A magát demokratikusnak nevező magyar ellenzék csúfos választási veresége után még csúfosabban vizsgázott, amikor a magyar országgyűlés alakuló ülésén megpróbálta menteni az arcát, de teljes sikertelenséggel, egyben ékesen igazolva, hogy annak a bizonyos együttműködésnek semmilyen elvi, erkölcsi, politikai alapja nem volt. Kizárólag mandátumok és a velük járó anyagiak megszerzésére szolgált.

Ettől a szedett-vedett csürhétől semmi nem várható, már csak azért sem, mert a parlament teljesen alkalmatlan Magyarországon ellenzéki politizálásra, hiszen hazánkban nem polgári-képviseleti demokrácia működik, hanem egy ember személyes uralma. Még csak azt sem lehet mondani, hogy egypártrendszer volna, hiszen olyan, hogy Fidesz-párt, nem létezik, mert a neve alatt Orbán pribékjei és gombnyomogatói végzik áldásos tevékenységüket magas parlamenti fizetésért és az állami szinten támogatott és elnézett lopás lehetőségéért cserében.

Az ellenzék egy része kivonult, más része nem, mindenki letette az esküt Orbán Viktor alkotmányára, felveszi a mandátumát és az Orbán-rendszer legitimálásáért járó júdáspénzt, az ismét megemelt képviselői fizetést, ami lényegében annyit tesz, hogy Orbán kezéből esznek, akármilyen szitkokat is szórnak rá a tisztelt házban, mert tenni ellene, a választóik – és főleg Magyarország – érdekeit képviselni ott nem lehet.

Egyetlen emberben volt annyi tisztesség, hogy nem vett részt a parlamenti cirkuszban, és nem ment be az alakuló ülésre, nem tette le az esküt. Bár Hadházy Ákos később, hogy joga legyen bármit is tenni az országgyűlés falain kívül, le fogja tenni az esküt, világosan elmondta a Kossuth téren néhány száz embernek, hogy miért nem vett részt a Patyomkin-parlament rendezvényén, és miért ítéli el azokat az ellenzéki képviselőket, akik az ellenállásnak ezt a szimbolikus kis lépését sem voltak képesek megtenni.

Hadházy kollaboránsnak nevezte a napirendet végigülő pártokat és képviselőket. Nevezetesen: a Mi Hazánk, a Jobbik, az MSZP, az LMP tagjait, valamint a párbeszédes Jámbor Andrást és Mellár Tamást. Hadházynak teljesen igaza van.

A magyar valóság az, hogy Orbán Viktor nem a parlamentben csinálja nemzetvesztő politikáját, nem parlamenti képviselői, nem a parlament dönt az ország ügyeiben, hanem kizárólag ő, így aztán az ellenzék olyan harcmezőn ígéri, hogy harcolni fog ellene, ahol Orbán meg sem jelenik, legfeljebb „boldog karácsonyt” kívánni, mert ott a magyar illiberális demokrácia szabályai szerint semmi teendője nincs is.

Mindeközben Magyarország lassan elveszti maradék nemzetközi presztízsét is. Immár nemcsak a szégyen, de a konkrét, forint százmilliárdokban mérhető anyagi veszteség formájában is leképeződik Orbán politikája, amit a magyar lakosság egy jelentős, teljes tudatlanságban és félretájékoztatásban tartott része észre sem vesz, mint a fazékban élve megfőzött béka. A rendszer haszonélvezői legalább tudják, hogy mit miért tesznek, ezért a következő időszakban az eddiginél is többet fognak lopni.

Nos! Az ellenzék beszállt Orbán nemzeti Titanicjába, már látja a jéghegyet, de a gazdagon terített, kiváltságoktól roskadozó asztal látványa elvakította, így eszébe sem jut, hogy a mentőcsónakok felé vegye az irányt, még kevésbé, hogy elragadja a kormánykereket a kapitány kezéből. Ellenzéke Orbánnal együtt süllyed el az erkölcsi mocsok tengerében. Könnycseppet sem hullajtunk értük.

Itt az idő tehát egy új ellenzék felépítésére. Olyanra, amely az országgyűlés közelébe se megy, mert tudja, hogy ott dolga nincs, amit ott végezni lehet, azt Orbán látszatellenzéke lelkesen elvégzi.

Az igazi ellenzék hozzálát az erőszakos ellenállás megszervezéséhez. Amely a sztrájkokkal, tömegtüntetésekkel, polgári engedetlenséggel kell kezdődjön, és egész addig kell a nyomást növelni Orbánra és bandájára, amíg az meg nem törik.

Választáson csak akkor szabad még egyszer indulni, ha azt konszenzussal elfogadott új választási törvény szerint tartják meg, az ellenzék és a kormánypárt azonos médiához jutásával, átlátszó kampányfinanszírozással, vagyis gyakorlatilag a NER rendszerében soha.

A tényleges feladat ellenzékben az Orbán-rendszer eltiprása, hogy szabad választásokon dönthessenek a magyarok arról, hogy kit bíznak meg az ország vezetésével.

Tehát a nehezebb felfogásúaknak: először Orbántalanítás, a NER felszámolása. Csak ez után, a demokrácia helyreállítását követően jöhetnek a választások. Nem fordítva. Ebből következik, hogy népfelkelésre, vagy ha úgy tetszik, forradalomra van szükség, erővel kell Orbánt megfosztani a hatalomtól, mégpedig a magyar lakosság jelentős részének akarata ellenére.

Ez nem fog simán menni, ez nem lesz zászlós menet. A diktatúra, a keleti despotizmus, a visszafejlődés vagy aközött lehet választani, hogy a magyarság megmarad európainak egy nyugati mintájú polgári demokráciában, ami nem a végcél, mert nem a legtökéletesebb, de a mai orosz vagy kínai politikai rendszer, vagy ezek orbáni keveréke a 21. században nem jelenthet alternatívát a magyar nép számára. x

Zsebesi Zsolt

Az ellenzék beszállt Orbán hajójába, a nemzeti Titanic útban a jéghegy felé” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Tökéletes az írás mint mindig, pontos, helyén van minden, egyetlen mondatával sem lehet vitatkozni. Sajnos abban az egyben kételkedem, hogy lehet-e, képes lesz-e egy új ellenzék (mondjuk Hadházyval az élen) elegendő állampolgárt meggyőzni arról, hogy “a magyarság megmaradjon európainak egy nyugati mintájú polgári demokráciában”, bár a magam részéről nagyon-nagyon szeretném. Ebben a kérdésben sajnos erősen pesszimista vagyok. Az “igazi”,magyaroknak elég ez a disznópörzsölős, hurkatöltős, pálinka ivós “erős” ember, aki beszól Brüsszelnek, megvéd minket a migránsoktól, Sorostól, Gyurcsánytól, megvédik az óvodások fütyijét és punciját, nem küldik háborúba a magyarokat, stb… Nekik Orbán kell, ezt a “választási eredmények” is igazolják.

  Kedvelés

 2. Ez a nép nem nőtt föl a demokráciához, a forradalomhoz meg gyáva. Nem is csoda, hiszen az emberek 90%-a olyan “családban” (börtönben) nő és nőtt föl, ahol kuss a neve, kérdezni tilos, mindig annak van igaza, aki nagyobbat basz oda a másiknak, mint az állatoknál. Hiszen ez a jobboldaliság lényege. Hányinger most is, ahogy legtöbb szülő szól a gyerekéhez: rideg, lekezelő, őrmesteri dirigálás, ahogy jobb helyeken a kutyához sem szólnak.
  Lúzer ország ez, de azért mégis, reménykedem a csodában én is.
  De tartós eredményt csak a lassú, belülről kifelé ható változások hoznak, a gyors, véres forradalmak fölfalják gyermekeiket, önmaguk ellentétébe fordulva.
  Az átlagcsalád fasizmusa manifesztálódott eme gusztustalan sátánfajzat képében, alulról indult a sötétség, amelyet ő tovább gerjeszt fölülről, így az ország egy lefelé tartó sötét, szennyes spirálban forog. Meg kellene állni, megállítani a félelem és gyűlölet ostoba spirálják mindenkinek magában. Nem tudom, hogyan lehetne ebben kívülről segíteni.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s