A magyar külügyminiszter egy svéd televíziónak nyilatkozva kijelentette, hogy őt nem érdekli, ki Svédország kormányfője, mert ő nem svéd. Ezzel azt sugallva, hogy a svédeket se érdekelje, hogy ki a magyar kormányfő, és főleg az ne, hogyan alázza a polgári demokráciát, és lopja az európai adófizetők pénzét Orbán Viktor.

Mi, magyarországi magyarok, akik nem vagyunk diplomaták, sem Fidesz-tagok, de még a Fidesz szavazói sem vagyunk, nagyon sajnáljuk, és a sors kegyetlen büntetésének érezzük, hogy Szijjártó Dunakeszi-alsóról nem svéd, hanem magyar nemzetiségű és magyar anyanyelvű.

Mindenekelőtt azért, mert egy külügyminiszter, a magyar diplomácia vezetője egy tízmilliós ország, egy ezeréves európai állam nevében ilyen primitív módon képes reagálni azokra a bírálatokra, amelyek számonkérik országán a demokrácia alapintézményeinek állapotát, a sajtó- és szólásszabadságot, az állami szintre emelt és törvényileg támogatott korrupció burjánzását.

Őszintén megmondva azt sajnáljuk a leginkább, hogy nemcsak Szijjártó, de mi itt tízmillióan sem vagyunk svédek vagy legalábbis olyanok, mint a svédek, akik – világszerte elismert erényeik és vívmányaik mellett – képesek érdeklődéssel fordulni más országok felé.

Képesek kritikus véleményt mondani arról, ami nem tetszik nekik Magyarországon, és még rajtuk kívül vagy két tucat európai országnak sem, akik valamennyien a szövetségeseink, elvileg a barátaink, anyagi és katonai biztonságunk letéteményesei, de akiket nap mint nap a földig gyaláz Magyarország kormánya és annak propagandagépezete.

Azért is sajnáljuk, hogy Szijjártó nem svéd, mert ha az volna, aligha volna külügyminiszter vagy bármilyen köztisztviselő Magyarországon. Ahogy Orbán Viktor sem volna a kormányfőnk, ha ő is svédnek és nem magyarnak születik, igaz, ebből kifolyólag nem volna csiricsáré stadion, kisvasút és mesterséges tó sem Felcsúton.

Nem volnának tucatszám labdarúgó stadionjaink, évek alatt az állam vályújára hajtott, és azon milliárdossá hizlalt nemzeti nagytőkéseink, vállalhatatlanul primitív és korrupt politikusaink, nevetségessé tett igazságszolgáltatásunk egy kormánypárti báb legfőbb ügyésszel, romokban heverő kultúránk, összeomlott egészségügyünk, a béka segge alá süllyesztett oktatásunk sem volna.

Nem volnának a magyar kormányfőnek Moszkvában, Pekingben és Ankarában elvbarátai, harcostársai az európai neonáci és neofasiszta pártok vezető között. Nem volnának bűnözők és tömeggyilkosok Magyarország stratégia partnereinek kinevezve, nem volna a kulturált világ, az EU, a NATO, az Egyesült Államok, a világ valamennyi nagyhatalma és civilizált, demokratikus országa hazánk ellenségének beállítva. Szóval Magyarország egy egészen más ország volna. Ha Szijjártó Péter és Orbán Viktor svéd volna. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s