Az nem lehet, hogy a legnagyobb magyar spílert, Moszkva trójai falovát az EU-ban, Lenin, Sztálin és Putyin első számú tanítványát, Orbán Viktort egyszerűen átverték hitvány, nyugat-európai, nemet váltogató, csökött, migránssimogató, keresztényüldöző baloldali libsik. Azt hazudták, hogy megkaphatja, közben meg bekaphatja.

Győzelmi hurrázás után megint a kétely költözött az orbáni rezsim vezérlő tisztjeinek lelkecskéjébe, miután a nyugati, nem szabad sajtó vezető orgánumai tudni vélik, hogy Magyarország nem sokkal került közelebb az uniós forrásokhoz, és talán nem kapja meg a beígért 6,3 milliárd eurót sem, sőt, helyette 22 milliárd visszatartásával fenyeget az Európai Bizottság.

Nem mindegy, hogy megkaphatod vagy bekaphatod. Nem mindegy, hogy horizontális vagy vertikális feltételeket kell még teljesítenünk a zsozsó bezsebeléséhez. Orbán és csapata szerint a még hátramaradt feltételek vertikálisak, az EU bürokraták szerint viszont horizontálisak. Szóval minimum félreértés történhetett, de nagy. Nem megkaphatjuk, hanem bekaphatjuk.

Milyen közel volt a fényes győzelem! Már el is osztották egymás között a lét. Jutott volna mindenkinek, már az egyszerű magyar emberek kivételével. A kormánymegbízottak és államtitkárok pezsgőt bontottak, pedig volt olyan, aki figyelmeztetett, ne igyunk előre a medve bőrére.

A Karmelita kolostorban azt gondolták, hogy aljas, hazudozó, szószegű és áruló politikusok csak a mi oldalunkon vannak, és akkor tessék, kiderül, hogy a másik oldal, ott Brüsszelben sem jobb a Deákné vásznánál, nem most jött le a falvédőről, jobban sumákolnak és csúsztatnak, mint Orbán Viktor.

Az ember nem is érti. Pedig mindent megtettünk, hogy így legyen. Ott tartottunk be az EU-nak és a NATO-nak, ott basztattuk az amerikaiakat és az egész nyugatot, ahol csak lehetett. Az állami irányítás alatt álló szabad magyar sajtó szenilis vénembernek állította be az USA elnökét, és a magyar kormányfő a börtön árnyékában élő Trump ismételt elnökségétől várta az amerikai-magyar kapcsolatok újabb felvirágzását.

Jól látszik, hogy milyen hiábavalók voltak a barátságos magyar gesztusok, hogy nem minden uniós döntést vétóztunk meg, és szövetségeseinknek a saját elveinkkel ellentétes lépései fölött is szemet hunytunk, csak azért a pitiáner 7,2 milliárd euróért, amire nincs is igazán szükségünk, hiszen Varga pénzügyminiszter szerint anélkül is fenn tudjuk tartani a csirke far-hát árát, de még a cukor és a tej ára is befagyasztva maradhat.

Ők beszélnek ott Brüsszelben korrupcióról? Amikor az Európai Parlament elnökhelyettese börtönben van korrupció gyanújával, a vagyonát pedig zárolták. Csak nem azt várják, hogy mindenben kövessük az ottani gyakorlatot, és Orbánt a Karmelita kolostorból átvigyük a Citadella börtöncelláiba? Mi egy talpig szuverén ország vagyunk.

Magyarország kitart a keresztény értékek és saját hagyományai mellett. Jön a pénz Brüsszelből, nem jön a pénz, teljesen mindegy. A magyar elit maga dönti el, hogy mikor és mennyit lop a közösből, ahogyan a magyar emberek is maguk döntik el, hogy kivel akarnak együtt élni. A Fidesszel akarnak.

Ne etesse a magyar embereket senki az igazsággal, mert arra ott van a szabad állami sajtó és a pártatlan köztévé. Ott tudják a brüsszeli útmutatás nélkül is, milyen propagandát folytassanak a magyar otthonokban és az óvodákban egyaránt. Habony és társai tűpontosan látják, mi az, amit a magyar emberek megérdemelnek, és azt meg is fogják kapni. Pont úgy, ahogy eddig is. Ha pedig Orbán nem kaphatja meg, akkor Brüsszel kapja be.

A brüsszeli bürokratáknak a saját nézőpontjából talán igazuk is van. Minek kohéziós támogatást adni egy országnak, amely láthatóan félreértette még a szó jelentését is. A latin eredetű kifejezés ugyanis összetartozást, összefogást jelent.

Az EU kohéziós pénzei esetében nyilván azzal kellene összetartani, aki a pénzt adja, vagyis Brüsszellel. A magyar kormány valahogy összekeverte Brüsszelt Moszkvával. Nem is véletlen, hiszen Orbán maga is többször megmondta: Brüsszel olyan, mint Moszkva. x

Zsebesi Zsolt

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s