Benkő Tibor magyar honvédelmi miniszter szerint Magyarországnak nincs szüksége külföldi támogatásra – magyarul nem félünk az Ukrajna határain felgyülemlett orosz hadseregtől, mert hiszen Moszkva barátja és nem ellensége vagyunk – szó szerint idézve: „Magyarország a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program elsődleges célkitűzése szerint már olyan nemzeti haderőt hozott létre, olyan nemzeti képességeket alakított ki, hogy a jelenlegi helyzetben nem szükséges más külföldi erőkre, csapatokra hagyatkozni.”

Most vagy a magyar miniszter elmeháborodott, vagy immár Oroszország és nem a NATO garantálja Magyarország biztonságát. Mert a NATO elsősorban nem azért telepítene katonákat Magyarországra, mint ahogy teszi ezt Lengyelország, Bulgária vagy éppen Románia esetében, mert ezen országokat támadás fenyegeti, és nem képesek magukat megvédeni (egyébként tényleg nem lennének képesek az oroszokkal szembeszállni), hanem mert Ukrajna megtámadásának esetleges tervétől akarja Moszkvát erődemonstrációval eltántorítani.

Benkőnek az a cinikus megjegyzése pedig, mi szerint Ukrajna a magyar kisebbséggel kapcsolatos nyelvhasználati politikája miatt éretlen lenne a NATO-tagságra, már egészen a diplomáciai arcátlanság kategóriájába tartozik. Vagyis a magyar kormány ugyanazt fújja, ellenzi Ukrajna NATO tagságát, pont mint Moszkva, csak mással indokolja az álláspontját.

A politikai vakság vagy még inkább a sima hazaárulás kategóriájába tartozik, hogy a honvédelmi miniszter annak az országnak az álláspontját osztja a saját szövetségesei álláspontjával szemben, nevezetesen Oroszországét, amely éppen az egész nyugattal, az USA-val, a NATO-val és az EU-val szemben katonai fenyegetéssel próbál a saját érdekszférájába vonni egy szuverén országot, Ukrajnát, amely az orosz lerohanással fenyegető helyzetben a NATO-hoz, a nyugathoz fordult segítségért, vagyis ezzel Magyarországhoz is.

Most abba inkább nem mennék bele, hogy milyenek a magyar hadsereg tényleges „nemzeti képességei”, mert ennél ismertebbek és sajnos siralmasnak minősíthetők a védelmi, támadási és minden egyéb katonai képességei, nem is beszélve a fegyverzetéről és a létszámáról. Nincs olyan szomszédos ország hazánk körül, amely ne tudná bármikor két vállra fektetni a nemzeti képességeire támaszkodó magyar honvédséget.

A magyar honvédelmi miniszter, a magyar kormány – lefetyeljen is akármit Benkő Tibor – egyszer s mindenkorra bebizonyította a szövetségesei számára, hogy nem számíthatnak rá. A NATO elleni orosz kihívás, mert Ukrajna katonai fenyegetése ezzel egyenlő, nem elég indok Budapest számára, hogy eleget tegyen szövetségesi kötelezettségeinek és területét az egyetemes NATO érdekeknek rendelje alá.

Hogy miért, az nem kérdés. Magyarország már csak formálisan tagja a nyugati értékközösségnek, csak de jure az Európai Uniónak, a NATO-nak, de facto orosz bérenc. Orbán úgy táncol, ahogy Putyin fütyül, ahogyan majd közelgő személyes találkozásuk alkalmával az orosz elnök utasítani fogja. Szégyen és gyalázat, de nem tesz senki semmit. Benkőnek csak az idézett kijelentéséért a börtönben lenne a helye, mindjárt Orbán Viktor cellája mellett.

Teleki Pál miniszterelnök 1941-ben, öngyilkossága előtt írt levele Horthy Miklósnak:

„Főméltóságú Úr!

Szószegők lettünk – gyávaságból – a mohácsi beszéden (*) alapuló örökbéke szerződéssel szemben. A nemzet érzi, és mi odadobtuk becsületét.

A gazemberek oldalára álltunk – mert a mondvacsinált atrocitásokból egy szó sem igaz! Sem a magyarok ellen, de még a németek ellen sem! Hullarablók leszünk! a legpocsékabb nemzet.

Nem tartottalak vissza.

Bűnös vagyok.”

x

Zsebesi Zsolt

Ismét hullarablók leszünk – Teleki Pál most is öngyilkos lenne” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Szégyellem, hogy ez az…. ❓ képvisel bennünket!
    Pontosabban saját magát, mert külföldön is tudják, milyen hányinger ez az Orbán!
    Putyin is, a többi haver is!

    Kedvelés

  2. Az USA politikájának támogatása a legnagyobb hányinger! A fasiszta németország é s csatlósainak legyőzése után 77 évvel maga az USA közel hatszáz helyi háborúkezdeményezője volt , vagy anyagi támogatója és felbujtója !Az egy mocskos genetikai csődtömeg , még akkor is ha az unokám oda ment férjhez, magyar tanári diplomájával eltartott feleségszerepre!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s