A 17 milliárd eurónyi befagyasztott orosz magán és vállalati vagyonok egyharmadát, mintegy 5,5 milliárd eurónyit Luxemburgban tettek jégre. Az alig több mint félmillió lakosú ország nem fél az orosz bosszútól, igaz, nem is határos sem Ukrajnával, sem az Orosz Föderációval, viszont – szemben Magyarországgal – nem is akar.

A kérdésem: vajon mekkora orosz vagyonokat fagyasztott be, kobozott el az Ukrajnának kétoldalú anyagi segítségnyújtással dicsekedő magyar kormány? Vagy éppen fordítva? Hány milliárd euró menekült Magyarországra, hogy azért csak az EU-ban maradhasson, egy olyan országban, ahol nem csökken, hanem erősödik az orosz jelenlét, amikor Moszkva a világ (jobbik) felével, de inkább a kétharmadával háborúban áll?

Vajon hol van az a vörös vonal, aminek átlépésekor Orbán Viktor is úgy fogja látni, hogy Ukrajna oldalára kell állítani országát? Már nem erkölcsi és humanitárius alapon, mert ezek a fogalmak a magyar kormányfő számára ismeretlenek, hanem az ország hosszú távú érdekei matt, amelyek – sajnálatos módon – szintén idegenül csengenek a fülének.

Orbán facebook oldaláról:

Ami fontos: a 8 darab, Orbán által is megszavazott szankció után a 9. már elviselhetetlenül fájdalmas lenne Orbán családjának, mert megkérdőjelezné az évszázad üzlete, a paksi bővítés megvalósítását, ami zsebre megy, nem egyszerű retorika, gurítás, magyarul hazugság, hanem véres és milliárdokban kifejezhető személyes vesztesége lenne a klánnak.

Mert Ukrajna rommá lövése, a ukránok életfeltételeinek elpusztítása, a vak háborús öldöklés, egy nép létjogosultságának megtagadása, egy ország szuverenitásának megsértése, határainak átrajzolása csak a „brüsszeli vezetőknek” vörös vonal, a magyar Führernek nem.

Nagy szavak: „isten, haza, család”. Ebből – normális esetben – az isten nem kisajátítható, a haza a magyaroké (volna). A család Orbán Viktoré. Persze, ha a szavak mögé nézünk, akkor a kép valójában így fest: istenünk Orbán Viktor, hazánk meg a családjáé. x

Zsebesi Zsolt

Hírdetés

Istenünk Orbán Viktor, hazánk meg a családjáé” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. KEDVES Zsebesi Z!solt! Elolvastam irasat Gratulalok Minden leirt soraval egyet lehet erteni Szomoru hogy idaig jutottunk es az is hogy az ember nem latja a kiutatSzomoru hogy ma nincs Magyarorszagon egy olyan szmelyiseg aki megallithatna ezt a tebolyt Megegyszer gratulalok Dr Nagybeganyi Eneh

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s