A magyar kormányfő világlátására nem érdemes szót sem fecsérelni, mert ilyenje nincs. Arról egyszerre hablatyolni ugyanis, hogy Magyarország kívül tartja magát a világot ma megosztó, első számú konfliktuson, az orosz-ukrán háborún, majd az ország helyzetét megrontó oknak a háborús inflációt és a gázárrobbanást megnevezni olyan szellemi mélyrepülés, amit csak a magyar vidék alulfinanszírozott kocsmaközönségének és az M1-en agyra gyúró fideszeseknek lehet eladni.

Orbán „lokális kivételességet” ígér a magyarok elhülyített egyharmadának, ahogy korábban a világpiaci ártól független rezsiköltségeket ígért, megvédett nyugdíjpénztári megtakarításokat, keleti nyitást, orosz-magyar stratégiai partnerséget, kínai-magyar összeölelkezést, a V-4-ek közép-európai aranyesőjét, hogy Szlovákia, Lengyelország, Csehország és Magyarország felforgatja a világot, de Európát mindenképpen e négy ország fogja vezetni, vagy hogy Európa általa nemzeti erőknek nevezett szélsőjobb, vagyis neofasiszta, neonáci pártjai veszik át a hatalmat az Európai Parlamentben, Franciaországban, Olaszországban, Ausztriában, és velük karöltve Magyarország fog utat mutatni az öreg kontinensnek, de az Egyesült Államoknak mindenképpen.

Szóval: ami a fenti felsorolásból megvalósult, az lesz a „lokális kivételesség” sorsa is. Néhány hétig azon csámcsog a világsajtó, hogy Orbán agya lágyult-e meg teljesen, vagy a magyar nép vesztette el a józan eszét, amikor rendre egy ekkora idiótát választ vezetőjének. Az igazság szokás szerint a félúton van, vagyis mindkét állításnak van valóságtartalma. De a tárgynál maradva: „a lokális kivételesség” akkor fog megvalósulni hazánkban, amikor Széles Gábor ugyancsak lokálisan, Magyarországon kikapcsolja a gravitációt.

Hogy a tényekről és ne csak a vágyakról beszéljünk: az a bizonyos „lokális kivételesség” a KATA lemészárlásával, a rezsicsökkentés helyett a rezsiemelés bevezetésével, a két számjegyű inflációval, a magyar költségvetésben tátongó lyukkal, továbbá a magyar kormány izzadásszagú Canossa-járásával Brüsszelben azért, hogy megkapja az életmentő 2400 milliárd forintos segélyt az EU-tól, nem annyira arról árulkodik, hogy létezik reális esélye egy „lokális kivételességnek”, amivel most kezdi el etetni választóit az ország 59 éves, nemzeti, konzervatív, keresztény, fafejű Pinocchiója.

Bárcsak egyszerű Pinocchio volna! A mi Orbánunk azonban a 21. századi szarul kikevert fajú magyar Mengeléje, aki nem egy koncentrációs tábor, de egy egész ország lakosságán folytat nemtelen kísérletet, hogy bebizonyítsa, az embereket egyszerű médiabeavatkozással, fájdalommentesen olyan érzéketlenné lehet tenni a valósággal szemben, hogy azok lelkesen tűrik, mit tűrik, lelkesen megtapsolják, amikor a szent felcser érzéstelenítés nélkül kiheréli őket. x

Zsebesi Zsolt

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s