Neki is sok volt, ami az elmúlt napokban történt a birtokon. Magyarországa bajban van. Ráadásul előre megy, nem hátra, bár nagyon rá kellene lépni a fékre, sőt – egyesek szerint – érdemes lenne hátramenetbe kapcsolni, mert az eddigi irány a szakadékba vezet.

Nem csoda, hogy a kedves vezető, kormányzó urunk, a legfőbb hadúr úgy döntött, Katarba röppen, hogy megtekintse a FIFA Labdarúgó VB két elődöntőjét és a döntőt. Katarzisra van szüksége, amire nincs jobb hely, mint egy Katar.

Már a régi görögök is megmondták – azok mindent megmondtak, kár, hogy nem magyarul, így a csak magyar értő diplomások semmit sem tudhatnak ezekről . Én még latinból érettségiztem, azóta tudom, hogy a katarzis érzelmi, erkölcsi megtisztulás, ami egy megrendítő esemény, tragédia hatására következhet be.

Orbán Viktor tehát Katarban készül katarzisra, a Matolcsy György által bejelentett válsághelyzet feletti érzelmi vihara után. A magyarok milliói már átestek ezen a traumán, és a rezsi-, a benzin-, az élelmiszerár sokkok hatására a katarzisra jellemző, megtisztult, emelkedett lelkiállapotba kerültek. A pedagógusok annyira, hogy egyenesen az utcára mentek örömükben.

Édesapám mondta, hogy „annak adja az úristen a sarkantyús csizmát, aki nem tudja összeverni”. Mert Orbán Viktor egy igazi magyar (bal*asz), aki a foci mellett másban sem ért el sikereket, ha eltekintünk attól, hogy vagy 3 millió embert az orránál fogva vezet, és egy országot tudott tönkretenni, a közvagyont pedig ügyesen felosztotta saját maga és a barátai között.

Egy szó mint száz, nem tévedek, ha azt feltételezem, hogy vagy 6-7 millió magyar ember nagyon reménykedik abban, hogy kormányfője a katari katarzisban megtisztulva okos döntést hoz, és ott marad, ahová való, Katarban.

Gianni Infantino, a FIFA elnöke, aki Orbánnál valamivel kisebb maffiózó, mert ő nem egy országot, csak a nemzetközi focit tette tönkre, a rá váró következmények elől előrelátóan már Katarba költözött, nagy segítségére lehetne a magyar államfőnek megfelelő rezidencia felkutatásában.

Azt sem bánnák magyar milliók, ha kormányzó urunk magával vinné néhány bűntársát, Csányit, Hernádit, Mészáros Lőrincet, Kövér Lászlót és társaikat, hogy Katarban vezessenek le a magyar első osztályban lehúzott kemény évek után.

A foci már csak ilyen. Cristiano Ronaldo valamivel jobb focista, mint Orbán Viktor, de nála is eljött a pillanat, amikor hazája felismerte: jó volt vele, de jobb lenne nélküle. x

Zsebesi Zsolt

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s