Magyarország az Európai Unió Kazahsztánja. Egy nem demokratikus és nem nyugati típusú ország. Ma világossá vált, hogy akire a félrevezetett és olcsó krumplival, bér-, nyugdíjemeléssel megvásárolt, arcátlan fenyegetéssel megfélemlített vagy csak egyszerűen félrevezetett magyarok tömegei négyévenként szavaznak, az Magyarországot nem a nyugathoz, nem a demokráciákhoz, nem az úgynevezett keresztény-zsidó kultúrkörhöz, hanem a közép-ázsiai oligarchák vezette országok mintájára az autokrata, diktatórikus kelethez köti, vagy még inkább már oda is kötötte.

Szijjártó Péter külügyminiszter szájával Orbán Viktor ma világosan megüzente a magyar ellenzéknek, hogy számára az úgynevezett alkotmányos rend védelmében elfogadható az erőszak alkalmazása a lakossággal szemben, a rendőrségnek és a katonaságnak adott tűzparanccsal együtt.

A Kazahsztánban életüket vesztő tüntetők, a letartóztatott ezrek Tokajev kazah elnök és Orbán Viktor magyar kormányfő számára nem emberek, hanem mozgó, humán céltáblák, értéktelen leírandó veszteségek. Orbán tudja, hogy minden puhából keményre váltó diktátornak számolnia kell az erőszak alkalmazásával, ha meg akarja tartani végveszélybe került hatalmát.

Ez a mondanivalója annak, hogy a magyar külügyminiszter Orbán Viktor magyar miniszerelnök nevében sajnálatát fejezi ki ugyan, hogy több százan belehaltak a kazah tüntetők elleni kazah és orosz katonai fellépésbe, mégis teljes támogatásáról biztosítja az ország államfőjét, aki a tűzparancsot kiadta és aki az oroszokat országába behívta.

Orbán Viktor – nyilván saját helyzetéből kiindulva – támogató megértéssel fogadja, hogy néhány kazahsztáni kiváltságos nem óhajt lemondani az ebül szerzett jószágairól, a földbirtokairól, az társadalomtól rekvirált gyárairól, üzemeiről, a magánrepülőjéről, a korrupcióhoz való jogáról, a saját népe fölötti korlátlan hatalomról, arról, hogy a néhány ezer „nemzeti nagytőkés” 20 millió kazah verejtékén hízzon dagadtra, hogy az ország gazdasága mellett magát az államot is kisajátítsa és önmagával azonosítsa, pont úgy, ahogyan azt Magyarországon Orbán Viktor teszi.

Orbán Viktor ma durván a pofánkba vágta, hogy nem számít, az ellenzék nyer-e, és ha igen, mennyivel, mert a hatalom így is, úgy is neki jár. Pont azoknak az elveknek alapján, amelyekre hivatkozva ma Tokajev elnök löveti halomra a saját népét, vagyis az alkotmányos rend sérthetetlensége alapján, egy olyan alkotmányos rend védelmében, amely kizárólag a kiváltságosok hatalmon maradását, az ország javainak kisajátítását, az emberek meglopását és kvázi rabszolgává degradálását szolgálja Kazahsztánban, ahogyan Magyarországon is.

Ne legyen kétsége senkinek afelől, hogy az állam nevében, de valójában a saját hátsója védelmében Orbán Viktor is az alkotmányos rend elleni támadás visszaverésére fog hivatkozni, amikor Tokajev barátjához hasonlóan erőszakot fog alkalmazni az ellene fellépőkkel szemben Magyarországon, amennyiben tényleges veszélybe kerül a hatalma.

Mindegy lesz, hogy arra a választások eredménye alapján vagy egy népfelkelés nyomán kerül sor, Orbán lövetni fog, mert 2022. január 10-én megüzente a kazah diktátornak, hogy egyetért a saját népe ellen általa alkalmazott gyilkos erőszakkal, sőt országa nevében támogatásáról is biztosította őt ebben.

Azzal kapcsolatban se legyen kétsége sem az ellenzéknek, sem a hátsóján békésen üldögélő és nyugati segítségre váró magyar társadalomnak, hogy a köztársasági elnöknek javasolt és természetesen Orbán Viktor szavazógépe által megválasztásra kerülő Novák Katalin be fogja tartani az ígéretét, hogy minden eszközzel megakadályozza a magyar alkotmányos rend megdöntését, vagyis meg fogja védeni az őt kinevező Orbán Viktor diktatúráját.

Novák Katalin a tömegbe lövetéssel, de akár az oroszok behívásával is fel fog lépni az alkotmányos rend védelmében, mert Magyarország a Türk Tanács megfigyelő tagjaként egy lépésre van attól, hogy az orosz vezetésű, a volt szovjet köztársaságok bábállamait tömörítő védelmi szövetségbe lépve legitim módon, a saját alkotmányukat és a maguk védelmére hozott törvényeket nem sértve orosz segítséget kérhessen a jelenlegi rezsim hatalmának fenntartásához, az Orbán Viktor rendszere ellen felkelő nép leveréséhez.

A választási lista állításával elfoglalt és a parlamenti posztok megszerzésével járó anyagi javakért tülekedni látszó ellenzékieknek, a Fideszben a zsidókat számoló és a koronavírusban elhunyt idős fideszes szavazókra számító, a Fideszre szavazók megnyerésében bízó Márki-Zay Péternek és híveinek üzenem, ha sem a hatalmas anyagi fölénnyel, sem a médiatúlsúllyal, sem a nekik lejtő választási törvénnyel, sem az egyesült ellenzék impotenciája segítségével sem sikerül Orbánnak újra választást nyernie, akkor erővel is meg fogja tartani a hatalmát.

Jó lenne a valóságra koncentrálni és ténylegesen várható fejleményekre készülni, mert az ország sorsa nem a 7. frakción, nem Márki-Zay pártosodásán, nem az ellenzéki listára feliratkozottak sorrendjén fog múlni. Kizárólag attól függ, hogy a magyar nép, a választók, a polgárok ráébrednek-e végre, hogy a bőrükre megy a játék, és nem állnak jól. A világ nem fogja kihúzni az országot a szarból. Viszont vannak, akik keményen azon dolgoznak, hogy még mélyebbre nyomják bele. Ma már szinte csak magunkra számíthatunk. Saját kezünkben a sorsunk, ezért a helyzet szinte reménytelen. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s