Mélyen fel vagyok háborodva. A koronavírus pandémia immár 5. hulláma tombol Mária (köz)munka alapú illiberális országában, és a magyar kormány változatlanul nem vásárol a jó kínai és a még jobb orosz vakcinákból, helyette a teljesen megbízhatatlan Európai Unióra hagyatkozva nyugati kotyvalékokkal szúrja ki a magyar lakosság szemét. Meg a vállát.

Hová lett a kezdeti lendület, a nagy oltási menetelés a 60 éven felülieknek kínai figyelmeztetés ellenére adott vakcinával vagy a kellő dokumentáció nélkül magyarokba fecskendezett orosz preparátummal? Miért kell nekünk beérni a hanyatló nyugat ilyen-olyan, kétséges eredetű és minőségű kotyvalékaival?

Szeretnék erre választ kapni, mert ugyan az világos, hogy az eddigi kínai és orosz vakcinaimportra kijelölt személyek hülyére keresték magukat, de legyünk őszinték: miért ne kereshetnék magukat kétszer is hülyére? Ha egyszer palira lehet venni egy országot, akkor kétszer is. Mi ez a destruktív bátortalanság, ez a bolsevista mértéktartás?

Teljesen mindegy, hogy a végén 40 vagy 50 ezer halottja lesz az orbáni járványkezelésnek, hiszen akkor is meghaltak volna sokan valamilyen alapbetegségben, ha mindent tisztességesen, jól csinálunk, időben és szakszerűen, követjük a fertőzés útját, feltárjuk fertőzési gócokat, tesztelünk kellő számban és rendszeresen, mindennap ugyanannyit, hogy abból következtetéseket lehessen levonni a járvány állásáról.

De kit érdekel a haszontalan valóság? Van egy média alkotta virtuális világ, amiben a kedves vezető mindent jól, ügyesen csinál, minden bajjal, veszéllyel megbirkózik, mindenkit két vállra fektet a birkózó szőnyegen, a vírust is, a kokijaival és a sallerjeivel nem takarékoskodik Brüsszelben sem, valamint mindenkinek hirdeti, hogy csak egy legény van talpon a világon, aki nem fél sem a német kancellártól, sem az amerikai elnöktől, a Macront meg egyenesen kiröhögi.

Mert hadserege, nyersanyaga, ipara és ilyen baromságai, versenyképessége meg hatékonysága az nincsen neki, de van hite és keresztény értékrendje, ami kétezer éven át sikeres volt, jaj, de mennyire, igaz a kereszténység máig nem képes Magyarországon, de tegyük hozzá, a zsidóság sem, a saját működési költségeit sem kitermelni, nemhogy bármit is hozzátenne a GDP-hez, helyette az állam nyakán élősködik minden történelmi egyház, milliárdokat zsebelnek be kétséges szolgáltatásokért, de főképpen azért, hogy fenn tudják tartani magukat a megszokott jólétben.

Szóval: Orbán, nem tudni miért, nem vesz nekünk immár hosszú hónapok óta kínai vagy orosz vakcinákat, amit sose fogunk neki megbocsátani, mint ahogyan azt sem, hogy bátornak ugyan bátor, úgy általában, de mintha tartana az oroszoktól. Szegény Kádár János, akinek országa nem volt a NATO tagja, sőt helyette az orosz katonai szövetség, a Varsói Szerződés gyenge láncszeme volt, nem járt ennyit és ilyen szívesen Moszkvába, mint amennyit és amilyen szívesen Orbán Viktor oda jár.

Annak ellenére, hogy – bár mindketten az orosz katonaság be- és kivonulásával szereztek maguknak hírnevet – nem világos, hogy ki köszönhet többet az oroszoknak, az MSZMP első titkára vagy a Fidesz nevű vállalkozás tulajdonosa, Orbán Viktor. Az sem látszik elég tisztán, hogy ki volt inkább rövid pórázon tartva, Kádár vagy Orbán.

Meg – most hogy bevonultak az oroszok Kazahsztánba – Szijjártó magyar külügyminiszter ugyan az EU külügyminisztereivel egyetértett, és a grémium egyhangúlag ítélte el a kazah elnök és az oroszok fellépését a kazah lakossággal szemben, de azért – Szijjártó jelezte – a helyzetet még meg kell vitatni a Türk Tanácsban, ahol Magyarország megfigyelő, hátha Putyinnak más a véleménye saját magáról, mint a NATO-nak róla.

Rossz nyelvek szerint a KGB-tisztből orosz elnökké avanzsált Vlagyimir Vlagyimirovics esetleg kompromittáló anyagokkal tartja sakkban a magyar kormányfőt még a régi szép időkből, amikor Orbán Simicska Lajossal beindította az eredeti tőkefelhalmozást, mint két lelkes bába, segítve a nemzeti nagytőke világra jöttét. Császármetszéssel. De ez a zsarolási ügy nem lehet igaz.

A KGB az nem CIA. Ne keverjük össze a kettőt! A KGB az KGB. Lehet, hogy itt és ott vagy ezt vagy azt megmérgeznek, Novicsokkal vagy hasadó anyaggal, mert mivel, ha abból van nekik elfekvő készletük, de zsarolni egy kormányfőt, vagy más országok belügyeibe, választásaiba beleavatkozni, azt már nem. Ezt csak az elvetemült ruszofóbok terjesztik. Nem tudni, hogy miért, de meglepő sikerrel.

Nyilván nincs senki, aki el tudja hinni, hogy Orbán akár csak szóba is hozza az áprilisi magyar választásokat februárban Moszkvában, amikor Putyinnál vizitál. Ha Putyin terelné a magyarországi választásokra a szót, Orbán azonnal felháborodottan tiltakozna, és ráborítaná az asztalt. Legyen is Putyin akármilyen stratégiai partner, de függetlenül a keleti nyitás politikájától, az orosz atomerőműtől meg az arra felvett kölcsöntől is. Kit érdekelnek ezek? Mire ezeket vissza kell fizetni, Orbán már csak egy érettségi tétel lesz.

Remélem, újragondolják a vakcinabeszerzési stratégiát a budai várban. Én még bízok néhány millió, aranyárban beszerzett kínai és orosz vakcinában. Ezek nagyon sokat segítenének az oltásszkeptikusok meggyőzésében is. Nekik meg kell súgni, hogy a kínai nem használ, vegyék fel nyugodtan, a legrosszabb esetben ha tévedtünk sem lesz baj, mert akkor legfeljebb használ. Az oltásban hívőknek meg azt kell mondani, hogy minden vakcina használ, főleg azoknak, akik behozzák. Nekik viszont nagyon.

Persze ez a kínai vakcina – be kell vallani – nem volt olyan eredeti ötlet. Már a halhatatlan humorista, Karinthy Frigyes a múlt század elején feltalálta a New York kávéház egyik asztalánál a nem repülő gépet. Elmagyarázta, hogy annak nagy előnye a repülővel szemben, hogy ha esetleg elromlik, akkor sem repül.

„Ha Magyarország nem engedi, hogy a koronavírus-járvány ismét »felszaladjon«, ha »észnél van a határvédelemnél«, ha támogatja a beruházásokat és a munkahelyteremtést, és ha nem engedi, hogy »baleknak« nézzék Nyugaton, akkor megerősödve kerülhet ki a válságból. Ha jól készülnek fel, jól dolgoznak az egészségügyi szakemberek – akiknek köszönetet mondott a 2020-i Semmelweis-nap alkalmából a kormányfő –, akkor nem lesz második hullám. Minden szava arany. Mit mondjunk erre? A próféta beszélt belőle. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s