Orbán Viktor Magyarország történelmének legnagyobb kormányfői posztot valaha is betöltő hazaárulója. De ennél is nagyobb lator, hiszen nemcsak minket árul el, lop meg és hazudik hülyévé, de kiárusítja a saját honpolgárait Oroszországnak, Kínának, bárkinek, aki hajlandó mögé állni és segíteni hatalmát megtartani, elárulva ezzel nyugati szövetségeseit, az egész civilizált, demokratikus világot.

A német haditengerészet első emberét ma váltották le, mert egy indiai rendezvényen arról elmélkedett nyilvánosan, hogy a Krím-félszigetet soha nem kaphatja vissza Ukrajna, Putyin nem akar ukrán területeket bekebelezni, ez – szerinte – nonszensz, csak azt akarja, hogy az őt megillető szinten kezeljék a világban, amit meg lehetne tenni, és amit meg is érdemel.

Kay-Achim Schönbach altengernagynak fenti kijelentései az állásába kerültek, és a nyilvános bocsánatkérését is magának kellett megírnia, miután beadta a felmondását. Vajon mi jár egy kulturált, európai orientáltságú, EU és a NATO tagország kormányfőjének, ha Vlagyimir Putyint barátjának, Oroszországot országa stratégia partnerének nevezné, és ahol csak tudja Moszkva politikáját támogatná?

Mi jár egy kormányfőnek európai és civilizált normák szerint, ha az EU-ban és a NATO-ban a közös, egyhangú döntések megvétózásával, például Ukrajna NATO kapcsolódásának megakadályozásával orosz érdekeket képviselne nyíltan és büszkén? Önjelölt kipcsakként Oroszország bábállamait vezető, világra szóló, véres kezű diktátorokkal fényképeztetné magát mint a Türk Tanács megfigyelő tagja, továbbá támogatásáról biztosítaná azt a kazah elnököt, aki a tüntetők közé lövet, és behívja országába az oroszokat, hogy hatalmát velük stabilizálja?

Mit érdemel az a bűnös, aki a saját népét lopja meg, aljas indokból, folytatólagosan és bűnszövetségben? Mit érdemel az a bűnös, aki egy ezeréves európai állam felépítményét, polgári demokráciáját teszi a földdel egyenlővé, aki lerombolja a jogállamiság évszázadok óta elismert bástyáit, megszünteti a sajtószabadságot, a bíróságok függetlenségére tör.

Mit érdemel az a bűnös, aki saját kezébe veszi az ország irányítását, még saját pártjának sem hagyva beleszólást semmibe, az országot, annak javait sajátjaként kezeli, a magyar népét szolgájaként ugráltatja, emberszámba se veszi, tévedhetetlensége és mindenhatósága igazolása érdekében ezerszám áldozza fel őket a koronavírus pandémia oltárán?

Mit érdemel az a bűnös, aki tönkreteszi országa oktatási rendszerét, egy romhalmazzá változtatja az egészségi ellátási rendszerét, politikai játszmája eszközévé degradálja a kultúrát, korlátozza a sajtószabadságot, államosítja a közszolgálati médiát, saját zsebéből irányítja a kereskedelminek hazudott maradék sajtót, aki nap mint nap megcsalja, elárulja politikai és katonai szövetségeseit?

Mit érdemel az a bűnös, aki lábbal tiporja a nemzetközi jogot és konvenciókat a menekültek kezelésénél, terroristák ellen kifejlesztett lehallgató berendezéssel tör a maradék szabad sajtó, a független civil szervezetek és az ellenzék tagjaira, állami pénzen folytat választási pártpropagandát és a politikai ellenfelei elleni lejárató hadjáratot, aki az úgynevezett történelmi egyházakat kilóra megvásárolva, a vallás mögé bújva, magát kereszténynek és hívőnek hazudva folytatja polgárai agymosását.

A választ az olvasóra bízom.

De mi az, amit nem érdemel?

Nem érdemli meg, hogy bárki ebben az országban politikai ellenfeleként és nem börtönre érett köztörvényes bűnözőként kezelje. Megvetésének kifejezésre juttatása és Orbán Viktor azonnali börtönbe vetésének követelése helyett választási programvitára invitálja a nagyközönség előtt, mintegy azt sugallva, hogy itt politikai opciók közötti programvita folyik az ellenzék és a kormányerők részvételével. Tisztelt ellenzék! A feladat nem választási vita megnyerése, hanem az ország vérét szívó bűnözők és hazaárulók kifüstölése a hatalom bástyái mögül. Ez, nem más. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s