Orbán Viktor a konzervatívok budapesti összeröffenésén ékes bizonyítékát adta, hogy nem hisz istenben, amikor kijelentette: „Ha valaki nem hiszi, hogy lesz egyszer végelszámolás, és a tetteiért majd felelnie kell az Úristen előtt, akkor úgy van vele, bármit megtehet, ami hatalmában áll”.

Ha Orbán istenhívő lenne, akkor tartana az utolsó ítélettől, félne megjelenni az isten színe előtt, mivel immár bő évtizede úgy viselkedik egy országgal szemben, mint aki bármit megtehet, ami a hatalmában áll. Az ő múltjával és jelenével csak az nem retteg isten színe elé állni, aki nem hisz a létezésében.

Ezzel persze nincs egyedül. Nem Orbán Viktor az egyetlen ateista ebben a világban, sőt azon nagy számban fungáló politikusok közé tartozik, akik istenben nem hisznek ugyan, de szinte minden nap a szájukra veszik a Teremtő nevét, rá hivatkoznak, az ő nevével takaróznak, miközben istentelen dolgokat művelnek felebarátaikkal, és nem restek megszegni a tíz parancsolatból legalább tízet.

Orbán rosszabb, mint az ateisták, mert azok mégiscsak hisznek valamiben, nevezetesen, hogy nincsen isten, és ennek megfelelően nem az általa megszabott és számon kért erkölcsi normák betartását tartják a helyes viselkedésnek, hanem az általános humanitárius emberi magatartást, amit – szerintük – nem isten írt elő az embereknek, hanem e normákat az emberek adták az általuk teremtett istenek szájába.

Tehát Orbán nemcsak istenben, de az emberben sem hisz, hiszen neki nem szent az isten szava, és nem szent az sem, amit az istenben nem hívők fogadnak el erkölcsi normának. Orbán egy istentelen, embertelen bűnöző, egy hétköznapi maffiózó, aki magasra tartja a keresztre feszített Jézust a körmenetben, de annak egyetlen tanítását sem tarja meg, az élet tiszteletétől kezdve a gazdagság megvetéséig, hogy a mások javainak tiszteletben tartását már ne is említsem.

Ócska pojáca a mi kis konzervatív, illiberális, nem progresszív Leninünk, aki pontosan tudja, hogyan kell a hatalmat megragadni, miként kell azt megtartani kis hazájában. A hatalom megszerzéséhez hazudni, a hatalom megtartásához még többet hazudni kell, de ez nem elég, ha nem hazudik a vezérrel együtt elég erős média, és nincsenek az intézmények, vagyis a hatalmat gyakorló szervek a hatalmat megtartani vágyó kezében. Még pontosabban, ha előbb nem számolta fel a demokráciát.

Az Orbán által Budapesten meghirdetett keresztes háború a baloldal és a liberalizmus ellen, a konzervatívok forradalma kudarcra van ítélve. Már csak azért is, mert Orbán hirdette meg magát vezetőjének. A nemzetközi konzervativizmus bukásra ítélt Leninjét Orbánnak hívják. Lenin egyik fő művének a címe: „Mi a teendő?” (Sto gyelaty?)

Orbán a saját „Mi a teendő?”-jét 12 pontba foglalta össze, mint az egyik legjelentéktelenebb, gazdaságilag és politikailag nulla helyi értékű ország magát zseninek tartó vezetője, az új konzervatív Lenin, és a sajátos magyar körülményekre építve adott világprogramot egy olyan mozgalomnak, a magukat ugyancsak hazug módon kereszténynek tartó konzervatívoknak, akik igazi idióták lennének, ha a hatalom megszerzésének ugródeszkáját Orbán Viktor Magyarországának politikai gyakorlatában vélnék felismerni. Reménykedjünk, hogy hisznek Orbánnak! x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s