Most, hogy igazán éles és elég egyértelmű helyzetben kellene állást foglalni, hogy hová tartozónak csinálta meg Orbán Viktor Magyarországot, most, hogy választani kellene Putyin és a világ maradék része között, most, hogy a kérdés úgy vetődik fel, hogy a keleti autokratákkal, diktatúrákkal vagy a nyugati polgári demokráciákkal tovább, Orbán úgy döntött, hogy az országot nem adja senkinek, megtartja magának.

Magyarország, Orbán Magyarországa valóban sem ide, sem oda nem tartozik. Magyarország nem a keleté, nem a nyugaté, hanem Orbán Viktoré. Magyarországnak Orbán Viktor az egyedüli birtokosa, ahol ő dönt életről és halálról. Mindenről. Kezdve azzal, hogy ki lesz Bárholújszálláson a négyosztályos általános iskola igazgatója, bevégezve azzal, hogy ki lesz az ország köztársasági elnöke, vagy hogy ki kap Kossuth-díjat és kit karaktergyilkol le az irányítása alatt álló sajtó, ki lehet a miniszterelnök milliárdos strómanja vagy ki áll bíróság elé korrupció miatt.

Magyarország összes javaival Orbán Viktoré. A 10 millió benne élő magyarral és azok leendő leszármazottaival együtt. Övéi tartják kézben az összes egyetemet és kórházat, a lukratív, államilag finanszírozott vállalkozásokat, a sportot, a kultúrát, a dohány-, alkohol- és üzemanyag- kereskedelmet, mindent, ami számít, és azt is, ami nem, vagyis még a magyar labdarúgó bajnokságot is.

Orbán osztja az észt lent és fent. Ő osztja személyesen az uniós és a gyalog magyar közpénzt a budai várból maga és az őt szolgálók között, kinek-kinek érdemei szerint. Övé a nemzeti bank aranytartaléka, a magyar hadsereg minden gulyáságyúja neki rotyog, és az ország légterét is az ő korrupciós, lízingelt vadászgépei szelik.

Szóval Orbán Viktor, akit vagy 3 millió magyar és még néhány ezer elmeháborodott értelmiségi is zseninek tart, olyan helyzetbe hozta az országot, hogy – ahogy maga mondja – bármi is lesz az orosz-ukrán háború kimenetele, akár Ukrajna győz, akár Oroszország, akár a civilizált nyugat, akár a barbár kelet, az nekünk teljesen mindegy, mi mindenképpen vesztesek leszünk.

A jobboldali, nemzetveszejtő, a hitleri Németország mellett elkötelezett elvtársai legalább egy német győzelem esetén a nyertes oldalon végezték volna, és nem orosz gyarmatként jönnek ki a II. Világháborúból, szemben napjaink felcsúti zsenijével, akinek teljesen mindegy, ki nyer és ki veszít, mert ő két választható pólus között is megtalálta a harmadik, egyedül nyerésre esélytelen, vesztes oldalt, az igazi senki földjét. És a senkit Orbán Viktornak hívják.

Nem kis tehetség kell ahhoz – most ironizálok, figyelem, magyarból nem túlképzett olvasóim –, hogy midőn a világ szinte minden országa kiáll Ukrajna mellett, és elítéli az orosz intervenciót, Magyarország képes végzetes hibát elkövetni, amikor nem áll a józan és tisztességes többség mellé.

Szóval pont mindegy, mi történik a világban, Orbán azt hazudja, hogy mindenki ellenünk dolgozik, senki nem tartja tiszteletben a magyar érdekeket, senkivel szövetségre lépni nem lehet és nem is szabad, mert kizárólag egy nem létező párt, Orbán Viktor virtuális élcsapata, egy bizonyos Fidesz képviseli a magyarság egyetemes érdekeit, azzal hogy bármi történik is a következő hónapokban, mi azon veszíteni fogunk.

Van-e épeszű magyar ember, aki nem Orbán Viktorra és az ő Fidesz nevű bűnszervezetére adja április 3-án a szavazatát? x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s