A keményen megugrott inflációs adatok nyomán kialakult politikai feszültség következményeként Recep Tayyip Erdogan török államfő elbocsátotta ….. a Nemzeti Statisztikai Hivatal elnökét. Helyére egy bizalmasát ültette, hogy ezzel megakadályozza „a nemzeti értékekkel nem harmonizáló” adatok publikálását.

A török gazdaság mélyrepülését, ami mögött mindenekelőtt a nemzeti valuta, a török líra értékvesztése áll, egyelőre azzal sem sikerült a török elnöknek megállítania, hogy egymás után váltotta le a nemzeti bank soros elnökeit, mivel azok rendre kamatemeléssel próbálták megfékezni a pénzromlást, nem hallgatva Erdogan intelmeire, hogy ezt kamatcsökkentéssel kell elérni.

A török fő sztatisztikus Sait Erdal januárban azzal próbált védekezni az éves 36 százalékos infláció nyilvánosságra hozatalakor, hogy ő 80 millió töröknek felel, akiknek joguk van tudni, milyen állapotban van a pénzük. Erdogan ezt másképpen gondolja. Szerinte Edalnak olyan számokat kellene közölnie, amelyek megfelelnek a nemzeti érdeknek, melyet maga Erdogan személyesít meg, tehát írhat elő.

Persze – sajnálatos módon – nemcsak az ország fő hivatalnokainak nem akaródzik a köztársasági elnök, Törökország egyszemélyes vezetőjének utasításait vakon követni, de a lakosság is semmibe veszi ajánlásait, amikor nemzetellenesen viselkedik, és török líra helyett a megtakarításai immár 40 százalékát idegen valutában, főleg dollárban vagy éppen aranyban tartja. Ezzel is bizonyítva, hogy Erdogannál ugyan rosszabb hazafiak, de sokkal jobb közgazdászok.

Mivel a lakosság úgy gondolta, hogy nem hagyja csak úgy elveszni a megtakarított pénze értékét a líra egy év alatt bekövetkezett 45 százalékos értékromlása miatt, Erdogan padlógázt nyomott, és a nemzeti bank után a statisztikában is nemzeti rendet vágott. A jövő héten csütörtökön nyilvánosságra kerülő új török inflációs adatok már minden bizonnyal magukon fogják viselni az elnök kézjegyét, vagyis nemzetiek, hazafiak és hazugok lesznek.

A török elnök, aki a mi Orbán Viktorunk kebelbarátja, és a két politikus egymást mély tisztelettel illeti, most példát mutatott nemzeti kreativitásból 18 hónappal a soron következő török elnökválasztás előtt. Itt az ideje, hogy Orbán is felébredjen, és nemzeti tudatot követeljen meg a magyar statisztikai hivatalban is, ahol rendre növekvő inflációt számolnak ki a kozmopolita, liberális, idegen szívű statisztikusok.

Addig is, amíg Erdogan példáját követve Orbánnak is sikerül rendet vágni a liberális, kozmopolita és idegen szívű számok erdejében, talán – az eddig bevált módon – titkosítsák a magyar inflációt! Ne csámcsogjanak azon a brüsszeli bürokraták és Soros magyarországi zsoldosai, élükön a baloldali ellenzékkel!

De átmenetileg az is elég lenne, ha az MTI és a nemzeti érzésű média elhallgatná a vidéki szegény Magyarország sanyarú helyzetét a vidéki szegény Magyarország előtt. Befagyasztott árú farhátat és virtuális részvételt ajánlva a kormányfő főszereplésével megrendezett disznóölésen. Lehet, hogy mégis Rogánnak van igaza? Joggal nézi lassan mindenki hülyének a magyar embereket. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s