Lavrov orosz külügyminiszter orosz állami kitüntetést tűz Szijjártó Péter magyar külügyminiszter mellére

Magyarországnak, amely egyelőre megfigyelő, de a Türk Tanács teljes jogú tagjaként már joga lesz az Orosz NATO-nak is nevezett Türk Tanácstól, Kazahsztánhoz hasonlóan, segítséget kérni, magyarul nyitva áll az út behívni az oroszokat, ha veszélybe került Orbán Viktor hatalma. Ehhez elég lesz Novák Katalin majdani magyar köztársasági elnök meghívó levele, aki már elnökjelöltként figyelmeztetett: megvédi az alkotmányos rendet hazánkban, ami annyit tesz, hogy jó szolgaként hazaárulásra is hajlandó az Orbán-rezsim fenntartása érdekében.

Moszkvában éppen leporolhatják az ’56-os magyarországi orosz intervenció alkalmával használt katonai felvonulási térképeket. Újra benne van a pakliban, hogy a nyíltan oroszbarát magyar vezetés az oroszokhoz fordul, ha veszélybe kerül Orbán Viktor rendszere, vagyis meg kell védeni egy Türk Tanács tagországának, Magyarországnak a „szuverenitását és politikai stabilitását a belső terrorista tüntetők és a külföldről érkezett ügynökökkel szemben”, és ismét a tömegbe kell lövetni a Kossuth téren.

Orbán mellett a második a tűzparancsot kiadó és az oroszokat behívó kazah elnök,  Kaszim-Zsomart Kemeluli Tokajev

Aki úgy gondolja, hogy az eszmefuttatás a valóságtól elrugaszkodott, velünk nem történhet ilyesmi a NATO és EU tagországaként, az rózsás álmokba ringatja magát, és nem figyel Orbán Viktorra, aki maga hívta fel a figyelmet arra, hogy ne azt vegyük komolyan, amit mond, hogy tudniillik elkötelezett a nyugati szövetségi rendszerek mellett, hanem azt, amit tesz, jelen esetben azt, hogy milyen tempóban és milyen erősen köti országa szekerét Moszkvához és Kínához.

A kazah helyzet „internacionalista segítségnyújtás keretében” történő véres rendezését, pontosabban az autoriter, korrupt, a saját népét elnyomó és vérét szívó rendszer megvédését saját népével szemben, Moszkva stratégiai kérdésnek tekinti, és ebben – minden jel szerint – bírja a magyar kormány elvi támogatását.

Mi mást jelent, hogy miközben a német külügyminisztérium, az EU illetékes szervei, a civilizált világ felszólítják a kazah rezsimet és Moszkvát a kazahok tüntetéshez való jogának, általános polgári jogaiknak a tiszteletben tartására, a kazahsztáni vérengzés azonnali beszüntetésére, a magyar külügyminisztérium honlapjának első oldalán Szijjártó Péter külügyminiszter az orosz beavatkozás és a kazah rezsim elítélése, Magyarországnak a Kazah Tanácsból való azonnali kilépésének bejelentése helyett a tavalyi évet az orosz-magyar kapcsolatok legsikeresebb éveként ünnepli, és büszkén pipiskedik a Lavrov orosz külügyminisztertől kapott orosz kormánykitüntetéssel a mellén.

A magyar ellenzéknek azonnal követelnie kellene a kazah elnök brutális intézkedései, mindenekelőtt a tüntetők elleni fegyveres fellépés beszüntetését, a feltétel nélküli lőparancs azonnali visszavonását és a párbeszéd felvételét a saját népével, továbbá Magyarországnak a mai nappal fel kellene függesztenie minden, a Kazah Tanáccsal meglévő politikai és gazdasági kapcsolatát, beleértve a tanács egyes tagországainak nyújtott milliárdos magyar gazdasági támogatások folyósítását is.

A Kazahsztánban történteket – Magyarország NATO-tagsága ide vagy oda – annak példájaként kell figyelemmel követnünk, hogy mire képes Moszkva a saját érdekszférájának védelmében vagy annak kiterjesztése céljából. Magyarországot már kétszer orosz fegyverekkel pacifikálták a történelem során, és semmi nem mutat abba az irányba, hogy ez kellő magyar politikai támogatással egy áruló magyar kormány döntése nyomán nem következhet be harmadszor is.

Az Észak-atlanti Szövetség, a NATO a tagországait külső támadásoktól védi meg az ország legitim vezetésével karöltve. Erre nyújt biztosítékot a szervezet a tagjai számára. A nyugati katonai védelmi szövetség nem védelmezi az egyes országok politikai vezetését a saját lakosságával szemben. Az orosz NATO-nak nevezett Türk Tanács ezzel szemben pontosan ezt teszi. Feladata az, hogy orosz vezetésű katonai erővel is biztosítsa az orosz függőségű szatellit országokban, a volt szovjet tagköztársaságokban az oroszbarát rezsimek fennmaradását, akár a saját népük akaratával szemben is.

Magyarország vezetője, amikor a Türk Tanácsban feszít a csoportképen a közép-ázsiai diktátorokkal, nem tesz mást, csak előkészíti Orbán Viktor hosszú távú tervének katonai hátországát. A kijelölt út világos: a fülkeforradalommal polgári demokráciából az illiberális NER-be, majd Moszkva és Peking támogatásával a nyugati katonai és gazdaság szövetségi rendszerekből az orosz érdekszférába lavírozni az országot. Ez zsákutca a magyar nép számára, nemzeti öngyilkossággal felérő sorscsapás, amit meg kell akadályozni, és aminek elkerülése érdekében minden eszköz legitim. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s