Ukrajna 2022

Minden év július 20-án rendezik a német hadsereg, a Bundeswehr katonáinak ünnepélyes eskütételét. Az Adolf Hitler elleni, 1944-es merénylet évfordulóján, amely a hitlerizmus elleni német ellenállás napja is egyben. Egyelőre ilyen ünnepnap sem Oroszországban, sem Magyarországon nincs, pedig Oroszország és Magyarország újjászületésének napja lenne, ha megfosztanák hatalmától Vlagyimir Putyint és magyarországi kebelbarátját, stratégiai partnerét, Orbán Viktort. (Nem beszélve az ukrán népről, Európáról, de szinte az egész világról.)

Talán fel sem kellene egyiküket sem robbantani, ahogyan 1944 júliusában német hazafiak egy csoportja sikertelenül kísérelte meg Hitlert. Talán elég lenne Putyint és Orbánt életfogytiglan deportálni Szibériába, egy és ugyanabba a büntetőtáborba, oda, ahol most Navalnij, az orosz ellenzéki ül. Humánus megfontolásból Putyint és Orbánt egy helyre kellene száműzni azzal a szándékkal, hogy a két barátot ne szakítsuk el egymástól.

Természetesen aljasságban, embertelenségben nem tehetünk egyenlőségjelet a két bűnöző (nem politikus, hanem hazaáruló bűnöző) közé, hiszen Orbán – eddig – nem gyilkoltatta meg ellenzéke vezetőit, nem mérgeztette meg külföldön élő ellenfeleit, nem számolta fel olyan radikálisan a jogállamot és a demokráciát, a sajtó- és szólásszabadságot, mint Putyin, nem támadta meg egyetlen szomszédját sem, tömegesen meggyilkolva annak ártatlan polgárait, csak éppen a saját országát lopta szét, és állította Európával és a civilizált világgal szemben zsákutcába vezető pályára.

Igaz, nem határolódott el Putyintól sem, bár – hivatalosan és látszólag – elítéli az orosz agressziót Ukrajnával szemben. Csakhogy ezt kényszerből és félszívvel teszi, miközben – ahol lehet – Putyin érdekében lép fel az EU-ban, a NATO-ban, és természetesen akkor is, amikor hülyére hazudja országa kevésbé pallérozott elméjű lakosságát azzal, hogy a háborútól védi meg őket, és a béke érdekében nyalja az orosz elnök hátsó felét, mert pénzt szagol ott is, és persze a hatalma megtartásáért kapálózik, ami megint csak forint milliárdok kisajátításában nyer kifejezést, de amikor nem, akkor perverz hatalmi vágyai megvalósítását szolgálja.

Hitler veszített a világgal szemben. Az Egyesült Államok vezette Hitler-ellenes koalíció legyőzte a világuralomra törő nácit, ahogyan a hidegháborúban a hasonló céllal birodalmat építő Szovjetuniót, miként le fogja gyűrni a sokkal kisebb erőt felvonultató Sztálin-imitátor Putyint is. A NATO-val szemben, amelynek ma még Magyarország is a tagja, Oroszországnak esélye sincs. Még akkor sem, ha a szellemileg megroppanni látszó Putyin egy elmeháborodott pillanatában hozzányúlna az atombőröndhöz, és esetleg nem akadna orosz hazafi, aki azon nyomban levágná a kezét.

A magyar embereknek, akik nem a Fideszre szavaznak immár évtized óta, tudomásul kell venniük, hogy az orbáni rendszert alkotója azért hozta létre, hogy választások útján ne lehessen megfosztani a hatalmától. Ehhez fel kellett számolnia a nyugati képviseleti demokrácia intézményeit, magyarul a polgári demokráciát, és ez megtörtént. Ennek része a sajtószabadság, a hatalmi és tájékoztatási pluralizmus megszüntetése, a törvényhozó és a végrehajtó hatalom egyesítése, az igazságszolgáltatás intézményeinek elfoglalása

Innentől kezdve aki tényleg meg akar szabadulni Orbán Viktortól, annak robbantania kell, vagy a keresztény premisszákat, a fogamzástól létrejött élet védelmét tiszteletben tartva, de attól független „csak” a civilizált normákat elfogadva, életfogytiglan kell megfosztania szabad tevékenységüktől azokat, akik mások szabadságára, Oroszország esetében ezen túl milliók életére törnek.

Azért kell megszabadulni Putyintól és Orbántól, hogy emberek ne nyomorogjanak, hogy ne haljanak meg senki perverz hatalmi vágya miatt, hogy a piacgazdaság, magyarul a kapitalizmus – ha nem is a legjobb és legigazságosabb – keretei között legalább a polgári demokrácia több százéves szabadságvívmányait élvezni lehessen a világ minél nagyobb hányadán. Oroszországban és Magyarországon is.

A náci Németország, a Szovjetunió létének és működésének alapja a tömegek szisztematikus félretájékoztatása volt a tömegpropaganda és a tömegpszichózis klasszikus eszközeivel. Ezek felhasználásával szilárdította meg Orbán Viktor is a saját hatalmát. A náci birodalom és a Szovjetunió hatalmi mechanizmusa is csak úgy és akkor tudott hibátlanul, a vezér céljai szerint működni, ha a propaganda, vagyis a sajtó és a művészetek, a teljes tömegtájékoztatás és oktatási rendszer a szolgálatában állt. Ez vonatkozik természetesen Putyin Oroszországára is.

Ma Magyarországon a náci Németországgal, a Szovjetunióval) és a mai Oroszországgal azonos, bár még puha diktatórikus kormányzás valósul meg, amelyben a lakosság döntő hányada a teljes félretájékoztatás állapotában él, a tömegtájékoztatás és az oktatás, a művészetek kis kivétellel az állam politikai befolyása alatt, annak céljait szolgálva működnek, úgy, hogy lassan a magyar viszonyokat és az abban működő propagandaművek teljesítményét látva Goebbels és Sztálin emberei mind a tíz ujjukat megnyalhatnák.

Magyarország folyamatos félretájékoztatása, a magyar tömegek politikai irányultságának befolyásolása, a hatalom érdekeinek megfelelő álláspontjának a kialakítása a központilag vezényelt hatékony struktúrákon keresztül, horribilis anyagi ráfordításokkal, eredményesen folyik, amivel szemben semmilyen ellenzéki erő a siker legkisebb esélyével sem képes fellépni. Nem is érdemes ezzel próbálkozni.

Magyarországot Orbán Viktor és a propaganda gépezete által elvarázsolt magyar milliók ellenében kell megváltoztatni. A feladat nem az, hogy – jelentősen általánosítva – a magyar vidéktől kell megvédeni az országot, hanem éppen a magyar vidéket kell megvédeni Orbántól, de valójában technikailag önmagától, mert a magyar vidéken élők többsége Orbán Viktor befolyása alá került, és sikerült vele elhitetni, hogy a saját helyzetének romlásáért azok felelnek, akik már hosszú évek óta nincsenek hatalmon, és ezek visszatérésétől a hatalomba csak Orbán Viktor tudja őket megvédeni, akivel egyébként már most is jobb az élet, és jövőre még jobb lesz.

Vagyis a vidéken tapasztalt Fidesz-befolyás felszámolásának első lépése nem a vidék felvilágosítása, mert erre ma Magyarországon esély nincs, hanem a Fidesz hatalmának megszüntetése. Mivel ez választások útján, éppen a vidéken meglévő Fidesz-befolyás miatt lehetetlen, ezért más eszközökkel kell Orbánt és bűntársait a hatalomtól megfosztani. Mivel Magyarország nem demokratikus ország, nem a demokrácia klasszikus szabályai szerint működik a hatalom, az ellenzéknek sem kell a demokratikusnak hazudott törvényeket betartania.

Hogy világos legyek: ha másképpen nem megy, erőszakhoz kell nyúlni. Erőszak alatt a politikai és illegális sztrájkokat, a polgári engedetlenséget és a szabotázst értem. Vagyis a polgárok partizánakcióit. El kell érni, hogy a hatalmat kiszolgálók, a hatalom által kivételezettek, egyetlen Fidesz-funkcionárius és egyetlen „nemzeti nagytőkés” se érezze magát az országban biztonságban, ha az életét nem is, de saját magának adott jogait ne gyakorolhassa szabadon, jószágait ne élvezhesse gondtalanul.

A választáson vereséget szenvedett ellenzék képviselőinek első lépésként nem szabad a mandátumaikat átvenniük. A rájuk adott szavazatok által legitimálva a parlamenten kívül kell politikai munkát kezdeni, az illegális, a törvényeket be nem tartó ellenállást szervezni. Akkor is, ha ez a szabadságukba, az egzisztenciájukba kerül.

Ha nem ezt teszik, és felesküsznek az orbáni alkotmányra, beülnek Orbán Patyomkin parlamentjébe, felveszik a havi milliós fizetésüket és a százmilliós párttámogatást, saját magukat diszkreditálják. Így négy évig az orbáni hatalom kedvezményezettjeivé válnak, egyetlen igaz szavuk és helyes cselekedetük nem lehet. Kizárólag a totális konfrontáció a rezsimmel és annak törvényeivel lehet a tisztességes viselkedés. Minden egyéb annyi, mint beleköpni a parlament előtt folyó Duna vizébe.

Ezt várja a magyaroktól a világ, ez az ország érdeke, ez tisztességes és humánus, ezzel lehet elnyerni újra a világ elismerését és majdani támogatását, amikor az országot újjá kell építeni a tatárjárás utáni legnagyobb veszteségeiből, az Orbán-dúlást követően. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s