A világ szerint az orosz elnök, Vlagyimir Putyin parancsára az orosz hadsereg megtámadta Ukrajnát, a nemzetközi jogot lábbal tipró agressziót követ el egy független ország ellen, ukránok tízezreit mészárolja le, kétségbe vonja az ukrán nép létezését és jogát az önálló államhoz, csak hogy megvalósítsa beteges álmát, a volt Szovjetunió újjáélesztését.

A Fidesz előretolt és álcázott propaganda nagyágyúja, az Index szerint mindez egészen másképpen van. Szó szerint idézem: „Vlagyimir Putyin átlépett egy országhatárt, aminek az lett a következménye, hogy átalakul a világ nyersanyag- és energiakereskedelme.” Nem mondhatta volna szebben a szerző. Jegyezzük meg a nevét: Szabó Gyulának hívják.

Persze Gyula nem biztos, hogy ezt akarta írni, amikor nemzetközi példákkal igazolta a paksi atomerőmű bővítésének észszerűségét, egy szót sem fecsérelve arra, hogy Magyarországnak mint az EU és a NATO tagjának főleg 2022. február 24-ét követően talán más kivitelezőt lett volna észszerű és erkölcsös találnia, mint azt az országot, amely gyakorlatilag az egész nyugattal, így abban Magyarországgal is háborúban áll.

Lehet, hogy vannak még rajta kívül is Szabó Gyulák, akik kényszerből ilyesmiket írnak, vagy hagyják, hogy szavaikat kiforgassák politikai indíttatásból. Akár ez, akár saját jószántából volt képes leírni, amit leírt, a legjobb az lenne számára, ha felhagyna az újságírással, mert az hivatás, a sajtó a negyedik hatalmi ág, a társadalom nevében a hatalom ellenőrzésére és féken tartására szolgál a polgári demokráciákban. Semmiképpen nem az aktuális kurzus ülepének nyalására, mint az diktatúrákban szokás.

Hogy mit tett Vlagyimir Putyin Oroszországgal, azt a vak is látja. Talán még Szabó Gyula is. Elég, ha jegyezzük: az utolsó, még szabad lábon lévő ellenzékit a napokban fogatta le Putyin, aki már alkotmánymódosítással elintézte, hogy gyakorlatilag addig lesz az ország vezetője, ameddig akar.

Országában mára minden olyan megnyilvánulás, ami nem konform az ő politikájával, törvénytelen, és súlyos börtönbüntetéssel jár. Mégpedig annak ellenére, hogy ott nincs háborús vészhelyzet, mint nálunk, mert az orosz hadsereg Ukrajnában csak „különleges műveletet” hajt végre, szó sincs ott orosz részről semmilyen háborúról.

Sajnos ennek ellenére Putyin nem ment szabadságra. Folyamatosan rombolja Ukrajnát, és gyilkolja az ukránokat. Szemben Orbán Viktorral, aki a háborús vészhelyzet ellenére Horvátországban sütteti terebélyes hátsó, okosabb felét, és felhagyott arcszőrzetének ritkítása mellett a politikai szájtépéssel is.

Sajnos haza fog jönni, és minden menni fog tovább a megszokott kerékvágásban, vagyis a magyar kormányfő folytatni fogja háborúját a nyugat és ezzel a saját hazája népe ellen, amelyet ki akar szakítani természetes életteréből, nyugati népből keleti rabszolgává akar transzformálni. Eddig sikert sikerre halmozott ezen a téren.

Putyin pedig – írjon is erről bármit a mi Szabó Gyulánk – nem egyszerű energetikai válságot idézett elő, hanem világháborús helyzetet indukált, egyre szorosabbra fűzve kapcsolatait Kínával, amely ugyancsak növelni szeretné nem kis területét Tajvannal, amely nagyon nem szeretne független – bár nem sok ország által elismert – országból kínai tartománnyá süllyedni, ami Kína kivételével egyébként az egész világnak sem tenne jót.

Tehát: Vlagyimir Putyin nem egy határt lépett át, hanem minden határt, amikor a világbékét kockáztatva szuverén országra támadt. Ehhez képest Orbán Viktor szinte semmit sem tett. Csak 10 milliónyi magyar bőrét viszi a vásárra. Nemzedékek jövőjét teszi kockára. Ezeréves megvalósult magyar álmot tesz semmissé. Mégpedig nem energetikai, nem ideológiai, nem hatalmi mámorában, hanem csak hogy mentse a saját bőrét. A szaros kis életét, az összelopott vagyonkáját.

Minden fideszesnek üzenem: szeressétek Orbán Viktort és csodáljátok Vlagyimir Putyint! Mindkettejükre ráfér. Annyian és teljes joggal még nem utáltak embert Európában, mint amennyien e két politikust fogják idén téltől, amennyiben csak egy energetikai válságnál megállunk. Mindketten először a saját országukat teszik tönkre lázálmaik miatt, de egyre többet ártanak másoknak is. Putyin akár világháborút is előidézhet.

Feltéve, de meg nem engedve, ha Moszkva és Peking nem fogja vissza magát, akkor a nyugati világ saját maga védelmében kénytelen lesz felvenni a kesztyűt. Akkor nem Paks megépítése vagy nem megépítése lesz a magyar emberek számára a fő probléma. Nagyobb gond lesz az M1-es autópályán létrejövő irdatlan dugó. Mégpedig – mondjon is erről bármilyen marhaságot Orbán Viktor, a Bécsbe vezető oldalon, és nem Budapest irányban. x

Zsebesi Zsolt

Mit tettél, Vlagyimir?” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s