A zseniális vezér, a hárommillió megvezetett voksaival hatalmon tartott, a magyar államkasszából forint milliárdokkal sztárolt Orbán Viktor a totális csődbe vezette országát.

Orbán maga ismerte be kedden, hogy immár a falig hátráltunk (bár Magyarország előre megy, nem hátra), és bevallotta, hogy csak magunkra számíthatunk, vagyis a világ legnagyobb gazdasági-politikai tömörülése, az EU és a földkerekség legnagyobb katonai-biztonsági szerződése, a NATO tagországaként szövetségesek, támogatók és barátok nélkül maradtunk.

A szemünk előtt bukott meg a világ legbugrisabb külügyminisztere, a Szijjártó Péter nevével fémjelzett, ámde Orbán Viktor szellemi termékének elismert, nemzetközi rövidlátáson alapuló és a magyar nemzeti érdekekre fittyet hányó külpolitikai koncepció, amelynek vezérelve a stratégiai szövetség Oroszországgal és Kínával, a nyugati világ, az EU, a NATO és az USA ellen.

Az úgynevezett keleti nyitás agyament politikája mellett pártunk és kormányunk olyan időszakban tart ki vakon, amikor Putyin sorra robbantja fel az utolsó, még megmaradt hidakat Moszkva és a civilizált világ között, amikor Kína éppen elfordul legfontosabb piacaitól és szállítóitól, az Egyesült Államoktól és Európától, hogy saját világhatalmi álmainak valóra váltásába kezdjen egy kínai Putyin vezetésével.

Ha eddig valakinek kételyei voltak a felcsúti amatőr focista különleges tehetségét illetően, az most azonnal gyakoroljon önkritikát! Tud-e bárki magyar politikai vezetőt megnevezni, akinek sikerült volna olyan helyzetbe manővereznie magát és országát, hogy minden olyan nagyhatalommal összevesszen, minden olyan nemzetközi szövetségi rendszert eláruljon és maga ellen fordítson, amelyeknek tagja, és olyan államokkal fűzze szorosra a kapcsolatait, amelyek e szövetségek halálos ellenségei?

Az egymillió forintos kérdés a magyar kormányfőhöz: ki elől és miért kellett Magyarországnak a falig hátrálnia, és hogy a rohadt életben számíthatunk csak magunkra, amikor a világ legnagyobb gazdasági övezetét működtető Európai Uniónak és a föld legerősebb katonai szövetségének, a NATO-nak vagyunk a tagja?

Miért Moszkvával és Pekinggel kellett egy évtizeden át látványos és provokatív baráti kapcsolatokat kiépíteni saját szövetségeinket elárulva? Miért kellett azok ellen áskálódni, akiktől életmentő pénzügyi támogatást várunk, és akikre határaink védelmét bízzuk? Ki felel a nemzetközi elszigetelődésünkért, a rekordinflációval és a forint mélyrepülésével, a rezsiválsággal, az oktatás és az egészségügy szétesésével fémjelzett hazai gazdasági és szociális csődtömegért?

Nem, nem Gyurcsány. Nem Soros, nem a hazai és a nemzetközi baloldal, nem a liberálisok, nem a „tudjátok kik”, nem az orosz-ukrán háború, nem az EU oroszellenes szankciói, nem a pedagógusok és nem az orvosok, nem a katások, nem a covid, és nem az aktuális amerikai adminisztráció, nem Daniel Cohn-Bendit, nem a Sargentini-jelentés, nem a melegek, a genderek, nem a Soros támogatta civil szervezek, nem a háttérhatalom, nem a migránsok felelnek Magyarország mélyrepüléséért.

Hazánk tragikus helyzetéért az Orbán által megbabonázott és az akaratától megfosztott magyar társadalom a felelős. A magyarok közös bűne, ami itt és most történik. Mindannyian hibásak vagyunk az országban mára kialakult elviselhetetlen állapotokért. Mindegy, hogy tudatlanságból, restségből vagy megalkuvásból tűrtük, tűrjük Orbánt.

Akit nem elégít ki ez a válasz, az további kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez! x

Zsebesi Zsolt

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s