémiumnak a volt Szovjetunió egykori tagköztársaságai, közép-ázsiai, Moszkvától függő diktatúrái és Törökország az illusztris alapítója, ahová Orbán Viktor kipcsák büszkeséggel kormányozta be az EU egyik tagországát, az állítólag még polgári demokráciát üzemeltető Magyarországot.

Az írás címe alatti képen jobbról Orbán Viktortól harmadikként látható Kaszim-Zsomart Kemeluli Tokajev, aki ma bejelentette, hogy minden eszközzel a leghatározottabban fel fog lépni a hatalma, az országot elöntő korrupció miatt ellene és a rezsimje ellen felkelt saját népével szemben, és önmaga és a rezsimje védelmében behívta az oroszokat. Tokajev, a kazah diktátor Orbán Viktor kebelbarátja, szövetségese. Neki is megígérte a magyar kormányfő, hogy minden, a kazah diktatúra elleni uniós állásfoglalást meg fog Brüsszelben vétózni.

A széplelkű magyar demokratáknak és a notórius Fidesz-szavazóknak ajánlom melegen a figyelmébe, hogy mit tesz egy Orbán-barát ország vezetője, ha meginogni látszik a hatalma. Nos, a rendőrség után mozgósítja a hadseregét, és ha ez is kevésnek bizonyulna, akkor orosz segítséget kér. Ne legyen senkinek illúziója, Orbán ugyanezt tenné, ha erre lenne szüksége, hogy megtartsa teljhatalmát a magyar nép felett, és megvédje ebül szerzett, strómanjaira íratott jószágait.

Vajon mi lehet az oka, miért kap komoly béremeléseket, több havi fegyverpénzt a magyar rendőrség, a hadsereg állománya éppen most? Az is elgondolkodtató, hogy az áprilisi, az orbáni rezsim számára döntőnek tűnő parlamenti választások előtt miért kell Orbán Viktornak égetően fontos kérdések megtárgyalása céljából Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkoznia. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s